Slični smo ili različiti?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Re: Slični smo ili različiti?

Post Postao/la Duh »

Mozda je najbolje da zanemarim slicnosti i razlike i nadjem neku -da zajedno pijemo i placemo od srece, dok gledamo propast svijeta.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

I to su sličnosti.

Misery loves company.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Jedan moj kolega je uhvatio zenu da pije u podrumu.
Nasao brdo praznih vinskih flasa...ko iz pjesme dobojskih dukata.
Razisli se zbog toga. Beba mala ...ona otisla kuci u Berlin i odnjela mu mezimca.
On poceo poslije piti.
Slicnost nekad zakasni.
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ako počnem uopšteno, ličilo bi mi na sebičnu galamu. Pa evo tišine.

Ja sam krenuo da kupim vjerenički prsten, došao do praga radnje, pa me nešto proparalo posred srca, duše i utrobe. Vratim se i isti sat zauvijek prekinem sa djevojkom bez ikakvog očiglednog razloga.

Dvoje perspektivnih ljudi, sa odličnim poslovima, kuća na fantastičnom mjestu. Sve smo različitosti vješto ispeglali prije toga. Ljubav, seks, prijateljstvo, povjerenje, financijska budućnost, ostavljanje slobodnog prostora jedno drugom, affection (ne znam našu riječ). Svi djelovi slagalice složeni. Religija, jezik, kulturološka pripadnost, politički stavovi, sve to je ili bilo isto ili se savršeno uklopilo. Moji roditelji su nju voljeli, njeni roditelji su mene voljeli. Nije u pitanju bila ni Ceca, ali, nemam strpljenja sve to da navodim.

I opet se desilo šta se desilo u mojoj glavi. To jednostavno nije bilo to. Nećemo postati jedna zvijezda. I to sve ovozemaljske sličnosti ne mogu promjeniti.

Što se tog dana tiče, kristalno jasno se jedino sjećam grafita koji sam vidio tokom vožnje do radnje.

"Are you who you are?"
1
1 slika
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1870

Post Postao/la Pekmeza »

I am who I am, don't try to change me.

Mozda smo ti i ja match. Javi mi se na pp, ja odlično govorim engleski. Možemo na engleskom pričati.
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Nemam nikakve sumnje da odlično govoriš engleski. Ali, ne možemo na pp jer je to rezervirano isključivo za Dvojinu, u nedostatku boljeg izraza. Sve ostalo bespotrebno stvara nepodnošljivo nesređenu buku, ponekad i kakofoniju.

Možemo sasvim otvoreno i ovdje.

Koji tačno detalj iz tog posta gore te je doveo do zaključka da ja nemam match?

Mi (my girl and I) postojimo već oko 14 billiona godina zaneseno zaigrani na svom putovanju kroz prostor, vrijeme i nepoznatu dimenziju dok se ne spojimo u pomenutu zvijezdu, koja već ima i ime, ali nije za otkrivanje. U međuvremenu, zagrljeni, širom otvorenih očiju, kao oduševljena djeca, istovremeno posmatramo i bijedu i veličanstvenost Postojanja Svjetova i Bezvremenost Bogova.

Nekad, veoma rijetko, odlučimo se i da isprobamo niz mogućih iskustava u mortality sekvencama. Pa moramo i povrijediti neke ljude (i ostale) kao što se vidi u tom gore postu. Nismo ponosni zbog toga. Naprotiv. Isplakali smo sve suze svih svjetova. Neko mora to uraditi.

Ne slušamo Cecu, ako je uopšte potrebno i napominjati.

Cloudless everyday
You fall upon my waking eyes
Inviting and inciting me to rise

And through the window in the wall
Come streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning

And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky....
2
1 slika 1 slika
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Napisaću ti i odgovor, čim prestanem štucati :ooo
Počela sam prije jedno 1/2 sata i evo ne prestaje. A sad vidim i zašto, neko me spominjao.
1
1 slika
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Socrates je napisao/la: 20 dec 2025, 02:32 Ako počnem uopšteno, ličilo bi mi na sebičnu galamu. Pa evo tišine.

Ja sam krenuo da kupim vjerenički prsten, došao do praga radnje, pa me nešto proparalo posred srca, duše i utrobe. Vratim se i isti sat zauvijek prekinem sa djevojkom bez ikakvog očiglednog razloga.

Dvoje perspektivnih ljudi, sa odličnim poslovima, kuća na fantastičnom mjestu. Sve smo različitosti vješto ispeglali prije toga. Ljubav, seks, prijateljstvo, povjerenje, financijska budućnost, ostavljanje slobodnog prostora jedno drugom, affection (ne znam našu riječ). Svi djelovi slagalice složeni. Religija, jezik, kulturološka pripadnost, politički stavovi, sve to je ili bilo isto ili se savršeno uklopilo. Moji roditelji su nju voljeli, njeni roditelji su mene voljeli. Nije u pitanju bila ni Ceca, ali, nemam strpljenja sve to da navodim.

I opet se desilo šta se desilo u mojoj glavi. To jednostavno nije bilo to. Nećemo postati jedna zvijezda. I to sve ovozemaljske sličnosti ne mogu promjeniti.

Što se tog dana tiče, kristalno jasno se jedino sjećam grafita koji sam vidio tokom vožnje do radnje.

