Košarka

Sve što ostane, nakon najvažnije sporedne stvari na svijetu
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31177

Re: Košarka

Post Postao/la hani_jong_un »

jes ☹️
1
1 slika
1811
medvjed23
Administrator
Reactions: 10409
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

Košarkaši Bosne razbili Rilski i prošli u drugi krug Evropa kupa

Košarkaši Bosne BH Telecom večeras su u dvorani Zetra upisali ključnu pobjedu nad bugarskim Rilskim Sportistom rezultatom 91:64 u odlučujućoj utakmici grupe FIBA Evropa kupa i tako osigurali plasman u drugi krug takmičenja.

slika

Bosni je bila potrebna pobjeda i to što ubjedljivija, kako bi se kao jedna od šest najboljih drugoplasiranih ekipa plasirala dalje.

Od početka susreta Bosna BH Telecom je nametnula ritam. U prvoj četvrtini prednost su domaćini gradili zahvaljujući poenima Audigea, Šalića i Westa, dok su gosti konstantno odgovarali preko Edwardsa i Kostova. Na kraju prve četvrtine Bosna je vodila sa 25:21.

U drugoj četvrtini domaći su povećavali prednost, koju su do poluvremena učvrstili na +10 (42:32). Audige i Šalić postigli su po 10 poena, dok je Edwards postigao 13 poena za goste.

Treća četvrtina donijela je seriju poena Audigea i Edwardsa, a Bosna BH Telecom je održavala prednost, ulazeći u završnih deset minuta sa +13.

U četvrtoj četvrtini Bosna BH Telecom je ubacila u brzinu više, s obzirim da joj je bila potrebna što ubjedljivija pobjeda, te na kraju ostvarila cilj i prošla dalje.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Audige sa 28 poena, Šalić je dodao 16, a Atić 9.

Kod gostiju, bolji od ostalih bili su Edwards sa 22 i Arnett sa 16 poena.

Bosna BH Telecom završila je grupnu fazu Evropa kupa sa skorom 4-2 i nastavit će borbu u drugom krugu takmičenja kao jedan od šest najboljih drugoplasiranih timova.

Prema pravilima FIBA Evropa kupa, u drugoj rundi 16 timova se dijeli u četiri grupe po 4 tima (grupe K, L, M i N) i igraju međusobno dvokružno.

Rivali Bosne bit će poznati nešto kasnije, kada se kompletiraju sve utakmice po grupama, a po dva najbolja tima iz svake grupe proći će dalje u četvrtfinale.
1
1 slika
medvjed23
Administrator
Kontakt:

Gledo sam veći dio utakmice. Šega mi je trener Bosne. Tim mu je pun stranaca i, kad se obraća igračima, svaka druga mu je: WTF is this, WTF is that, WTF are you doing ili sl...
1
1 slika
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1388

Post Postao/la BeogradjanIN »

Ovo je kosarka burazeru

1
1 slika
medvjed23
Administrator
Kontakt:

Ogadićemo vam košarku :oo
slika
1
1 slika
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Pogledajte ovu najavu utakmice i recite mi da li je normalno. Pre dve godine je bilo to ali zbog cega su oba strana igraca stavili ?
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
medvjed23
Administrator
Kontakt:

Nije to bilo normalno. Razbili nas, kolko ono, 20 il 30 razlike...
0
Namazana
Maza
Maza
Reactions: 8465

Post Postao/la Namazana »

BeogradjanIN je napisao/la: 20 nov 2025, 01:55 Ovo je kosarka burazeru

Ja sad iz Arene 😟
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Namazana je napisao/la: 22 nov 2025, 01:09
BeogradjanIN je napisao/la: 20 nov 2025, 01:55 Ovo je kosarka burazeru

Ja sad iz Arene 😟
Opet izgubiste. Video sam. I mi u Valensiji bezveze poraz doziveli. Bice bolje
0
storm
Administrator
Reactions: 38076

Post Postao/la storm »

A vidl fkt još ima ljudi koji navijaju za zvezdu :D

Mislim, dinamo je sa Mamićem bio kriminalma organizacija, ali Vučić je to podigao na level pro.
Još su mi smješniji turski konjanici aka delije.
U genetskom kodu navijača je, da si protiv sustava, pa makar moj ćaća bio!
Ovako vlada simbioza...mi ćemo batinati narod za tebe, ti zažmiri kad dilamo drogice i jamimo reket.
Kakav sunovrat ultras scene.
1
1 slika
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Vidi se da ne poznajes situaciju. U Srbiji koja god da je politicka struktura na vlasti, ona ulazi u klubove i Zvezde i Partizana...Jesina razlika je sto prethodna vlast nije uspela da blago receno kupi vodje navijaca jednog i drugog kluba. Svi ostali i jesu protiv ove nakaradne i prevarantske vlasti. Zvezdini navijaci smatraju da niko nije iznad kluba. Nije to klub od sake navijaca koja je potkupljena nego od 70% Srbije a i svih ljudi po belom svetu koji navijaju i vole taj klub.

