Ne. Cajdzinica u starom dijelu grada.
Fotografišimo, ne žalimo.....
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Fotografišimo, ne žalimo.....
Eh to je za mene, stari dio grada.
0
Ma nisam imala vremena nikako ali ovdje sam morala skoknuti.
Dusu da odmoris
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9894
Dubai je možda impozantno mjesto po novoj infrastrukturu, ali ne i nekoj fascinantnoj istoriji, isto kao i većina zemalja Arabjskog poluotoka. Sve bi taj jalovi šarm opisao terminom "Pustinja na steriodima."
2
2
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Na fotografijama nije Dubai, vec Doha.SmokingMan je napisao/la: ↑18 jan 2022, 11:53 Dubai je možda impozantno mjesto po novoj infrastrukturu, ali ne i nekoj fascinantnoj istoriji, isto kao i većina zemalja Arabjskog poluotoka. Sve bi taj jalovi šarm opisao terminom "Pustinja na steriodima."
Za Dubai se slažem, to sam već pisala , grad po meni nema sarma, ali uspoređujući sa zapadnim gradovima mnogo je ljepši, cistiji, prozracniji. I nikada se neće desiti da bude tek puko natrpan zgradama...znaju oni sta rade.
Doha je već druga priča, ne trcimo toliko blještavilom i oblakoderima privući turiste kao susjedi emiracani. U Dohi imas Doha Pearl kao dio grada koji pokazuje svu raskoš moderne arhitekture i svega što uz to ide. Ostali dijelovi grada su postedjeni toga, zaštićeni, i svaka se stambena jedinica stare gradnje čuva kao malo vode na dlanu. Visoka gradnja nije dozvoljena, mimo za to predviđenih zona, naprotiv, niko za takvo što ni ne traži dozvolu, jer je regulacijsko građevinskim planom tacno određeno gdje se i sta moze graditi.
A o ljepoti Dohe ne možeš suditi dok to ne vidiš. Doha je grad gdje je tradicija, koja se očituje naravno i u arhitekturi, jedna od svetinja , zato ne kudi konja kojeg jahao nisi.
Qatar, Kuvajt, Oman(
Jako griješiš.
P.s. kakvu fascinantnu historiju spocitavas?
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Sestro ja sam ljubitelj pravih istorijskih znamenitosti koje se mogu naći na srednjem istoku, u bivšim Sovjetskim republikama, tipa Uzbeskistan (Buhara, Samarkand, Kokand i sl), ostavštinom kakvu nemaju države zaliva, osim Irana naravno. Arapske zemlje, mimo velikih predislamskih mislilaca, astronoma, matematičara, medicinara nemaju ništa toliko zanimljivo sa dolaskom islama na Arabijski poluotok, sem što su iza halifa ostale islamske institucije, džamije, nova islamska restriktivna kultura bez naročitog šarma, tek mali broj istaknutih ličnosti iz nauke, što je sasvim razumljivo zašto je to tako i bilo tokom tog perioda.Iskra je napisao/la: ↑19 jan 2022, 07:51Na fotografijama nije Dubai, vec Doha.SmokingMan je napisao/la: ↑18 jan 2022, 11:53 Dubai je možda impozantno mjesto po novoj infrastrukturu, ali ne i nekoj fascinantnoj istoriji, isto kao i većina zemalja Arabjskog poluotoka. Sve bi taj jalovi šarm opisao terminom "Pustinja na steriodima."
Za Dubai se slažem, to sam već pisala , grad po meni nema sarma, ali uspoređujući sa zapadnim gradovima mnogo je ljepši, cistiji, prozracniji. I nikada se neće desiti da bude tek puko natrpan zgradama...znaju oni sta rade.
Doha je već druga priča, ne trcimo toliko blještavilom i oblakoderima privući turiste kao susjedi emiracani. U Dohi imas Doha Pearl kao dio grada koji pokazuje svu raskoš moderne arhitekture i svega što uz to ide. Ostali dijelovi grada su postedjeni toga, zaštićeni, i svaka se stambena jedinica stare gradnje čuva kao malo vode na dlanu. Visoka gradnja nije dozvoljena, mimo za to predviđenih zona, naprotiv, niko za takvo što ni ne traži dozvolu, jer je regulacijsko građevinskim planom tacno određeno gdje se i sta moze graditi.
A o ljepoti Dohe ne možeš suditi dok to ne vidiš. Doha je grad gdje je tradicija, koja se očituje naravno i u arhitekturi, jedna od svetinja , zato ne kudi konja kojeg jahao nisi.![]()
Qatar, Kuvajt, Oman() UAE, Saudija i Bahrein su daleko daleko od jalovog sarma i pustinje na steroidima ,kako ti to zamišljaš.
Jako griješiš.
P.s. kakvu fascinantnu historiju spocitavas?![]()
Nije nužno da odeš negdje da bi to doživio, televizija je omogućila ljudima da vide mnoge stvari koje neće biti u mogućnosti da posjete možda za života, i jedina razlika je možda taj doživljaj, ali sam doživljaj atmosfere novesredine nije isto što i odsustvo vizualnog dojma iste. Grad može biti čist, ali ujedno neprivlačan posjetiocima zbog odsustva nekih njima bitnijih stvari od samog glamura, kojeg svako prosječan grad ima, u manjoj ili većoj mjeri. Doživljaj je nešto subjektivno, i neki grad nam može biti dopadljiv radi sitnica, koje većinu toliko ne impresioniraju. Ja bi prije otišao recimo u Hong Kong, koji mi nekako djeluje življe od Dohe, dok je Doha nešto što su Hong Kong, ili Singapur već decenijama unazad. Arapima se tek prije 20 godina otvorio dunjaluk....
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
SmokingMan je napisao/la: ↑19 jan 2022, 08:15Sestro ja sam ljubitelj pravih istorijskih znamenitosti koje se mogu naći na srednjem istoku, u bivšim Sovjetskim republikama, tipa Uzbeskistan (Buhara, Samarkand, Kokand i sl), ostavštinom kakvu nemaju države zaliva, osim Irana naravno. Arapske zemlje, mimo velikih predislamskih mislilaca, astronoma, matematičara, medicinara nemaju ništa toliko zanimljivo sa dolaskom islama na Arabijski poluotok, sem što su iza halifa ostale islamske institucije, džamije, nova islamska restriktivna kultura bez naročitog šarma, tek mali broj istaknutih ličnosti iz nauke, što je sasvim razumljivo zašto je to tako i bilo tokom tog perioda.Iskra je napisao/la: ↑19 jan 2022, 07:51
Na fotografijama nije Dubai, vec Doha.
A o ljepoti Dohe ne možeš suditi dok to ne vidiš. Doha je grad gdje je tradicija, koja se očituje naravno i u arhitekturi, jedna od svetinja , zato ne kudi konja kojeg jahao nisi.![]()
Qatar, Kuvajt, Oman() UAE, Saudija i Bahrein su daleko daleko od jalovog sarma i pustinje na steroidima ,kako ti to zamišljaš.
Jako griješiš.
P.s. kakvu fascinantnu historiju spocitavas?![]()
Nije nužno da odeš negdje da bi to doživio, televizija je omogućila ljudima da vide mnoge stvari koje neće biti u mogućnosti da posjete možda za života, i jedina razlika je možda taj doživljaj, ali sam doživljaj atmosfere novesredine nije isto što i odsustvo vizualnog dojma iste. Grad može biti čist, ali ujedno neprivlačan posjetiocima zbog odsustva nekih njima bitnijih stvari od samog glamura, kojeg svako prosječan grad ima, u manjoj ili većoj mjeri. Doživljaj je nešto subjektivno, i neki grad nam može biti dopadljiv radi sitnica, koje većinu toliko ne impresioniraju. Ja bi prije otišao recimo u Hong Kong, koji mi nekako djeluje življe od Dohe, dok je Doha nešto što su Hong Kong, ili Singapur već decenijama unazad. Arapima se tek prije 20 godina otvorio dunjaluk....
Dubai je sve samo nije neprivlačan, ovisno o tome sta kk traži, a da je nov jeste, čak mislim da sam negdje cula da nema.gradjevine starije od 50 godina.
Opet ti kazem, jako griješiš u vezi historije..itekako ima sta da se vidi i obildje.
Oman je kompletan ko historijski spomenik.
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

