Eurosong 2026
Eurosong 2026
I opet Eurosong.
Prvo i drugo polufinale Eurosonga bit će održano 12. i 14. maja u dvorani Wiener Stadthalle u Beču, a finale je zakazano za 16. maj.
Obzirom da BiH nema predstavnika ja pratim nase komsije.
Sad za sad je Hrvatska odabrala svoje predstavnike.
Pratite li ga vi?
Da li je Eurosong danas više show nego muzika?
Koliko je politika prisutna u glasanju?
Jesu li ranije pjesme bile kvalitetnije?
Prvo i drugo polufinale Eurosonga bit će održano 12. i 14. maja u dvorani Wiener Stadthalle u Beču, a finale je zakazano za 16. maj.
Pratite li ga vi?
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Re: Eurosong 2026
Finale Dore, odnosno Hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, održano je u HRT-ovom studiju 15.2.u Zagrebu. Pobjedu je odnijela grupa LELEK, čija je pjesma "Andromeda" inspirisana tradicijom iz Bosne i Hercegovine. One su osvojile 173 boda.
Spomenuta pjesma inspirisana je katolkinjama srednje Bosne tačnije tetovažama koje su nosile u vrijeme Osmanlija. Ovaj način tetoviranja nosi naziv sicanje ili bocanje, a predstavlja trajno punktiranje kože, koje je uglavnom prakticirano kod ženskog dijela populacije i specifično je za prostor srednje Bosne i za žene katolkinje.
Pobjednice su odlučene kombinacijom glasova publike i osam žirija u omjeru 50:50. Četiri domaća žirija su iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, dok su četiri međunarodna žirija iz San Marina, Velike Britanije, Norveške i Luksemburga.
klix.ba
Spomenuta pjesma inspirisana je katolkinjama srednje Bosne tačnije tetovažama koje su nosile u vrijeme Osmanlija. Ovaj način tetoviranja nosi naziv sicanje ili bocanje, a predstavlja trajno punktiranje kože, koje je uglavnom prakticirano kod ženskog dijela populacije i specifično je za prostor srednje Bosne i za žene katolkinje.
Pobjednice su odlučene kombinacijom glasova publike i osam žirija u omjeru 50:50. Četiri domaća žirija su iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, dok su četiri međunarodna žirija iz San Marina, Velike Britanije, Norveške i Luksemburga.
klix.ba
1
1
Jel' to ipak imamo predstavnice?

Inače, to kino ne pratim nikako, kao ni vecinu manifestacija tog tipa
Inače, to kino ne pratim nikako, kao ni vecinu manifestacija tog tipa
1
1
to je dobro
ne moramo trositi pare a mozemo ucestvovati
ne moramo trositi pare a mozemo ucestvovati
1
1
Lijepe cure. poslusao sam i gangu, ne znam šta reći, nije moj cup of tea, neka im je sretno
I da, nešto sam ipak i upratio do sad, Rim Tim Tagi Dim iz 2024 je bio fenomenalan.
Prošle godine se čini mi se nisu proslavili. Jedne godine su nas na Otvorenom mjesecima prali na ruke s Albinom i pjesmom Tik Tok, kako je favorit i sve. Logično, ni ona se nije proslavila
mada, meni je cura slatka

I da, nešto sam ipak i upratio do sad, Rim Tim Tagi Dim iz 2024 je bio fenomenalan.
Prošle godine se čini mi se nisu proslavili. Jedne godine su nas na Otvorenom mjesecima prali na ruke s Albinom i pjesmom Tik Tok, kako je favorit i sve. Logično, ni ona se nije proslavila
0
Muzika je generalno zadnjih godina katastrofa, tako da i eurosong prati te trendove. Iako je uvijek bila komercijala, muzika za sire narodne mase, kratke pjesmice koje trebaju da drze paznju prosjecnog slusaoca, opet se nekad znalo provuci nesto zanimljivo i kvalitetno, vremenom sve manje. Takmicenje u kicu i neukusu, plus naravno neizostavna politika koja na sve to utice.
1
1
Jedino pozitivno u ovom postu je spomen Wiener Stadt halle, gdje sam 1993 prvi put gledao Metallica i kao predgrupa the cultsmajlic je napisao/la: ↑25 feb 2026, 07:44 I opet Eurosong.
Pratite li ga vi?
Slovenija nešto bojkot zbog Izraela, tako mi se čini
1
1
Menu je Eurovizija uvijek bila show. I uvijek bi se dobro ismijala. Ja je dozivljavan kao zabovno/komicarski program i nikad do sada nije fail da me zabavi. Bilo je trenutaka kad su mi bukvalno suze isle niz lice, naravno iz komicnih razloga. Najvise me nasmije istocna Evropa.
0
Ja sam preslušao neke pjesme iz davne prošlosti. Krenuli su časno, pretvorili se u cirkus. Muzički. Što se tiče glasanja i svega drugog, to je izgleda uvijek bio cirkus.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Slušaj ovu pjesmu iz 1976.
Usporedi sa katastrofom danas. Ja čak nisam ni fan ovakve muzike, ali neke stvari moraš cijeniti.
Usporedi sa katastrofom danas. Ja čak nisam ni fan ovakve muzike, ali neke stvari moraš cijeniti.
4
1
3
3
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 26 feb 2026, 03:02, ukupno mijenjano 1 put.
Hahaha naletim neki dan na hr song za ovu godinu...
Jbt neke će ženske Thompsone poslati.
Jbt neke će ženske Thompsone poslati.
0
Kako je ova Insieme bila optimistična pjesma.
Al' dobro, još je aktualna. To sam ja pjev'o po kući.
Al' dobro, još je aktualna. To sam ja pjev'o po kući.
0
@Socrates pjesma je savseno izvedena, bez dreke i kreke, glas, muzika, aranzman sva je savsenstvo i jos zvuk kako dobar za ono vrijeme
Haljina na Ismeti sada moderna kroj i dizajn i sve
Haljina na Ismeti sada moderna kroj i dizajn i sve
2
2