lijepa boja
Bicikliramo
- pink floydd
- Prvi Valentajn foruma

- Reactions: 17029
Re: Bicikliramo
3
3
Nisko ti je to sjedište skroz , shebaćeš koljena, noga mora moći da se ispravi skroz do pedale
0
joj suti
podigla sam skroz kad sam skontala da me ubijaju koljena
na pocetku mi se cinilo kao da ne mogu sjesti na njega pa sam skontala da se moram malo namuciti ali da sjediste mora biti podignuto
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
- toxic
- Etablirani član

- Reactions: 10001
To ne bi trebalo je odvrati od kupovine
A sic moze i da promeni, i custom da napravi ovisno o njenim potrebama.
1
1
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
- Crvena Nit
- Etablirani član

Naravno, ali to treba uraditi tokom kupovine, a ne nakon kupovine bicikla.
0
- toxic
- Etablirani član

Zasto?Crvena Nit je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:24 Naravno, ali to treba uraditi tokom kupovine, a ne nakon kupovine bicikla.![]()
Kupis bicikl vidis da ti ne odgovara, naknadno kupis sta ti odgovara.
Uostalom kako znas da ti nesto ne odgovara ako ne probas?
Ne mozes da osetis tako sto ces sesti i sici s bicikla u radnji, vec nakon makar nekoliko h voznje.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Pametnije je da pita unaprijed, jer nema svaka prodavnica dovoljno dodatne opreme.toxic je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:29Zasto?Crvena Nit je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:24 Naravno, ali to treba uraditi tokom kupovine, a ne nakon kupovine bicikla.![]()
![]()
Kupis bicikl vidis da ti ne odgovara, naknadno kupis sta ti odgovara.
Uostalom kako znas da ti nesto ne odgovara ako ne probas?
Ne mozes da osetis tako sto ces sesti i sici s bicikla u radnji, vec nakon makar nekoliko h voznje.
Uvijek je bolje unaprijed se informirati.
Realno, mnogi sicevi su preuski, bolji su širi sicevi.
0
- toxic
- Etablirani član

Pa, moze pitati i informisati se, prodavac joj moze dati svoju preporuku, no svejedno nece znati sta joj odgovara dok ne proba.Crvena Nit je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:35 Pametnije je da pita unaprijed, jer nema svaka prodavnica dovoljno dodatne opreme.
Uvijek je bolje unaprijed se informirati.
Realno, mnogi sicevi su preuski, bolji su širi sicevi.
![]()
Sta je bolje je individualno. Ja ne volim siroke siceve
0
Ovo što crvena piše po običaju apsolutno nidje veze.
Pod jedan svaka radnja ima sjedišta a u Sarajevu gdje je Munlajt imaš radnji hejbet.
Pod dva najbitnije je veličina rama, svaki proizvodjač ima ako ne na svojoj stanici kalkulator onda neki sidenote
znači visina vozača/vozačice i dužina noge s unutarnje strane na osnovu toga se bira odgovarajuća veličina.
Pod tri je pogon bicikla i prijenos brzina, te ako je riječ o maunt bajku hod amortizera u mm prednje viljuške za hardtrail a za full suspension obje.
Sjedišta dolaze kakva dolaza a u većini slučajeva sasvim i više nego dovoljna pri kupovini pa čak i donjeg srednjeg segmenta.
Muški oblik za muški , ženski ža ženski.
Niko neće odma kupovati novo sjedište a da ne isproba no koje je već na biciklu to je apsurd a nakon vožnje bar 30 40 km u jednom danu po potrebi ako ne zadovoljava ode se u bilo koju radnju i kupi drugo za cifru od 40-50 i više nego dobra, čak ima i cikocentru da sjedeš i izmjeri ti mašina širinu kukova i ljudi ti ponude odgovarajuće sjedište.
A ja ne znam možda jednog čovjeka od 50 da je poslije kupovine tražio drugo sjedište.
i da šire sjedište ne znači bolje jer može ometati okretanje pedala, najbolja je neka sredina izmedju tanjeg (obično za trke) i ovog šireg za gradsku vožnju na klasičnim gradskim biciklima.
ima još tu stvari al mi iskreno mrsko pisati.
Pod jedan svaka radnja ima sjedišta a u Sarajevu gdje je Munlajt imaš radnji hejbet.
Pod dva najbitnije je veličina rama, svaki proizvodjač ima ako ne na svojoj stanici kalkulator onda neki sidenote
znači visina vozača/vozačice i dužina noge s unutarnje strane na osnovu toga se bira odgovarajuća veličina.
Pod tri je pogon bicikla i prijenos brzina, te ako je riječ o maunt bajku hod amortizera u mm prednje viljuške za hardtrail a za full suspension obje.
Sjedišta dolaze kakva dolaza a u većini slučajeva sasvim i više nego dovoljna pri kupovini pa čak i donjeg srednjeg segmenta.
Muški oblik za muški , ženski ža ženski.
Niko neće odma kupovati novo sjedište a da ne isproba no koje je već na biciklu to je apsurd a nakon vožnje bar 30 40 km u jednom danu po potrebi ako ne zadovoljava ode se u bilo koju radnju i kupi drugo za cifru od 40-50 i više nego dobra, čak ima i cikocentru da sjedeš i izmjeri ti mašina širinu kukova i ljudi ti ponude odgovarajuće sjedište.
A ja ne znam možda jednog čovjeka od 50 da je poslije kupovine tražio drugo sjedište.
i da šire sjedište ne znači bolje jer može ometati okretanje pedala, najbolja je neka sredina izmedju tanjeg (obično za trke) i ovog šireg za gradsku vožnju na klasičnim gradskim biciklima.
ima još tu stvari al mi iskreno mrsko pisati.
2
1
1
1
Znate li jesu iste oznake i na unutrasnjoj gumi kao i na vanjskoj.Na vanjskoj pise 28x1.60 
0
Jesu, prvi broj mora biti isti, drugi moze biti raspon, na primjer 28x1.5-2.0 ili tako nesto
0