Premijer liga BIH 2021/2022
Re: Premier League
Jest rano....ali mislim, da je obrana titule sasvim izvjesna

Sarajevo nezaustavljivo: Bordo tim bolji i od Zrinjskog
Radiosarajevo.ba
Završen je derbi desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i FK Sarajevo na stadionu Pod Bijelim brijegom.
Bordo tim slavio je rezultatom 2:3 i upisao petu petu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Početak utakmice u znaku je domaćih, Plemići su poveli već u četvrtoj minuti sa bijele tačke. Prethodno je Hrvoje Miličević visoko podigao nogu u duelu s Nemanjom Bilbijom, što je arbitar Luka Bilbija okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.
Upravo je Bilbija bio realizator jedanaesterca za 1:0 u ranoj fazi meča.
No, Sarajevu nije trebalo dugo da izjednači. Nakon što je Rahmanović ukrao loptu neopreznom Sadikuu, kao na tacni je poslužio loptu Handžiću, a napadač bordo tima ne propušta čistu šansu u 17. minuti – 1:1.
Do kraja poluvremena gosti su imali nešto veću terensku inicijativu, ali rezultat se nije mijenjao kada su ekipe otišle na odmor.
Bordo tim poveo je na startu drugog dijela. Nakon kornera, na loptu natrčava Tatar, koji nespretno šutira, ali njegov udarac je zakačio maleroznog Sadikua i odsjeo u mrežu Zrinjskog – 1:2.
Potom se ekipa s Koševa iznenada povukla, Plemići su zagospodarili terenom i počeli stvarati šanse. To je urodilo plodom u 70. minuti, kada Bilbija preciznim šutem sa vrha šesnaesterca u pogodak pretvara odličan povratni pas Todorovića – 2:2.
To nije bio kraj uzbuđenja, jer na scenu u 83. minuti stupa rezervista Anel Hebibović, koji nakon dodavanja Ahmetovića priređuje mini-slalom u šesnaestercu domaćih i poentira – 2:3!
Ispostavilo se da je to konačan rezultat, iako je Zrinjski imao još nekoliko dobrih prilika, poput Bilbijine stative pet minuta prije kraja. Novi trijumf bordo tima Plemići ipak nisu uspjeli spriječiti, piše SCsport.

Sarajevo nezaustavljivo: Bordo tim bolji i od Zrinjskog
Radiosarajevo.ba
Završen je derbi desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i FK Sarajevo na stadionu Pod Bijelim brijegom.
Bordo tim slavio je rezultatom 2:3 i upisao petu petu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Početak utakmice u znaku je domaćih, Plemići su poveli već u četvrtoj minuti sa bijele tačke. Prethodno je Hrvoje Miličević visoko podigao nogu u duelu s Nemanjom Bilbijom, što je arbitar Luka Bilbija okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.
Upravo je Bilbija bio realizator jedanaesterca za 1:0 u ranoj fazi meča.
No, Sarajevu nije trebalo dugo da izjednači. Nakon što je Rahmanović ukrao loptu neopreznom Sadikuu, kao na tacni je poslužio loptu Handžiću, a napadač bordo tima ne propušta čistu šansu u 17. minuti – 1:1.
Do kraja poluvremena gosti su imali nešto veću terensku inicijativu, ali rezultat se nije mijenjao kada su ekipe otišle na odmor.
Bordo tim poveo je na startu drugog dijela. Nakon kornera, na loptu natrčava Tatar, koji nespretno šutira, ali njegov udarac je zakačio maleroznog Sadikua i odsjeo u mrežu Zrinjskog – 1:2.
Potom se ekipa s Koševa iznenada povukla, Plemići su zagospodarili terenom i počeli stvarati šanse. To je urodilo plodom u 70. minuti, kada Bilbija preciznim šutem sa vrha šesnaesterca u pogodak pretvara odličan povratni pas Todorovića – 2:2.
To nije bio kraj uzbuđenja, jer na scenu u 83. minuti stupa rezervista Anel Hebibović, koji nakon dodavanja Ahmetovića priređuje mini-slalom u šesnaestercu domaćih i poentira – 2:3!
Ispostavilo se da je to konačan rezultat, iako je Zrinjski imao još nekoliko dobrih prilika, poput Bilbijine stative pet minuta prije kraja. Novi trijumf bordo tima Plemići ipak nisu uspjeli spriječiti, piše SCsport.
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
- hani_jong_un
- Pjur seks