Drugo, kada god je jedan od ova dva kluba u kanalu, drzava dodje i da novac da se klub izvuce iz blata pa samim tim sada ta ista nakaradna vlast daje novac Partizanu ( U zadnjih godinu dana preko 20 miliona eura u fudbalu ) dok Crvena Zvezda zivi od UEFA-e,tacnije od igranja u ligi sampiona i ligi Evrope, prodaje igraca. Za tvoju informaciju, Zvezdin prihod u zadnjih pet sezona je preko 300 miliona eura. Na sve to dodaj prihod od tv prava,ulaznica od igranja u evropi itd. Tu nema ni Vucica ni ostalih.

Inace nisi ni svestan kakva se tek liga igrala pre ove nakaradne vlasti, pod onim Tadicem.

Prvenstvo a u njemu predsednici ili clanovi drugih klubova iz prvenstva ujedno clanovi uprave i skupstine Partizana. Pa si za Partizan imao unapred upisane bodove. I tako se igralo godinama. E sada kada toga vise nemaju nema ih nigde, sto dovoljno pokazuje i Evropa. Tako su barem oni tada govorili "Evropa je merilo" ...E sada kada Zvezda dobije Liverpul to nije merilo nego Vucic namestio xaxaxaxa.

Kosarka, isti slucaj...U obe ekipe clanovi nakaradne stranke...Ti mislis to sto pevaju Vucicu da je to dokaz da su opozicija? Obicna predstava za narod i podela naroda...Dok nije dosla ova prevarantska vlast Partizan je igrao evrokup onda je Vucic postavio svog coveka u partizan, doveo im zeljka Obradovica i dao im 30 miliona godisnje budzet da igraju evroligu. Do tada su bili SEDMI u aba ligi...

Inace svako iole normalan kome je IQ veci od broja cipela koje nosi ne podrzava vlast koja izdaje i prodaje drzavu. Drzavu,koja lici na onu koja je opisana u seriji bela ladja iliti Srecko Sojic.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Koje sranje su ove kvalifikacije za SP u kosarci. Igra treca postava. Koja glupost mati draga
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

BeogradjanIN je napisao/la: 22 nov 2025, 19:25 Vidi se da ne poznajes situaciju. U Srbiji koja god da je politicka struktura na vlasti, ona ulazi u klubove i Zvezde i Partizana...Jesina razlika je sto prethodna vlast nije uspela da blago receno kupi vodje navijaca jednog i drugog kluba. Svi ostali i jesu protiv ove nakaradne i prevarantske vlasti. Zvezdini navijaci smatraju da niko nije iznad kluba. Nije to klub od sake navijaca koja je potkupljena nego od 70% Srbije a i svih ljudi po belom svetu koji navijaju i vole taj klub.

Drugo, kada god je jedan od ova dva kluba u kanalu, drzava dodje i da novac da se klub izvuce iz blata pa samim tim sada ta ista nakaradna vlast daje novac Partizanu ( U zadnjih godinu dana preko 20 miliona eura u fudbalu ) dok Crvena Zvezda zivi od UEFA-e,tacnije od igranja u ligi sampiona i ligi Evrope, prodaje igraca. Za tvoju informaciju, Zvezdin prihod u zadnjih pet sezona je preko 300 miliona eura. Na sve to dodaj prihod od tv prava,ulaznica od igranja u evropi itd. Tu nema ni Vucica ni ostalih.

Inace nisi ni svestan kakva se tek liga igrala pre ove nakaradne vlasti, pod onim Tadicem.

Prvenstvo a u njemu predsednici ili clanovi drugih klubova iz prvenstva ujedno clanovi uprave i skupstine Partizana. Pa si za Partizan imao unapred upisane bodove. I tako se igralo godinama. E sada kada toga vise nemaju nema ih nigde, sto dovoljno pokazuje i Evropa. Tako su barem oni tada govorili "Evropa je merilo" ...E sada kada Zvezda dobije Liverpul to nije merilo nego Vucic namestio xaxaxaxa.

