Virituelno zaljubljivanje

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15632

Virituelno zaljubljivanje

Post Postao/la Moonlight »

Živimo u svijetu tehnologije koja redefirnira načine kako se obrazujemo, održavamo socijalne kontakte, biramo hotele za odmor ili tražimo zaposlenje.

Nerijetko, ovo je i način upoznavanja novih ljudi i potencijalnih ljubavnih partnera.

"Za neke osobe virtualni prostor je oslobođen direktne emotivne izloženosti i fizičkog kontakta te djeluje ohrabrujuće i na sigurnoj distanci, što im daje veći osjećaj samopouzdanja i prividne kontrole. Na isti način pri pronalaženju partnera preko socijalnih mreža možemo biti sve ono čega se plašimo ili što želimo biti", pojašnjava psihologinja Čerkić.

"Pošto nam nedostaje ova realnost, često se jako mnogo kreativnosti i mašte uključuje u formiranje slike o online partneru što dovodi do idealizacije i nerealnih očekivanja. Online veze su u većini slučajeva idealne veze. Svim ljudima odgovara pozitivno i predivno okruženje te su one toliko privlačne. Idealnost, u ne postoji kada se govorimo o ljudskim odnosima i zbog toga veze uspostavljene preko interneta same po sebi u rijetkim slučajevima opstaju", dodaje Čerkić.

I naše društvo je dio savremenog svijeta te je samim tim i korištenje tehnologije u ovu svrhu sve zastupljenije kod nas. Iz prakse uglavnom adolescenti i mlađe osobe ostvaruju prividno bliske odnose, koristeći socijalne mreže iako se često srećemo i s korištenjem tehnologije kod bračnih partnera u svrhu flertovanja ili prevare.

Kako je korištenje tehnologije sve prisutnije u našem svakodnevnom životu tako sve više ostvarujemo emotivne, prijateljske i poslovne veze koristeći se ovim načinom komunikacije.

Realno, svi smo nekad nekoga upoznali preko Interneta, a to je kasnije prešlo u odnos u stvarnom životu.
Šta vi mislite o ovome? Da li osobe budu iste u stvarnom životu kako se predstavljaju online? Da li se možete u nekoga zaljubiti, zavoljeti ga samo preko poruka i razmjene slika i gifova, bez ličnog kontakta i razgovora licem u lice?
Poznajete li neke primjere parova u stvarnom životu koji su se upoznali preko interneta i sada žive skladno i sretno? Ili šta se dešava sa takvim parovima?
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Mehaning
Proleter
Reactions: 6612

Re: Virituelno zaljubljivanje

Post Postao/la Mehaning »

U reali nisam baš puno sličan liku sa foruma... :face

U reali sam nekih 10 puta ozbiljniji... :ovaj

I nikad ne uklopim više od pola mozga na forumu... :ovaj
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Bolje prolazim u reali :D

Bar sto se zena tice.. :oo
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Dosta stvari je lakse napisati nego reci u lice.U realnosti,kada nekome nesto kazes u lice ostane zatecen pa donese brzoplete odluke.Ovako uvijek moze izvagati.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21625

Post Postao/la Miss Y. »

R4IN je napisao/la: 14 dec 2020, 13:57 Bolje prolazim u reali :D

pljašu :fiju
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Miss Y. je napisao/la: 14 dec 2020, 14:00
R4IN je napisao/la: 14 dec 2020, 13:57 Bolje prolazim u reali :D

pljašu :fiju
Pa kazem sto se zenskih tice imam bolju konekciju :meha2
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25358

Post Postao/la Russki »

ja sam konstantno zaljubljen
6
3 slika 3 slika
abysmal depths are flooded
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Russki je napisao/la: 14 dec 2020, 14:05 ja sam konstantno zaljubljen
To brt, nedaj se.. :oo
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

R4IN je napisao/la: 14 dec 2020, 14:08
Russki je napisao/la: 14 dec 2020, 14:05 ja sam konstantno zaljubljen
svatio sam da je samo ljubav bitna .. pa ko osta osta
4
1 slika 3 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Russki je napisao/la: 14 dec 2020, 14:08
R4IN je napisao/la: 14 dec 2020, 14:08

Vec te vidim u hercegovini s buketom ruza i cokoladom :oo
4
3 slika 1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