Re: Premijer liga BIH 2020
ovi se prosetase jbt
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10138
Sa pola snage.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Sviđa mi se baš to. Nema suvišnog trošenja snage, tačno vidiš da i igrači lagano, bes srkleta, koliko im treba.
Pametno odrađeno. Idemo dalje.
1
1
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Znaš, ovo je siomašna sredina gdje se ne igra za neki novac, s tim što je i kvalitet lige skroz solidan. Tako da manje više se dešava da pojedini igrači jedva dočekaju kada će se utakmica završiti da odu kući. Koliko smo puta tako zijanili derbi zbog "boli me k***c" stava.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
pa ne bih se baš složio da je siromašna liga... slažem se da pare nisu neke u odnosu na druge neke lige, ali ako se pogleda na prosjećne plate i ostalo lijepe su svotice ;)Trafalgar Law je napisao/la: ↑17 okt 2020, 21:23Znaš, ovo je siomašna sredina gdje se ne igra za neki novac, s tim što je i kvalitet lige skroz solidan. Tako da manje više se dešava da pojedini igrači jedva dočekaju kada će se utakmica završiti da odu kući. Koliko smo puta tako zijanili derbi zbog "boli me k***c" stava.
1
1
samo malo provociram 
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Mi smo najbolje stojeći klub u državi, ali to povlači obavezu da svake godine u Europi moramo zarađivati što više novca kako bi zadržali najbolje plaćene igrače, i držali tu neku "pozitivnu" nulu na kraju godine.
0
Pa valjda cemo nesto imati i od ove akademije nekad. Imamo dosta akademaca u BIH U21.
0
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA
pa jesmo najbolje stojeći (i ja navijam za Sarajevo) samo mislim da je najveći razlog zašto smo najbolje stojeći taj jer vlasnik ne da da se troši onako kako smo mi inače navikliTrafalgar Law je napisao/la: ↑17 okt 2020, 21:45 Mi smo najbolje stojeći klub u državi, ali to povlači obavezu da svake godine u Europi moramo zarađivati što više novca kako bi zadržali najbolje plaćene igrače, i držali tu neku "pozitivnu" nulu na kraju godine.
0
samo malo provociram 
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Bgm, trošilo se nemilice dok je bio AmiĐa, ali skontao lola sa kakvim likovima ima posla, posebno se to odnosi na Dininu ekipu. Ne Mogu reći da nije bilo njihovih zasluga, ali kada se ljudima otvorila prilika da se domogu dijela kolača, eh tu se već počela raspadati jedna ideja. Ilo je i polovnjaka od igrača, koji su se na kraju dobro oparili preko ugovora, tipa Said.scorpio je napisao/la: ↑17 okt 2020, 21:50pa jesmo najbolje stojeći (i ja navijam za Sarajevo) samo mislim da je najveći razlog zašto smo najbolje stojeći taj jer vlasnik ne da da se troši onako kako smo mi inače navikliTrafalgar Law je napisao/la: ↑17 okt 2020, 21:45 Mi smo najbolje stojeći klub u državi, ali to povlači obavezu da svake godine u Europi moramo zarađivati što više novca kako bi zadržali najbolje plaćene igrače, i držali tu neku "pozitivnu" nulu na kraju godine.a ne naš strašni management
![]()
0
Ma Said nam je donio dosta radosti. Njemu ne zamjerim toliko. Ali mi ne bude dobro kad se sjetim satro Brazilaca...
1
1
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA