PRELJUBA

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...

Jeste li ikada pocinili preljub?

Da
16
36%
Ne
24
53%
Umalo
5
11%

Ukupno glasova: 45

Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: PRELJUBA

Post Postao/la Iskra »

I kad se vec odluce na takve stvari, pa hajd donekle i razumijem uzroke npr za preljubu, ne opravdavam ni slucajno ali eto...zasto se onda ne.bude posten pa ne kaze partneru, pa se razidju ko ljudi, pa nek onda radi ko sta hoce.
0
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Neko kaže, neko ne kaže, na isto dođe. Većinom.
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

F745663B-E9F3-4A27-A4DF-9715DD6C0F51.jpeg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ALPHA ET OMEGA🔥
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

R4IN je napisao/la: 11 jan 2021, 15:39
Ommadawn je napisao/la: 11 jan 2021, 15:25

Sasvim normalno.
Kod mene jaran radio u hitnoj neku praksu odradjivao, kaze tamo gore nego u javnoj kuci, kaze nedo mi bog da mi zena radi ko medicinska sestra..

Doktori sve pohebase..
E a tek nocne smjene ... tu i portiri uberu cvijetak, da ne kazem ubodu ili umoce ...
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Iskra je napisao/la: 12 jan 2021, 08:28 I samo da kazem, moram.kad bih crkla....

Preljuba i preljubnik su najgora vrsta izdaje i izdajnika. Ako se te lose stvari uooce mogu gradacijski gledati.

To mi se gadi.

Zamuslite samo...ona, on, nebitno...proveo noc s drugom osobom a ujutro regularno pije kafu s osobom kojoj ne dao rijec , obecao se....i moze ju/ga pogledati u oci, ima.porodicu reci o s njim/njom.....

Kakva je to vrsta ljudi?
Pa nema ljubavi ... ne vole. Iz nekog razloga ... :zbunj
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Nice try je napisao/la: 12 jan 2021, 08:28 Rasprostranjeno jeste, jako.
Ima svega, bukvalno
Ova anketa sa svojim rezultatima čak ulijeva i neku nadu :cool
Znaci bolje da sutim? :fiju
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

R4IN je napisao/la: 12 jan 2021, 13:36 F745663B-E9F3-4A27-A4DF-9715DD6C0F51.jpeg
Zbog ove bih izdao drzavu i sve vas prodao u zivo roblje, ne zamjerite ... :sok
2
2 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Buki je napisao/la: 12 jan 2021, 14:37
Iskra je napisao/la: 12 jan 2021, 08:28 I samo da kazem, moram.kad bih crkla....

Preljuba i preljubnik su najgora vrsta izdaje i izdajnika. Ako se te lose stvari uooce mogu gradacijski gledati.

To mi se gadi.

Zamuslite samo...ona, on, nebitno...proveo noc s drugom osobom a ujutro regularno pije kafu s osobom kojoj ne dao rijec , obecao se....i moze ju/ga pogledati u oci, ima.porodicu reci o s njim/njom.....

Kakva je to vrsta ljudi?
Pa.nek.se razvede. To je posteno
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Iskra je napisao/la: 12 jan 2021, 14:46
Buki je napisao/la: 12 jan 2021, 14:37
Pa.nek.se razvede. To je posteno
Valjda ih strah, misle da ce izgubiti djecu ... a neki ne misle nikako ... :ovaj
Ma ti sto se zigu sastrane misle da ih niko nece provaliti, i vjerovatno su ucinili niz prevara i prije nego su otkriveni.

Sutim ... nista me ne pitajte ... :muhadzir

Nisam ja od tog posla ako sam u vezi, jasno ... i ako mi je stalo do te osobe - da ostanemo u vezi, ili ako sam zaista zaljubljen tad ne bih nikad ... nego sam svacega vidio. :meha3
1
1 slika
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Buki je napisao/la: 12 jan 2021, 14:38
Nice try je napisao/la: 12 jan 2021, 08:28 Rasprostranjeno jeste, jako.
Ima svega, bukvalno
Ova anketa sa svojim rezultatima čak ulijeva i neku nadu :cool
Znaci bolje da sutim? :fiju
Tvoj izbor :oo
Mada, za forum šutnja nije dobra, ne, ne :hm
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Zašto je netko odlučio prevariti?

Jay Kent-Ferraro, psiholog i autor knjige "Surprised by Love: One Couple’s Journey from Infidelity to True Love" kaže da je prevara pokazatelj da je veza narušena. Razlog može biti patološki. Preljubnik može biti ovisan o vezama, narcisoidan i sociopat. Drugi motivi mogu biti osvetoljubivost, pasivna agresija i namjerna sabotaža jer osoba želi prekinuti zbog drugih razloga. 