R4IN je napisao/la: 14 dec 2020, 14:10
Russki je napisao/la: 14 dec 2020, 14:08

Vec te vidim u hercegovini s buketom ruza i cokoladom :oo
Nista ne reci bgm
2
2 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Moonlight je napisao/la: 14 dec 2020, 10:51 Da li se možete u nekoga zaljubiti, zavoljeti ga samo preko poruka i razmjene slika i gifova, bez ličnog kontakta i razgovora licem u lice?
Poznajete li neke primjere parova u stvarnom životu koji su se upoznali preko interneta i sada žive skladno i sretno? Ili šta se dešava sa takvim parovima?
Ne vjerujem da se neko moze zaljubiti samo preko tipkanja. Mozda i moze ali mislim da je u tom slucaju ta osoba jako usamljena ... :tugi
U mojim iskustvima stvori se odredjena zainteresiranost za osobu sa druge strane, razmijene se fotke pa se rodi privlacnost, zatim ide kafica, malo upoznavanja ... ali samo poruka i da kazes to je to ... :necu
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15632

Post Postao/la Moonlight »

Buki je napisao/la: 14 dec 2020, 14:36
Moonlight je napisao/la: 14 dec 2020, 10:51 Da li se možete u nekoga zaljubiti, zavoljeti ga samo preko poruka i razmjene slika i gifova, bez ličnog kontakta i razgovora licem u lice?
Ne vjerujem da se neko moze zaljubiti samo preko tipkanja. Mozda i moze ali mislim da je u tom slucaju ta osoba jako usamljena ... :tugi
U mojim iskustvima stvori se odredjena zainteresiranost za osobu sa druge strane, razmijene se fotke pa se rodi privlacnost, zatim ide kafica, malo upoznavanja ... ali samo poruka i da kazes to je to ... :necu
Pa dobro, ne preko jedne ili par poruka, al kad s nekim tipkaš dan i noć, ja vjerujem da se može zaljubiti, ono leptirici i osmijesi bezveze.
Za ljubav je potrebno puno, puno više.
Često u reali bude hladnom vodom po glavi, jer idealizujemo osobu koja tipka s druge strane. Ali to nekad fkt bude pravi klik.
Nekad mislim da su kvalitetnije veze koje počnu upoznavanjem online, jer je tada fokus na ličnost, a ne izgled i neke druge distrakcije.
Plus što uvijek možeš vratiti poruke pa pročitati i neke stvari skontati, koje propustiš u normalnoj komunikaciji. :tada
3
3 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

Ja se zaljubim svake put kad me spare sa nekim forumasem.. :saray :zeljo :sret :haha
5
2 slika 2 slika 1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

joj sta sam se ja puta zaljubijo na forumu... i svaki put nesretno ☹
4
3 slika 1 slika
1811
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10419

Post Postao/la WhiskeyPete »

Ja od 1001101100001011100100001101000011100010101000101 nemam ništa....
2
1 slika 1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

Moonlight je napisao/la: 14 dec 2020, 10:51
Realno, svi smo nekad nekoga upoznali preko Interneta, a to je kasnije prešlo u odnos u stvarnom životu.
Šta vi mislite o ovome? Da li osobe budu iste u stvarnom životu kako se predstavljaju online? Da li se možete u nekoga zaljubiti, zavoljeti ga samo preko poruka i razmjene slika i gifova, bez ličnog kontakta i razgovora licem u lice?

evo redom ću odgovoriti na pitanja iz svog iskustva.

podjednako se osobe lažno, polu lažno, uljepšano, kakogod... predstavljaju kako u susretima oči-u oči, tako i na netu.
ne vidim razliku u tome.

lično, sve stavove i razmišljanja koja podijelim onlajn imam i u privatnom, oflajn životu. nemam potrebu za alter egom i glumljenjem nekih drugih uloga na forumu i drugim platformama.

može me privući osoba samo putem onlajn kontakta, to mi se dogodilo. intenziviranjem onlajn komunikaije, telefonskih razgovora i sl. mogu se u meni probuditi simpatije i naklonost ka nekoj osobi.

da bih je zavoljela, naravno da mora doći do susreta, provođenja vremena zajedno i sve to redom.

naravno da poznajem parove koji su se upoznali onlajn.

i sama imam iskustvo. i nije bilo nikakve razlike u odnosu na osobe koja sam upoznala bilo gdje drugo.
5
3 slika 2 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”