Ugovoreni brak

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Re: Ugovoreni brak

Post Postao/la Ramzess »

Ommadawn je napisao/la: ↑28 aug 2020, 06:37
Buki je napisao/la: ↑28 aug 2020, 06:30 I ovakav i onakav brak moze biti teska greska pa ne vidim nista lose u ugovorenom braku. :zbunj
Jedna je stvar kad sam zajebeš.
Ali kad ti neko drugi zajebe...
Jes', to je lakse prihvatiti. :fiju
0
Spinerka
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 567

Post Postao/la Spinerka »

I agencije tako sto rade.... biraju po svojim nekim analizama... biznis ljudi nemaju vremena , za izlascima po barovima.... ovako dobiju komplet analizu --samo ako strane ne lazu....priloze korektne slike..
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Spinerka je napisao/la: ↑28 aug 2020, 13:28 I agencije tako sto rade.... biraju po svojim nekim analizama... biznis ljudi nemaju vremena , za izlascima po barovima.... ovako dobiju komplet analizu --samo ako strane ne lazu....priloze korektne slike..
Meni to treba jer sam sebe toliko puta prevario da mi se vise ni ne trazi ... :tugi
0
Spinerka
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 567

Post Postao/la Spinerka »

Buki je napisao/la: ↑28 aug 2020, 13:32
Spinerka je napisao/la: ↑28 aug 2020, 13:28 I agencije tako sto rade.... biraju po svojim nekim analizama... biznis ljudi nemaju vremena , za izlascima po barovima.... ovako dobiju komplet analizu --samo ako strane ne lazu....priloze korektne slike..
Meni to treba jer sam sebe toliko puta prevario da mi se vise ni ne trazi ... :tugi
.. :hehe e, sad si zreo, da te nema prevari...
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Kod arapa je to običaj, da majka ili sestra, ako ništa sugeriraju. Ako imaju zeleno svjetlo od momka ili djevojke onda se ugovori susret . Amo se dopadne jedno drugom, kažu to i onda se dogovore sta dalje. Isto tako nije nikakav problem ako i daju negativan odgovor
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Spinerka je napisao/la: ↑28 aug 2020, 13:39
Buki je napisao/la: ↑28 aug 2020, 13:32

.. :hehe e, sad si zreo, da te nema prevari...
Ma jasta sam ... :nevin
0
smajlic
Administrator
Reactions: 50024

Post Postao/la smajlic »

naslov treba da glasi : provodadzisanje :srce

sto da ne pomoci ljudima da se nadju
dodjes u odredjene godine kad nemas toliko raje k'o sa 20 i nemas vremena da upoznajes ljude

ali to se radi pod uslovom da bas dobro znas oboje da te ne bi glava poslije boljela
pomogla sam prijatelju i rodici da se nadju i nadam se da ce uspjeti :sret

sad nagovaram kuma da ga spojim s nekom al mi nije bas raspolozen :ovaj
al ako ima neka fina forumasica do 45 godina nek mi se javi da je prvo ja upoznam pa cemo vidjeti dalje :hohoho
3
2 slika 1 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Iskra je napisao/la: ↑28 aug 2020, 13:40

Kod arapa je to običaj, da majka ili sestra, ako ništa sugeriraju. Ako imaju zeleno svjetlo od momka ili djevojke onda se ugovori susret . Amo se dopadne jedno drugom, kažu to i onda se dogovore sta dalje. Isto tako nije nikakav problem ako i daju negativan odgovor
Ovako samo. Naravno, ja sam uvijek za to i da se pusti da se upoznaju bolje (pa makar i uz mahrema), jer neciji izgled lica i nije jedan od najvaznijih faktora da brak opstane. Pustiti ih da porazgovaraju svom vidjenju porodice, koliko neko zeli djece ( a ne da muz zenu pretvori u svakogodisnju porodilju). Djeca su OK, i mislim da vecina zeli da ih ima. Ali ako jedna strana zeli 2-3, a druga 8-10 - to bi vec bio deal-breaker.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17708

Post Postao/la Ommadawn »

