Tenis
Re: Tenis
Nimalo jednostavno Nole.... e sutra sa Rafom
NOVAK ĐOKOVIĆ plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je sinoć pobijedio Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.
Prvi tenisač svijeta imao je 2:0 u setovima, servis za meč u trećem i meč loptu, ali je dopustio Grku da se potpuno vrati u meč. Tsitsipas je dobio prvi gem u zadnjem setu i onda ih izgubio šest zaredom.
"Izvana sam možda izgledao smireno, ali nije bilo tako. Držao sam to u sebi, ali bio sam uzdrman i nemiran. No, uspio sam opstati i pobijediti i sretan sam zbog toga", rekao je Đoković.
U nedjeljnom finalu igrat će protiv Rafaela Nadala koji na ovogodišnjem Roland Garrosu nije izgubio nijedan set. Španjolac je u polufinalu razbio Diega Schwartzmana.
0
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25327
Joj jedva čekam sutra dan i ovaj ikonski dvoboj dvojice nadasve najboljih igrača ikada. Ulozi su veliki, titanskih razmjera. Dal' ce Rafael do 100te pobjede na RGu i izjednacenje sa Federerom po broju osvojenih grand slamova ili ce Joker da uzme trofej Rafaelu na njegovom terenu i da mu nanese treći poraz i tako se približi još više sa osvojenim GSovima...ostaje da vidimo.
Sve u svemu, poslastica godine!
Sve u svemu, poslastica godine!
1
1
abysmal depths are flooded
- Russki
- prince of idiotism

Bez obzira sto sam Joker fan, ipak dajem Rafi za favorita.
Mnogo stvari ide njemu u prilog. No, nikako ne smijemo iskljuciti mentalnu snagu gospodina Đokovića.
Na kraju krajeva, nisu ni jedan ni drugi previse umorni, vjerujem da su igrali na 70 % protiv ove boranije.
Ipak sve i da jesu, finale je finale, a oni su stari rivali i samim tim imaju apsolutno drugačiji pristup igri, a to je jedna od cinjenica koja ih cini najvecim ikada.
Mislim da cemo se sloziti i ja i ti, da ce ovo biti odličan meč i definitivno najbitniji duel u ovom desetljecu.
1
1
I ja sam Noletov fan ...Russki je napisao/la: ↑10 okt 2020, 08:14Bez obzira sto sam Joker fan, ipak dajem Rafi za favorita.
Mnogo stvari ide njemu u prilog. No, nikako ne smijemo iskljuciti mentalnu snagu gospodina Đokovića.
Na kraju krajeva, nisu ni jedan ni drugi previse umorni, vjerujem da su igrali na 70 % protiv ove boranije.
Ipak sve i da jesu, finale je finale, a oni su stari rivali i samim tim imaju apsolutno drugačiji pristup igri, a to je jedna od cinjenica koja ih cini najvecim ikada.
Mislim da cemo se sloziti i ja i ti, da ce ovo biti odličan meč i definitivno najbitniji duel u ovom desetljecu.
i ako bude u glavi sutra izašao čist, odlučan, ne može ga nitko dobiti....
njegova moć ponavljanja je neviđena....Rafa opet na svojoj "zemlji"
Opako će ovo biti..
Svakako poslastica
1
1
- Russki
- prince of idiotism

Svakako bih još dodao da je US open bila iznimka, evo dokaza. Nitko od NextGena nije mnogo pokazao. Padali su svi redom kao kruške. Zaista je nemoguće reći šta će se dešavati u teniskom svijetu u narednim godinama. Ne obećava mnogo.
1
1
Jest...Nole, Rafa, Fedex su istakli pretenzije na vrh u vrlo ranim godinama karijere....i dan danas su tu, samo se Thiem tu umiješao trenutno u top4, a ni on više nije mladac...
Ma svoj su svijet, bez obzira na godine
2
1
- Russki
- prince of idiotism

Apsolutno si upravu. Mada i Thiem lagano pada. I zaista mi nije jasno da momci koji su mnogo mlađi od ove dvojice jednostavno ne mogu da iznesu "ebeni turnir do kraja zbog nedostatka snage i izdržljivosti. Nepojmljivo mi. Možda griješim, ali po mom skromnom mišljenju to nije normalno.
1
1
Nije...da se u svim tim godinama nije pojavio barem jedan da ih prati, osvaja nešto u seriji..Russki je napisao/la: ↑10 okt 2020, 08:30Apsolutno si upravu. Mada i Thiem lagano pada. I zaista mi nije jasno da momci koji su mnogo mlađi od ove dvojice jednostavno ne mogu da iznesu "ebeni turnir do kraja zbog nedostatka snage i izdržljivosti. Nepojmljivo mi. Možda griješim, ali po mom skromnom mišljenju to nije normalno.
Možemo biti sretni jer pratimo sve to uživo...no nakon njih
Slično mi to formuli (mada je tamo mnogo drugih karakteristika u pitanju)
Nakon ere Senna, Prost, nastavio Schumacher....nema više spektakularnih aktera..."zanatski" to odradjuju i osvajaju...
0
- Russki
- prince of idiotism

Ima dosta dobrih igrača na touru, mlađih naravno. Ali zajedničko im je da im svima fali nešto. Snaga, mentalna snaga, mirnoća, tehnika, ne znam...ako se nešto brzo ne promijeni, muški tenis će biti sličan ženskom. Osvajati će ljudi koji igraju Challengere.
1
1