Muškarci pitaju žene...

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Re: Muškarci pitaju žene...

Post Postao/la Arslan_11 »

Zasto mislis tako? Mislis da ne zasluzujes paznju i ljubav? Zasto ne bi imao drugu priliku? Ona ti je prva ljubav pa se zato tesko preboli, a prebolit ces. Ne gubi vrijeme na samosazaljevanje. Glavu gore i i lov.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15629

Post Postao/la Moonlight »

Ah pa svi smo se tako osjecali nakon prvog prekida i prve ljubavi, pa sve je to normalno. Proći će :ljubi
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 02 nov 2020, 14:14 Zasto mislis tako? Mislis da ne zasluzujes paznju i ljubav? Zasto ne bi imao drugu priliku? Ona ti je prva ljubav pa se zato tesko preboli, a prebolit ces. Ne gubi vrijeme na samosazaljevanje. Glavu gore i i lov.
Pa nek odboluje nismo svi istu, sve su to neke faze..
Ma zene love moj arslo cim se sminkaju ko indijanci :D
Samo sto one to tako naprave pozornicu da izgleda kao da mi njih lovimo :D
6
6 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21594

Post Postao/la Miss Y. »

Ah svi smo to prosli.
Haman na infuziju isla.
Neko sa 16 neko sa 26, isto je to. :)
Samo nek se zdravo bit ce svega.
3
1 slika 2 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21594

Post Postao/la Miss Y. »

I nek ne puca.

Granate.
2
2 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Post Postao/la Arslan_11 »

Ma ne bude ti nikad svejedno kada se sjetis prve ljubavi, pogotovo ako ste se normalno razisli.
Sad kad skontam i ona je bila miss. :sok
3
3 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Jimmy McNulty
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 483

Post Postao/la Jimmy McNulty »

Arslan_11 je napisao/la: 02 nov 2020, 14:14 Zasto mislis tako? Mislis da ne zasluzujes paznju i ljubav? Zasto ne bi imao drugu priliku? Ona ti je prva ljubav pa se zato tesko preboli, a prebolit ces. Ne gubi vrijeme na samosazaljevanje. Glavu gore i i lov.
Pa mislim zato jer me životno iskustvo tome naučilo. I naravno da sam mišljenja da zaslužujem pažnju i ljubav. No, kako rekoh ranije ja sam poprilično bio nevidljiv za suprotni spol dok me ona nije našla. Pa jedno prvih 15 dana sam bio siguran da me neko zajebava, bilo je predobro da bude istinito. I mislio sam da mi je sam Bog (u kojeg i ne vjerujem) poslao :D došlo mi da krenem ić' u džamiju da padam na sedždu :oo

I sve i ako prebolim kako naći drugi priliku? Kako upoznati nekog, kako zainteresovati nekog, kako se dopasti nekome.
Kad nisam mogao za skoro 27 godina, sumnjam da ću moć ali zaista sumnjam.

Ima masa.dobrih i kvalitetnih ljudi koji su odrobijali ovo smeće od života sami, a čini mi se da je to i moj put.
0
I expect nothing and I'm still let down.
storm
Administrator
Reactions: 38021

Post Postao/la storm »

Jimmy McNulty je napisao/la: 02 nov 2020, 15:52
Pa mislim zato jer me životno iskustvo tome naučilo. I naravno da sam mišljenja da zaslužujem pažnju i ljubav. No, kako rekoh ranije ja sam poprilično bio nevidljiv za suprotni spol dok me ona nije našla. Pa jedno prvih 15 dana sam bio siguran da me neko zajebava, bilo je predobro da bude istinito. I mislio sam da mi je sam Bog (u kojeg i ne vjerujem) poslao :D došlo mi da krenem ić' u džamiju da padam na sedždu :oo

I sve i ako prebolim kako naći drugi priliku? Kako upoznati nekog, kako zainteresovati nekog, kako se dopasti nekome.

Ima masa.dobrih i kvalitetnih ljudi koji su odrobijali ovo smeće od života sami, a čini mi se da je to i moj put.
Ne slažem se...
Sama činjenica, da si imao takvo iskustvo, znači da možeš opet...
Donekle bih razumio takav stav, da nisi nikad, pa ne vjeruješ.
Istina, da je nekima teži put, istina da ne čeka ljubav i sreća iza ugla (kako mnogi tvrde) ...ali nije istina, da treba prihvatiti život, kao robiju...to odbijam.
3
3 slika
scorpio
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3995

Post Postao/la scorpio »

Jimmy McNulty je napisao/la: 02 nov 2020, 15:52

stvarno mi je žao kada momak od 27 tako priča...

drug, ne kažem da nije OK i tugovati, biti sjeban i sl ... ALI ... moraš posložiti prioritete, sabrati se... oduzeti ... i onda nastaviti dalje... za početak ;) počni od ovoga

1
1 slika
samo malo provociram :crni
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15629

Post Postao/la Moonlight »