Iz ličnog iskustva, mnogo stvari se moralo posložiti da bi se moja današnja supruga i ja odlučili na zajednički život.
A i tokom braka je trebalo vremena i strpljenja da bi svaki kroner i zupčanik ulegao
2
1 slika 1 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Ommadawn je napisao/la: ↑28 aug 2020, 16:13 Iz ličnog iskustva, mnogo stvari se moralo posložiti da bi se moja današnja supruga i ja odlučili na zajednički život.
A i tokom braka je trebalo vremena i strpljenja da bi svaki kroner i zupčanik ulegao
To je tako. Ali zato sada "masina" radi.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3087

Post Postao/la Čuvarkuća »

Meni je taj pojam ugovorenog braka ono kada roditelji, već djeci u pelenama, nađu bračnog druga. I to mi je grozno. Ovo posredovanje oko upoznavanja mi je ok, nije obavezujuće.
0
"Treba otimati radost danima što bježe".
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Fatih je napisao/la: ↑28 aug 2020, 17:51
Ommadawn je napisao/la: ↑28 aug 2020, 16:13 Iz ličnog iskustva, mnogo stvari se moralo posložiti da bi se moja današnja supruga i ja odlučili na zajednički život.
Pa radi. Ponekad opruga pretegne, preskoci zubac, zasteka negdje... Nekad se ja prekontam pa mi dodje ono "valja i ovakvog tersa (mislim na sebe) prihvatiti" a nekad se i ona prekonta. Odsutimo nekoliko dana i onda opet hajd...
1
1 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Ommadawn je napisao/la: ↑28 aug 2020, 20:23
Fatih je napisao/la: ↑28 aug 2020, 17:51

Pa radi. Ponekad opruga pretegne, preskoci zubac, zasteka negdje... Nekad se ja prekontam pa mi dodje ono "valja i ovakvog tersa (mislim na sebe) prihvatiti" a nekad se i ona prekonta. Odsutimo nekoliko dana i onda opet hajd...
To je to. Bas onako kako i treba da bude.
1
1 slika
blinkonce
Reactions:

Post Postao/la blinkonce »

.
Zadnja izmjena: blinkonce, dana/u 28 aug 2020, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

blinkonce je napisao/la: ↑28 aug 2020, 20:59 Ja kad bi dosla u neke godine, tamo 35-ta tako, da jos nisam udata, pristala bi vjerovatno na ugovoreni brak.
:ccc

:tada

Pa svi su ugovoreni

I ja sam sa svojom zenom :ehe ugovorio

Ti se meni udaješ hocemol se ženit pristupom....

Nije ljudi ba ni sve plan

Nekad moras i skocit pa rec hop...
Nista to nisam planirao a evo hb

Masina ko i kod omme koji je planirao.

Nekad preskoci, nekad ne ulegne, nekad skljocne....
Nema idealno nigdje...
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

blinkonce je napisao/la: ↑28 aug 2020, 20:59 Ja kad bi dosla u neke godine, tamo 35-ta tako, da jos nisam udata, pristala bi vjerovatno na ugovoreni brak.

Ja joj pristala.bez obzira na godine ako mi se dopadne i ako pristane na uslove :cao
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

mad_max_ba je napisao/la: ↑28 aug 2020, 21:19
:ccc

:tada

Pa svi su ugovoreni

I ja sam sa svojom zenom :ehe ugovorio

Ti se meni udaješ hocemol se ženit pristupom....

Nije ljudi ba ni sve plan

Nekad moras i skocit pa rec hop...
Nista to nisam planirao a evo hb

Masina ko i kod omme koji je planirao.

Nekad preskoci, nekad ne ulegne, nekad skljocne....
Nema idealno nigdje...
Nisam ja bas tu puno planirao nego... yebes ga, kako bih ti rekao... manje vise, desilo se nekako... Ona bila kod mene u posjeti. Ja jedan dan bio na poslu, dosao kuci i nekakva prijatna atmosfera, ne znam... I prije su me cekale cure kod kuce da se vratim, spremile veceru, spremile sve ali... neki poseban osjecaj. I ja sam sebi rekao "Ovo ne bi trebao da zajebes". Pa smo onda zivjeli skupa jedno vrijeme, pa se na brzinu vjencali, bez ikakve pompe. Onda dodje i cavince... I yebat ga.... sinhroniziranje pomalo...
Al´ da sam se nekih stvari prije naseg zajednickog zivota odrekao - jesam. I ni sekunde mi nije zao. Samo sam trazio svoj postotak slobode ponekad - ono sa rajom na putovanje i to...
2
2 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”