Klin se distorzijom izbija...

Muzika, radio, diskografija, čestitke, želje, i pozdravi...
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 671

Klin se distorzijom izbija...

Post Postao/la Spock »

Vjerovatno se svakom od nas desi da nam se u glavu uvrti neka pjesma koju smo slacajno usput culi ili je nekako znamo od ranije, ali je odron i ne mozemo je smisliti, a uvrti se i nece da izadje iz glave. :oo

Sta radite u tim situacijama i kako izbijate sebi te nepozeljne zvukove iz glave? Stara poslovica kaze - klin se distorzijom izbija, imate li mozda neke pjesme koje su susta suprotnost tim zvukovima, koje se isto tako lako uvrte u glavu i kojima izbijate nezeljene melodije iz svoje glave? :oo
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31123

Re: Klin se distorzijom izbija...

Post Postao/la hani_jong_un »

ja nemam tih problema
ako je pjesma odron, a svidja mi se, onda nije odron
1
1 slika
1811
medvjed23
Administrator
Reactions: 9253
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

A nemam, u ovim godinama, snage da izbijam. Pjevušim dok me ne prođe...

No, ako je baš kritična situacija, pustim ovu, ona sve izbije. Ko kad nađeš curu, njen si i samo njen i ne smiješ drugu ni pogledati.

Njen vrisak liječi.
0
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Hannibal je napisao/la: 14 jul 2025, 00:17 ja nemam tih problema
Ne mora znaciti da ti se pjesma svidja ako ti se uvrti u glavu, bar meni to nije pravilo. Svakakve gluposti covjek slucajno pokupi usput ili sto je na nekim mjestima primoran da slusa, mozak to memorise i jbg.
0
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

medvjed23 je napisao/la: 14 jul 2025, 01:24 A nemam, u ovim godinama, snage da izbijam. Pjevušim dok me ne prođe...

No, ako je baš kritična situacija, pustim ovu, ona sve izbije. Ko kad nađeš curu, njen si i samo njen i ne smiješ drugu ni pogledati.

Njen vrisak liječi.
Dobro je, imas ipak tajno oruzje. :oo

Meni je iz nekog razloga Nothing else matters prva linija odbrane, ne znam ni ja zasto, niti mi je Metallica najdrazi bend niti bi mi ta pjesma bila u top 20 pjesama, ono pjesma je odlicna ali ima mi i drazih i boljih. Zasto mi bas ona padne na pamet kao odbrana od sunda, to nisam siguran, bilo bi zanimljivo probati to analizirati.

Inace, ne volim da mi se mota po glavi bilo sta sto ne volim slusati, cak i ako nije neki teski odron vec samo onako bezveze pjesma, ne volim da mi moja podsvijest bilo sta namece i uradicu sta treba da to stavim pod kontrolu. Juce mi se iz cista mira uvrti neka Colina pjesma, nisam je cak ni negdje usput cuo, bas iz cista mira. Ima on i kvalitetnih pjesama, uvrti mi se neka bezveze, necu ni pokusati da se sjetim koja da opet ne pocne. :oo
2
2 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Šabović Adis je napisao/la: 14 jul 2025, 03:09 Ja naglas ponavljam Drugi Koroljovljev zakon cucajući glavom naprijed-nazad sve dok mi se te bubice na razbježe iz glave. :o
Ima li efekta? :oo
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 34572

Post Postao/la dmr »

cuo sam jutros na radiju abracadabra ulala i jos uvijek mi odzvanja u usima. mozda bih je mogao otjerati s espreso makijato porfavore :D :D
1
1 slika
:damir
medvjed23
Administrator
Reactions: 9253
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

Spock je napisao/la: 14 jul 2025, 09:21
Meni je iz nekog razloga Nothing else matters prva linija odbrane, ne znam ni ja zasto, niti mi je Metallica najdrazi bend niti bi mi ta pjesma bila u top 20 pjesama, ono pjesma je odlicna ali ima mi i drazih i boljih. Zasto mi bas ona padne na pamet kao odbrana od sunda, to nisam siguran, bilo bi zanimljivo probati to analizirati.
Zanimljiv je, u kontekstu teme, tekst te pjesme.