6
6
6
5
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Neka ljubav caruje..
- toxic
- Etablirani član

- Reactions: 10001
Ruzo rumena zbog tebe nemam sna,
ja sve bih dao kada bih znao kome si procvala
2
2
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Jednom sam baš kontala kako bi bilo cool i blesavo
1
1
Neka ljubav caruje..
- toxic
- Etablirani član

- Reactions: 10001
Ja volim, i ponekad to radim u drustvu
Ne bas da odgovaram na pitanja, ali na neku izjavu nadovezem se nekim tekstom iz pesme koji su podudara sa izjavom. Ljudi uglavnom pozitivno reaguju na takve upadice.
2
1
1
1
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Osjecam da vam nedostaju moje umjetnicke slike, pa sam odlucila da vas obradujem danasnjom perspektivom, do sada nevidjenom u mojoj kolekciji.
Sto bi rekli mudri fotografi, moras malo prilec, da bi uFatio pravi momenat
Slobodno lajkajte
Sto bi rekli mudri fotografi, moras malo prilec, da bi uFatio pravi momenat
Slobodno lajkajte
3
3
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25263
iako sam biJo dugo odsutan, I was craving za tvoje photos hehe thank you for sharing with us
2
1
1
1
abysmal depths are flooded
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Umače mi za 10 sekundi, da ono bude tačno na pola....

5
5
I ovako je predobra 
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne