Tenis

Sve što ostane, nakon najvažnije sporedne stvari na svijetu
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25327

Re: Tenis

Post Postao/la Russki »

Pratil' netko Rim?
0
abysmal depths are flooded
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Ala Diego razbi Rafu mati mila. Ode Joker do kraja garant.
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Joker - Diego u pet danas. Biti će strašan meč!
0
storm
Administrator
Reactions: 38022

Post Postao/la storm »

Nimalo jednostavno Nole.... e sutra sa Rafom :russ
NOVAK ĐOKOVIĆ plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je sinoć pobijedio Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Prvi tenisač svijeta imao je 2:0 u setovima, servis za meč u trećem i meč loptu, ali je dopustio Grku da se potpuno vrati u meč. Tsitsipas je dobio prvi gem u zadnjem setu i onda ih izgubio šest zaredom.

"Izvana sam možda izgledao smireno, ali nije bilo tako. Držao sam to u sebi, ali bio sam uzdrman i nemiran. No, uspio sam opstati i pobijediti i sretan sam zbog toga", rekao je Đoković.

U nedjeljnom finalu igrat će protiv Rafaela Nadala koji na ovogodišnjem Roland Garrosu nije izgubio nijedan set. Španjolac je u polufinalu razbio Diega Schwartzmana.
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Joj jedva čekam sutra dan i ovaj ikonski dvoboj dvojice nadasve najboljih igrača ikada. Ulozi su veliki, titanskih razmjera. Dal' ce Rafael do 100te pobjede na RGu i izjednacenje sa Federerom po broju osvojenih grand slamova ili ce Joker da uzme trofej Rafaelu na njegovom terenu i da mu nanese treći poraz i tako se približi još više sa osvojenim GSovima...ostaje da vidimo.

Sve u svemu, poslastica godine!
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Sudeći prema svemu do sad viđenome na turniru....Rafa je blagi favorit...
Ali malo će to sutra značiti, kad krenu :cool
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

storm je napisao/la: 10 okt 2020, 08:11 Sudeći prema svemu do sad viđenome na turniru....Rafa je blagi favorit...
Bez obzira sto sam Joker fan, ipak dajem Rafi za favorita.

Mnogo stvari ide njemu u prilog. No, nikako ne smijemo iskljuciti mentalnu snagu gospodina Đokovića.

Na kraju krajeva, nisu ni jedan ni drugi previse umorni, vjerujem da su igrali na 70 % protiv ove boranije.

Ipak sve i da jesu, finale je finale, a oni su stari rivali i samim tim imaju apsolutno drugačiji pristup igri, a to je jedna od cinjenica koja ih cini najvecim ikada.

Mislim da cemo se sloziti i ja i ti, da ce ovo biti odličan meč i definitivno najbitniji duel u ovom desetljecu.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Russki je napisao/la: 10 okt 2020, 08:14
storm je napisao/la: 10 okt 2020, 08:11 Sudeći prema svemu do sad viđenome na turniru....Rafa je blagi favorit...
Bez obzira sto sam Joker fan, ipak dajem Rafi za favorita.

Mnogo stvari ide njemu u prilog. No, nikako ne smijemo iskljuciti mentalnu snagu gospodina Đokovića.

Na kraju krajeva, nisu ni jedan ni drugi previse umorni, vjerujem da su igrali na 70 % protiv ove boranije.

Ipak sve i da jesu, finale je finale, a oni su stari rivali i samim tim imaju apsolutno drugačiji pristup igri, a to je jedna od cinjenica koja ih cini najvecim ikada.

Mislim da cemo se sloziti i ja i ti, da ce ovo biti odličan meč i definitivno najbitniji duel u ovom desetljecu.
I ja sam Noletov fan ...
i ako bude u glavi sutra izašao čist, odlučan, ne može ga nitko dobiti....
njegova moć ponavljanja je neviđena....Rafa opet na svojoj "zemlji"
Opako će ovo biti..
Svakako poslastica :cool
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Svakako bih još dodao da je US open bila iznimka, evo dokaza. Nitko od NextGena nije mnogo pokazao. Padali su svi redom kao kruške. Zaista je nemoguće reći šta će se dešavati u teniskom svijetu u narednim godinama. Ne obećava mnogo.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Russki je napisao/la: 10 okt 2020, 08:24 Svakako bih još dodao da je US open bila iznimka, evo dokaza. Nitko od NextGena nije mnogo pokazao. Padali su svi redom kao kruške. Zaista je nemoguće reći šta će se dešavati u teniskom svijetu u narednim godinama. Ne obećava mnogo.
Jest...Nole, Rafa, Fedex su istakli pretenzije na vrh u vrlo ranim godinama karijere....i dan danas su tu, samo se Thiem tu umiješao trenutno u top4, a ni on više nije mladac...
Ma svoj su svijet, bez obzira na godine :ok
2
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

storm je napisao/la: 10 okt 2020, 08:28
Russki je napisao/la: 10 okt 2020, 08:24 Svakako bih još dodao da je US open bila iznimka, evo dokaza. Nitko od NextGena nije mnogo pokazao. Padali su svi redom kao kruške. Zaista je nemoguće reći šta će se dešavati u teniskom svijetu u narednim godinama. Ne obećava mnogo.
Jest...Nole, Rafa, Fedex su istakli pretenzije na vrh u vrlo ranim godinama karijere....i dan danas su tu, samo se Thiem tu umiješao trenutno u top4, a ni on više nije mladac...
Apsolutno si upravu. Mada i Thiem lagano pada. I zaista mi nije jasno da momci koji su mnogo mlađi od ove dvojice jednostavno ne mogu da iznesu "ebeni turnir do kraja zbog nedostatka snage i izdržljivosti. Nepojmljivo mi. Možda griješim, ali po mom skromnom mišljenju to nije normalno.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Russki je napisao/la: 10 okt 2020, 08:30
storm je napisao/la: 10 okt 2020, 08:28

Apsolutno si upravu. Mada i Thiem lagano pada. I zaista mi nije jasno da momci koji su mnogo mlađi od ove dvojice jednostavno ne mogu da iznesu "ebeni turnir do kraja zbog nedostatka snage i izdržljivosti. Nepojmljivo mi. Možda griješim, ali po mom skromnom mišljenju to nije normalno.
Nije...da se u svim tim godinama nije pojavio barem jedan da ih prati, osvaja nešto u seriji..
Možemo biti sretni jer pratimo sve to uživo...no nakon njih :ccc
Slično mi to formuli (mada je tamo mnogo drugih karakteristika u pitanju)
Nakon ere Senna, Prost, nastavio Schumacher....nema više spektakularnih aktera..."zanatski" to odradjuju i osvajaju...
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Ima dosta dobrih igrača na touru, mlađih naravno. Ali zajedničko im je da im svima fali nešto. Snaga, mentalna snaga, mirnoća, tehnika, ne znam...ako se nešto brzo ne promijeni, muški tenis će biti sličan ženskom. Osvajati će ljudi koji igraju Challengere.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Meni su se svidjali Wawrinka i Gasquet...no nikad onaj iskorak do top nisu smogli...
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Meni Monfils.

Jbg, valjda je to tako trebalo biti.
0