Ja ne kontam kako tako imate loše samopouzdanje i nemate vjere u sebe :zbunj
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
scorpio
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la scorpio »

Moonlight je napisao/la: 02 nov 2020, 16:22 Ja ne kontam kako tako imate loše samopouzdanje i nemate vjere u sebe :zbunj
ni meni to nije jasno, najbolje godine, zgodan ... šta mu još treba :zbunj
0
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8301

Post Postao/la Bella_ »

Jimmy McNulty je napisao/la: 02 nov 2020, 13:51
smajlic je napisao/la: 02 nov 2020, 09:52
nema tu velike i male ljubavi, postoji samo ljubav
bolje je dozivjeti pa ako treba i patiti nego ne znati sta je i patiti zbog toga
bar si imao ono nesto lijepo u zivotu
al to ne mora znaciti da to nikad vise neces imati
sve zavisi od toga kako se postavis
ako si spreman da volis opet, doci ce ti :sret
Mah, znam da je otrcano to za reći ali ja znam da to nikad više neću imati.

Čitav život prije nje sam bio sam, znači do 26. godine kada sam nju upoznao imao sam samo nešto nalik vezi, a veza nije bila i to u trajanju od par sedmica.

I onda je došla ona. prva prišla i napravila prvi korak, postepeno mi spustila gard, inicirala da se upoznamo... sa njom mi je sve bilo prvi put, maltene od poljupca, zagrljaja, prvi put da me neko pomazi, ide u kino, prvi put da uz nekog provedem noć i spavam u nečijem zagrljaju.

I onda sve padne u vodu nakon 18 mjeseci. Jasno znam gdje i kako sam grijesio i ja i ona (manje ona) ali ne mogu da vjerujem da ono sto smo imali nije bilo vrijedno spašavanja.

i onda vidiš kako je nastavila dalje i kako joj ide od ruke, a ja se raspadam i volim je kao i prvog dana.

i znam da necu imat druge prilike u životu
ona je bila sve ono što sam želio
mah...
Vjerujem da ti nije lako, boli sve, pa i najmanji dio tijela ali vjeruj mi kad ti ovo kažem “ nikad ne reci nikad”, život ima čudne načine da nam pokaže kako se to “nikad” preokrene. Znam o čemu pričam. I ja sam tako govorila kao ti, iako nije identična priča ali je slična i isto sam mislila kao ti, dok ON nije došao u moj život, kad sam se najmanje nadala. Ne postoji djabe ona izreka “poslije kiše dođe sunce” i sama sam se u to uvjerila.
Polako, život je tek pred tobom i ne odustaj tako lako.
2
1 slika 1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

scorpio je napisao/la: 02 nov 2020, 16:27
Moonlight je napisao/la: 02 nov 2020, 16:22 Ja ne kontam kako tako imate loše samopouzdanje i nemate vjere u sebe :zbunj
ni meni to nije jasno, najbolje godine, zgodan ... šta mu još treba :zbunj
ne možete tako. :nope

nemamo svi iste uslove, predispozicije i iskustva u kojima smo rasli i stasavali u odrasle osobe.
nemamo ni ista "leđa" i podršku.

mentalni sklopovi se razlikuju. jedni su fragilniji od drugih, ali ih to ne čini manje vrijednim, naravno.

ranjivoj osobi treba pomoći da postane stabilnija, ukoliko želi, a ne se ibretiti.

potreba i spremnost da se priča o nekoj temi je pokazatelj da je na dobrom putu da to promijeni. samo treba odabrati pravi način.

a godine nisu bitne. jednostavno ima mnogo ljudi kod kojih je preskočena jedna ili više faza u odrastanju kada su se usvajale određene kompetencije. možda je nedostajalo prisnosti u porodici, možda je disfunkcionalnost, ovo ili ono, nebitno....

nije lagano izrasti u stabilnu ličnost punu samopouzdanja.
treba tu puno više od mladosti i zgodnoće.
5
5 slika
scorpio
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la scorpio »

Sve si u pravu i slažem se... moj post prije citiranog je rekao slično. Ono gdje je za mene poenta je da sve dok živiš možeš i moraš raditi na sebi.... a ne kukati...
0
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Pa mozda je i do njega nesto.. :zbunj

Al kad vam je tesko i mislite da ste peh,sjetite se zene iz zenice koja je sa ljubavnikom zaustavila i usla u taxi od covjeka :crni
7
6 slika 1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Dzimi ... da sam ja Ti, ja bih odustala a ti kako hoćeš.
2
1 slika 1 slika
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7806

Post Postao/la Malena »

@Jimmy McNulty uz dužno poštovanje, al trebaš ti još pure doručkovati da bi rekao koliko iskustva imaš. Tek si na svijet postao, zaljubio se ono dječački, i već odustaješ.
Probaj, makar na zor, ne razmišljati o porazu, već misli kako ćeš opet biti zaljubljen i da će možda baš ta nova biti ona prava. A dok ne nađeš tu pravu, uživaj u životu koji je pred tobom. :ljub
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”