Jedan dio glasi:
Forever trusting who we are
and nothing else matters
A drugi:
Open mind for a different view
and nothing else matters
Čini se da, za tvoje potrebe, bolje odgovara prvi dio :oo
0
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Hannibal je napisao/la: 14 jul 2025, 00:17 ja nemam tih problema
tako je.
ja kad vidim koliko odrona ljudi imaju u glavi, a ne tice se ni jedne note...pustim sinana.
1
1 slika
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2293

Post Postao/la John Cleese »

Šabović Adis je napisao/la: 14 jul 2025, 11:03
Spock je napisao/la: 14 jul 2025, 09:22

Ima li efekta? :oo
Pa ima.
Samo, tad mi se vrati tinitus koji sam zaradio '91. kao nišandžija minobacača 120mm...i onda moram nazad na Sinana. :o
Bir iladž za tinitus je Nazifova "šta se o-no ta-mo ču-je (ko to Golfa otuđuje)" - probaj, spomenućeš me :ooo
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25263

Post Postao/la Russki »

Ja samo nastavim pjevati dok sama ne izađe iz glave :D
1
1 slika
abysmal depths are flooded
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Russki je napisao/la: 14 jul 2025, 19:36 Ja samo nastavim pjevati dok sama ne izađe iz glave :D
to mnogi rade i kad nadju ljubav neku.
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25263

Post Postao/la Russki »

Duh je napisao/la: 14 jul 2025, 19:38
Russki je napisao/la: 14 jul 2025, 19:36 Ja samo nastavim pjevati dok sama ne izađe iz glave :D
to mnogi rade i kad nadju ljubav neku.
Ne znam za ljubav, ali znam za pjesmu dede mi.
2
1 slika 1 slika
abysmal depths are flooded
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2293

Post Postao/la John Cleese »

Spock je napisao/la: 14 jul 2025, 09:21 Inace, ne volim da mi se mota po glavi bilo sta sto ne volim slusati, cak i ako nije neki teski odron vec samo onako bezveze pjesma, ne volim da mi moja podsvijest bilo sta namece i uradicu sta treba da to stavim pod kontrolu. Juce mi se iz cista mira uvrti neka Colina pjesma, nisam je cak ni negdje usput cuo, bas iz cista mira. Ima on i kvalitetnih pjesama, uvrti mi se neka bezveze, necu ni pokusati da se sjetim koja da opet ne pocne. :oo
Vot abaut Tarmi Rićmi? :ooo

Svojevremeno sam izveo praktični eksperiment i tom (ne)prilikom prepatio akutni pad vrijednosti IQ (nedvojbeno ustanovljen relevantnim testiranjem prije i poslije) za cijelih 30 - bila je dovoljna prva strofa i refren:

Trebala mi je hefta da dodjem sebi...
Oprez: Vjerujem da bi kontinuirano slusanje tog albuma neminovno dovelo do ireverzibilnih promjena :ooo
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1855

Post Postao/la Pekmeza »

dmr je napisao/la: 14 jul 2025, 14:55 cuo sam jutros na radiju abracadabra ulala i jos uvijek mi odzvanja u usima. mozda bih je mogao otjerati s espreso makijato porfavore :D :D
:hehe koji judjak jbte
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 34572

Post Postao/la dmr »

Pekmeza je napisao/la: 14 jul 2025, 22:17
dmr je napisao/la: 14 jul 2025, 14:55 cuo sam jutros na radiju abracadabra ulala i jos uvijek mi odzvanja u usima. mozda bih je mogao otjerati s espreso makijato porfavore :D :D
:hehe koji judjak jbte
:zbrk
0
:damir
mentalist
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2296
Kontakt:

Post Postao/la mentalist »

Spock je napisao/la: 13 jul 2025, 21:40 Vjerovatno se svakom od nas desi da nam se u glavu uvrti neka pjesma koju smo slacajno usput culi ili je nekako znamo od ranije, ali je odron i ne mozemo je smisliti, a uvrti se i nece da izadje iz glave. :oo

Sta radite u tim situacijama i kako izbijate sebi te nepozeljne zvukove iz glave? Stara poslovica kaze - klin se distorzijom izbija, imate li mozda neke pjesme koje su susta suprotnost tim zvukovima, koje se isto tako lako uvrte u glavu i kojima izbijate nezeljene melodije iz svoje glave? :oo

Meni muzika dolazi preko situacija, riječi i misli.

Najčešće struja svijesti

Znači, promijeniš tijek misli(svijesti).
Ako ti se neka pjesma vrti stalno, možda ti je zbog neke podsvijesne poruke? :hm
0
Odgovori

Natrag na “Muzika”