"Are you who you are?"
Da si joj jos napravio bebu i otisao ovako prosvjetljen, mogao bi biti Buda.
Nisi ti kriv, nego tvoja Girl iz drugog posta. Ti si samo kolateralna steta sukoba njih dvije. Ako uopce steta...
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10411

Post Postao/la MunDzi »

Matere mi, vi se svi drogirate.

Kad sam bila mlada govorila sam ne bi mogla s nekim ko je ovakav...., ko je onakav....., ko radi ovo...., ko radi ono......, itd.

Ali kad kliknes s nekim kliknes. Nema nikakvih spiskova.

Tek kasnije nekad skontas da su ti neki tvoji spiskovi pali u vodu onog momenta kad si klikno sa svojim partnerom/partnericom. Smijes se sam sebi kad vidis koliko tacaka tvoj partner/partnerica ispunjava sa onog spiska "ne bi mogao sa ovim ili onim".
1
1 slika
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Da. Tocno se vidi ko se drogira i ko ne moze izaci na kraj ni sa samim sobom.
1
1 slika
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 673

Post Postao/la Spock »

MunDzi je napisao/la: 20 dec 2025, 11:52 Matere mi, vi se svi drogirate.

Kad sam bila mlada govorila sam ne bi mogla s nekim ko je ovakav...., ko je onakav....., ko radi ovo...., ko radi ono......, itd.

Ali kad kliknes s nekim kliknes. Nema nikakvih spiskova.

Tek kasnije nekad skontas da su ti neki tvoji spiskovi pali u vodu onog momenta kad si klikno sa svojim partnerom/partnericom. Smijes se sam sebi kad vidis koliko tacaka tvoj partner/partnerica ispunjava sa onog spiska "ne bi mogao sa ovim ili onim".
Stvar je u tome sto postoje objektivni razlozi zbog kojih ne mogu kliknuti sa nekim. Ok neka usputna veza,avantura, ako postoji privlacnost, ali zajednicki zivot trazi puno vise od toga i potrebno je vise stvari da se poklopi.
Upravo kad sam bio mlad o nekim od tih stvari nisam razmisljao, ali sad iz ovog ugla sam siguran da ne bih mogao preci preko nekih stvari.
0
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2295

Post Postao/la John Cleese »

Spock je napisao/la: 20 dec 2025, 14:10 Upravo kad sam bio mlad o nekim od tih stvari nisam razmisljao, ali sad iz ovog ugla sam siguran da ne bih mogao preci preko nekih stvari.
Fakat ima tih stvari.
Ljudi se zamaraju bezvezarijama poput rase, religije, jezika, da ne nabrajam dalje, ali kad na sabahu udjes u kupatilo i vidis tubu paste za zube nehajno pritisnutu tacno na sredini i nonsalantno ostavljenu u takvom stanju... brate...
0
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 673

Post Postao/la Spock »

John Cleese je napisao/la: 20 dec 2025, 14:19
Spock je napisao/la: 20 dec 2025, 14:10 Upravo kad sam bio mlad o nekim od tih stvari nisam razmisljao, ali sad iz ovog ugla sam siguran da ne bih mogao preci preko nekih stvari.
Fakat ima tih stvari.
Ljudi se zamaraju bezvezarijama poput rase, religije, jezika, da ne nabrajam dalje, ali kad na sabahu udjes u kupatilo i vidis tubu paste za zube nehajno pritisnutu tacno na sredini i nonsalantno ostavljenu u takvom stanju... brate...
:sok To sam zaboravio, to je prvi i osnovni kriterij. :oo
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

A šta ako mu je u kupatilu ostavila poruku:

Izvini zbog tube
Oprala sam zube :oo

Meni je sto puta gore kad potrosi toalet papir, a ne stavi novu rolnu…koji kreten :haha
0
John Cleese
Moderator
Moderator

Spock je napisao/la: 20 dec 2025, 14:27
John Cleese je napisao/la: 20 dec 2025, 14:19

Fakat ima tih stvari.
:sok To sam zaboravio, to je prvi i osnovni kriterij. :oo
Ma dilbrejker - klasicni.
Samo za ruku i na vrata: kuci, materi, pa maltretiraj pastu za zube.
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10411

Post Postao/la MunDzi »

De ba, nasmijavate me. :valja

To su obicne budalastinje koje vi navodite. Obicne sitnice.

I kod jednog i kod drugog je strah od commitment. :oo
1
1 slika
John Cleese
Moderator
Moderator

Ili potpuno odsustvo elementarne ljudske uvidjavnosti i empatije:
Prica iz rata, ziva istina...
Vratio se covjek s linije, iz nekakve pripizdine na obroncima Bjelasnice, premoren, prljav, gladan, nikakav, ali, eto, ziv... a hanuma zalegla na seciju i blene u plafon, na celu joj mokra platnena maramica, boli je, biva, glava, pa ce mu i ne pogledavsi ga kako treba:
-De mi malo vode, kad si vec na nogama
Covjek spusti ruksak na pod, zatvori kucna vrata, nasu vode u casu i prinese.
-De mi i te tablete, kad si vec na nogama
Covjek se sagne, uzme i prinese i tablete.
-Kad si vec na nogama...
I tu je covjek, konacno, prekide u izlaganju:
-Kad sam vec na nogama, mog'o bi' te ja i materi odvest.
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”