Prevara: Varanje partnera ne uključuje uvijek seks

Obično razlog zašto se prevara dogodila nisu zle namjere. Ustvari, to mogu biti prolazni trenuci, na primjer kad partner ima tzv. krizu srednje dobi ili je osoba privučena nekim sretnijim odnosom. Možda partner želi privući pažnju ili pati od nekih mentalnih problema pa se ne želi suočiti s njima. Dakle, kada je uzrok varanja povezan s problemima u vezi, postoje šanse da je odnos zapravo na kraju. 

Ipak, kada je prevara povezana s osobnim problemima preljubnika znači da je moguće ponovno vratiti povjerenje, objašnjava Jay Kent-Ferraro.

Ako ste doživjeli prevaru važno je odvojiti svoje vrijeme kako biste shvatili svoje osjećaje. Zatim, ako vaš partner želi ponovno stvoriti povjerenje, hoće li se to dogoditi ovisi o njegovom ponašanju nakon prevare. Prema psiholozima i stručnjacima za odnose postoje neki znakovi koji pokazuju ima li nade za vašu vezu, prenosi portal Consciousreminder. 

Jedan od tih znakova je da vaš partner iskreno žali zbog događaja i preuzima odgovornost. Također će on ili ona prekinuti sve kontakte s osobom s kojom počinila prevaru. Preljubnik će biti iskren kada se radi o problemima u vezi i što oboje trebate učiniti kako biste krenuli dalje. 

Prema autoru nekoliko knjiga o fizičkoj ovisnosti i nevjeri, Robertu Weissu, potpuna iskrenost bit će jedini način vraćanja povjerenja nakon afere. Kako se osoba koja je prevarena ne bi osjećala neugodno, preljubnica ili preljubnik treba pokazati potpunu iskrenost.
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

R4IN je napisao/la: 11 jan 2021, 15:39
Ommadawn je napisao/la: 11 jan 2021, 15:25

Sasvim normalno.
Kod mene jaran radio u hitnoj neku praksu odradjivao, kaze tamo gore nego u javnoj kuci, kaze nedo mi bog da mi zena radi ko medicinska sestra..

Doktori sve pohebase..
cuo sam za to. pristo bi da radim tamo za duplo manju platu ocm
0
1811
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

Svjedocio tome. :oo
2
1 slika 1 slika
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Nisam. Niti cu.
Ne bih mogla da precutim, da pogledam mu u oci poslije. Da spavam mirno, zivim sa tim. Jednostavno ne bih mogla.

A mislim da vec kad covjek dodje u iskusenje, pocne razmisljati o tome, treba sam sa sobom da neke stvari rijesi. Jer sam cin preljube.. desilo se pa se desilo. Bitno je ono prije toga, pa i poslije. Nisam covjek koji bi mogao da zivi s tim.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17283

Post Postao/la Ommadawn »

Znaš kako ja kažem.

Moj voz je stajao na stanicama i sa istih polazio. Na njima je ulazio ko je htio i ko je stigao, a isto tako i izlazio. Neko je i u letu iskakao, neko uskakao.
Na zadnjoj je ušla jedna. I kapak. Nema više. Taj se voz ne zaustavlja onima koji su zakasnili, onima koji se kolebali. Jer u protivnom, ona jedna morebit izađe. A ja baš i ne bih da izađe. Osim ako zasmeta.

Nemam se ja više kome dokazivati i potvrđivati.
2
1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6324

Post Postao/la exliberal »

Iz dosade dodj,.neko ima jak seksualni poticaj ( ovo se odnosi i na zene i na muske).....neko trazi da se dokaze da je jos uvijek pozeljan drugom polu ( i jedni i drugi).

Jednu stvar samo mogu da kazem nemojte nikad reci nikad.....neznate sta zivot donosi.
2
2 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

exliberal je napisao/la: 24 jan 2021, 22:01 Iz dosade dodj,.neko ima jak seksualni poticaj ( ovo se odnosi i na zene i na muske).....neko trazi da se dokaze da je jos uvijek pozeljan drugom polu ( i jedni i drugi).

Jednu stvar samo mogu da kazem nemojte nikad reci nikad.....neznate sta zivot donosi.
Ja mislim.da se iza takvih floskula : zivot pise romane, desi se, desava se, nikad se ne zna.... svi mi na neki nacin ,pravdamo ili krijemo . Opravdavamo svoje slabosti.
Iskusenja su tu da se predvladaju.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”