Jes', to je lakse prihvatiti.
Ugovoreni brak
Re: Ugovoreni brak
I agencije tako sto rade.... biraju po svojim nekim analizama... biznis ljudi nemaju vremena , za izlascima po barovima.... ovako dobiju komplet analizu --samo ako strane ne lazu....priloze korektne slike..
0
..
0
Kod arapa je to običaj, da majka ili sestra, ako ništa sugeriraju. Ako imaju zeleno svjetlo od momka ili djevojke onda se ugovori susret . Amo se dopadne jedno drugom, kažu to i onda se dogovore sta dalje. Isto tako nije nikakav problem ako i daju negativan odgovor
1
1
naslov treba da glasi : provodadzisanje
sto da ne pomoci ljudima da se nadju
dodjes u odredjene godine kad nemas toliko raje k'o sa 20 i nemas vremena da upoznajes ljude
ali to se radi pod uslovom da bas dobro znas oboje da te ne bi glava poslije boljela
pomogla sam prijatelju i rodici da se nadju i nadam se da ce uspjeti
sad nagovaram kuma da ga spojim s nekom al mi nije bas raspolozen
al ako ima neka fina forumasica do 45 godina nek mi se javi da je prvo ja upoznam pa cemo vidjeti dalje :hohoho
sto da ne pomoci ljudima da se nadju
dodjes u odredjene godine kad nemas toliko raje k'o sa 20 i nemas vremena da upoznajes ljude
ali to se radi pod uslovom da bas dobro znas oboje da te ne bi glava poslije boljela
pomogla sam prijatelju i rodici da se nadju i nadam se da ce uspjeti
sad nagovaram kuma da ga spojim s nekom al mi nije bas raspolozen
al ako ima neka fina forumasica do 45 godina nek mi se javi da je prvo ja upoznam pa cemo vidjeti dalje :hohoho
3
2
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Ovako samo. Naravno, ja sam uvijek za to i da se pusti da se upoznaju bolje (pa makar i uz mahrema), jer neciji izgled lica i nije jedan od najvaznijih faktora da brak opstane. Pustiti ih da porazgovaraju svom vidjenju porodice, koliko neko zeli djece ( a ne da muz zenu pretvori u svakogodisnju porodilju). Djeca su OK, i mislim da vecina zeli da ih ima. Ali ako jedna strana zeli 2-3, a druga 8-10 - to bi vec bio deal-breaker.Iskra je napisao/la: ↑28 aug 2020, 13:40
Kod arapa je to običaj, da majka ili sestra, ako ništa sugeriraju. Ako imaju zeleno svjetlo od momka ili djevojke onda se ugovori susret . Amo se dopadne jedno drugom, kažu to i onda se dogovore sta dalje. Isto tako nije nikakav problem ako i daju negativan odgovor
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iz ličnog iskustva, mnogo stvari se moralo posložiti da bi se moja današnja supruga i ja odlučili na zajednički život.
A i tokom braka je trebalo vremena i strpljenja da bi svaki kroner i zupčanik ulegao
A i tokom braka je trebalo vremena i strpljenja da bi svaki kroner i zupčanik ulegao
2
1
1
1
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
To je tako. Ali zato sada "masina" radi.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Meni je taj pojam ugovorenog braka ono kada roditelji, već djeci u pelenama, nađu bračnog druga. I to mi je grozno. Ovo posredovanje oko upoznavanja mi je ok, nije obavezujuće.
0
"Treba otimati radost danima što bježe".
Pa radi. Ponekad opruga pretegne, preskoci zubac, zasteka negdje... Nekad se ja prekontam pa mi dodje ono "valja i ovakvog tersa (mislim na sebe) prihvatiti" a nekad se i ona prekonta. Odsutimo nekoliko dana i onda opet hajd...
1
1
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
To je to. Bas onako kako i treba da bude.
1
1
:tada
Pa svi su ugovoreni
I ja sam sa svojom zenom
Ti se meni udaješ hocemol se ženit pristupom....
Nije ljudi ba ni sve plan
Nekad moras i skocit pa rec hop...
Nista to nisam planirao a evo hb
Masina ko i kod omme koji je planirao.
Nekad preskoci, nekad ne ulegne, nekad skljocne....
Nema idealno nigdje...
1
1
I say what I think, I think what I say
Ja joj pristala.bez obzira na godine ako mi se dopadne i ako pristane na uslove
0
Nisam ja bas tu puno planirao nego... yebes ga, kako bih ti rekao... manje vise, desilo se nekako... Ona bila kod mene u posjeti. Ja jedan dan bio na poslu, dosao kuci i nekakva prijatna atmosfera, ne znam... I prije su me cekale cure kod kuce da se vratim, spremile veceru, spremile sve ali... neki poseban osjecaj. I ja sam sebi rekao "Ovo ne bi trebao da zajebes". Pa smo onda zivjeli skupa jedno vrijeme, pa se na brzinu vjencali, bez ikakve pompe. Onda dodje i cavince... I yebat ga.... sinhroniziranje pomalo...mad_max_ba je napisao/la: ↑28 aug 2020, 21:19
:tada
Pa svi su ugovoreni
I ja sam sa svojom zenomugovorio
Ti se meni udaješ hocemol se ženit pristupom....
Nije ljudi ba ni sve plan
Nekad moras i skocit pa rec hop...
Nista to nisam planirao a evo hb
Masina ko i kod omme koji je planirao.
Nekad preskoci, nekad ne ulegne, nekad skljocne....
Nema idealno nigdje...
Al´ da sam se nekih stvari prije naseg zajednickog zivota odrekao - jesam. I ni sekunde mi nije zao. Samo sam trazio svoj postotak slobode ponekad - ono sa rajom na putovanje i to...
2
2