Kosarka, isti slucaj...U obe ekipe clanovi nakaradne stranke...Ti mislis to sto pevaju Vucicu da je to dokaz da su opozicija? Obicna predstava za narod i podela naroda...Dok nije dosla ova prevarantska vlast Partizan je igrao evrokup onda je Vucic postavio svog coveka u partizan, doveo im zeljka Obradovica i dao im 30 miliona godisnje budzet da igraju evroligu. Do tada su bili SEDMI u aba ligi...

Inace svako iole normalan kome je IQ veci od broja cipela koje nosi ne podrzava vlast koja izdaje i prodaje drzavu. Drzavu,koja lici na onu koja je opisana u seriji bela ladja iliti Srecko Sojic.
Ti o klubovima na državnoj sisi, ja o navijačkoj sceni.
Mene ti klubovi uopće ne zanimaju.
Ja pišem o navijačima, i moram te razočarati, odlično poznajem scenu i stvari iza kulisa, jer sam dio te subkulture.

Što se vlasti tiče, obično narod ima vlast kakvu zaslužuje i odabere, pogotovo kad bira izbore za izbore isto...
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 25 nov 2025, 05:22
BeogradjanIN je napisao/la: 22 nov 2025, 19:25 Vidi se da ne poznajes situaciju. U Srbiji koja god da je politicka struktura na vlasti, ona ulazi u klubove i Zvezde i Partizana...Jesina razlika je sto prethodna vlast nije uspela da blago receno kupi vodje navijaca jednog i drugog kluba. Svi ostali i jesu protiv ove nakaradne i prevarantske vlasti. Zvezdini navijaci smatraju da niko nije iznad kluba. Nije to klub od sake navijaca koja je potkupljena nego od 70% Srbije a i svih ljudi po belom svetu koji navijaju i vole taj klub.

Ja pišem o navijačima, i moram te razočarati, odlično poznajem scenu i stvari iza kulisa, jer sam dio te subkulture.

Što se vlasti tiče, obično narod ima vlast kakvu zaslužuje i odabere, pogotovo kad bira izbore za izbore isto...
To stoji da je narod zasluzio ovakvu vlast. Cim pristaju na izbore znaci da su naivni ili glupi. Na izborima se dobija vlast koju neko drugi postavi. Da li ostavlja istu ili je menja ne zavisi od glasova naroda. Narod je tu da da legitimitet toj vlasti.

Rekao sam ti i za navijacku scenu kakva je. Potkuplkjeni i jedni i drugi, govorim o vodjama. Dati su im poslovi, razni tenderi i to je to. Svi ostali su protiv nakaradne vlasti ali su u zacaranom krugu koji im je nametnut. A to je da im je data opcija nakaradna vlast ili kontrolisana opozicija. Ni slucajno ne smeju pomisliti da je mozda resenje neka treca opcija. E zato je tako. Ta naivnost ljudi je i u Bosni a i u Hrvatskoj.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

BeogradjanIN je napisao/la: 25 nov 2025, 07:58
storm je napisao/la: 25 nov 2025, 05:22

To stoji da je narod zasluzio ovakvu vlast. Cim pristaju na izbore znaci da su naivni ili glupi. Na izborima se dobija vlast koju neko drugi postavi. Da li ostavlja istu ili je menja ne zavisi od glasova naroda. Narod je tu da da legitimitet toj vlasti.

Rekao sam ti i za navijacku scenu kakva je. Potkuplkjeni i jedni i drugi, govorim o vodjama. Dati su im poslovi, razni tenderi i to je to. Svi ostali su protiv nakaradne vlasti ali su u zacaranom krugu koji im je nametnut. A to je da im je data opcija nakaradna vlast ili kontrolisana opozicija. Ni slucajno ne smeju pomisliti da je mozda resenje neka treca opcija. E zato je tako. Ta naivnost ljudi je i u Bosni a i u Hrvatskoj.
Nisu tu baš svi protiv...
Ima ona čvrsta jezgra oko vođa od nekoliko stotina ili čak tisuća, koja je za takvo stanje.
Normalnih je dakako više, ali utjecaja ravno nuli imaju..
Pričam sa ekipom...nemoć
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 25 nov 2025, 13:34
BeogradjanIN je napisao/la: 25 nov 2025, 07:58

Nisu tu baš svi protiv...
Ima ona čvrsta jezgra oko vođa od nekoliko stotina ili čak tisuća, koja je za takvo stanje.
Normalnih je dakako više, ali utjecaja ravno nuli imaju..
Pričam sa ekipom...nemoć
U tome ima istine....Znao je koga i kako da potkupi i sada drugi cute. Zalosno ali istinito.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Premotao igricu odavno

0
Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”