Ommadawn je napisao/la: ↑23 feb 2021, 07:55mIRC je bio zakonuvijek_kontra je napisao/la: ↑22 feb 2021, 22:21 Nista od ovih novih ne koristim, ni sajtove ni app.
Nekad davnooo koristio se mIRC koji ce bit zapisan u istoriju kao nesto najbolje sto nam se tad desit moglo. A i to se koristilo vise za druzenje, formirale se grupe, gradovi.. ma lijepa neka vremena bila. Bilo je i simpatija al na tome je ostalo.
Joj kako smo ja i neke jaranice ljude znali zajebavati. Uđeš u Word Pad i napišeš kao neki dialog gdje se traži neka osoba. Word Pad je imao isti font slova kao i mIRC. I nađemo tako žrtvu, nekad bezveze neki nick, a kasnije ja njima nabacivao frajere a oni meni cure. Uzmeš ime nicka i ubaciš u dijalog. I onda se javiš “Hej izvini, maloprije ušao neki lik zove se Samir i pita za tebe”. Kad ovaj odgovori “Šta, ko?” ti onda “Evo spasio sam script dijaloga za svaki slučaj” i pošalješ. Eh onda krene “Ma koji Samir, ne znam nikoga...” i eto priče.
Najbolji je bio neki Dervo. Lik zvao telefonom svakog Samira kojeg je znao.
Prije mIRCa je bio Telnet ali to je bilo bezveze. Niti raje a niti program nije valjao ništa.

Bilo je scena. Zaista je mIRC bio top. Ovo danas, ni nalik. A usla sam prije par godina, za stos. Postojale jos neke grupe gradova gdje smo ulazili, al vecinom boti.