Šta žene odbija i plaši?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
storm
Administrator
Reactions: 38076

Šta žene odbija i plaši?

Post Postao/la storm »

Žene otkrile kakvo ponašanje kod muškaraca ih plaši, a mnogi nisu ni svjesni
Index Magazin
slika
Foto: Press
MUŠKARCI često nisu ni svjesni koliko je ženama ponekad teško i koliko se u nekim situacijama zaista osjećaju kao slabiji spol.

Mnogima nije ugodno hodati mračnom uličicom ili dobivati (neželjene) komplimente od nepoznatih muškaraca, uživo ili na društvenim mrežama.

Možda vi ne vidite ništa loše u tome da se, ako uhvatite priliku, obratite nepoznatoj ženi u liftu ili joj lajkate baš svaku fotografiju na društvenoj mreži čim naiđete na njen profil, ali one to možda neće shvatiti kao kompliment i takvim biste ih ponašanjem samo mogli otjerati od sebe.

Jedan je korisnik Reddita pitao žene kakvo ih ponašanje kod muškaraca plaši, kojeg oni možda i nisu svjesni.

U nastavku možete pročitati neke odgovore. Možda primijetite da se i sami tako (možda i nesvjesno) ponašate.

1. Samo se praviš
"Kad kažem da mi se neki njegov postupak ili šala ne sviđaju, a on mi odvrati da se samo pravim i da mi se to zapravo sviđa. Naježim se u takvim situacijama i odmah mi se upali alarm. Ne odlučujete vi što se ženi sviđa."

2. Ograničavanje kretanja
"Ako mi zapriječi put ili me fizički zadrži. Bilo što pri čemu koristi svoju fizičku snagu da me spriječi da se maknem."

3. Dobar dečko
"Ako se baš očito jako trudi uvjeriti me da je 'dobar dečko'. Svaki muškarac kojeg sam upoznala, a da se očajnički u svakoj prilici trudio istaknuti da je 'drag dečko' s vremenom je pokazao da i nije tako drag. Uvijek se pitam što skrivaju i zašto im je važno da mislim da su dobri. Radije to pokažite svojim postupcima nego da me silom uvjeravate u to."

4. Razbijanje stvari
"Bacanje i razbijanje stvari kad su bijesni."

5. Uhođenje
"Jedan lik me pratio autom samo da bi me mogao tražiti broj telefona. Nikad. To. Nemojte. Raditi."

6. Neželjeni dodiri
"Ako te pokušava dirati na bilo koji način, bez tvoje dozvole, čak i kad se čini beznačajno. Ne hvataj me za rame dok razgovaramo. Ne diraj mi kosu. Ne hvataj me za ruku. Ne hvataj me za grudi ili stražnjicu. Poštuj moj osobni prostor. Ne podnosim kad me nepoznati muškarci dodiruju."

7. Upucavanje u ograničenim prostorima
"Kad mi se upucava, primjerice, u liftu ili na radnom mjestu, odakle se ne mogu samo pokupiti i otići."

8. Online uhođenje
"Kad se dopisujemo na aplikacijama za upoznavanje pa mi komentira nešto što je našao na mojim profilima na društvenim mrežama. Ili kad mi kaže da se nalazi blizu mene, ali ja ne znam gdje je. Nisam baš plašljiva osoba, ali to čini da se osjećam nesigurno."

9. Ne razumije odbijanje
"Kad misle da 'ne' nije konačan odgovor, već da mi treba malo dodatnog uvjeravanja da se predomislim. Zbog toga počnem vjerovati da me ne poštuje i brine me koliko daleko je spreman ići nakon što kažem 'ne'."

10. Ispitivanje
"Flertovanje je u redu sve dok me kroz flert ne počne ispitivati gdje živim, živim li sama i slično. Želiš me upoznati? U tom slučaju ne počinji s pitanjima zbog kojih mi se odmah upali alarm u glavi."

11. Napasno upucavanje
"Kad me pokušava odvući u krevet nakon što sam mu jasno dala do znanja da ne želim i onda komentira da ga ne mogu kriviti što pokušava."

12. Neželjene fotke
"Kad mi šalje gole fotke koje nisam tražila. To je ekvivalent likovima koji čuče u grmlju i onda iskoče spuštenih gaća. Ljudi moraju shvatiti da je to seksualno uznemiravanje."

13. Pretjerani komplimenti
"Kad mi stalno govore da sam lijepa. Jednom, dvaput je to lijepo čuti ako se poznajemo, ali ako mi to (nepoznata osoba) stalno govori, to me plaši."
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Re: Šta žene odbija i plaši?

Post Postao/la Podrinjac »

Kad vidim ove žene, shvatim da Mehanika fluida i nije toliko težak predmet kao sto sam mislio.
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Uvijek nesto novo naucim na ovim temama, evo ovo za slanje golih slika i uhodjenje nisam znao ... :ovaj
0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17337

Post Postao/la Polaris »

Ramzess je napisao/la: 27 mar 2021, 02:39 Uvijek nesto novo naucim na ovim temama, evo ovo za slanje golih slika i uhodjenje nisam znao ... :ovaj
Pa jeste kad ne zelis i ne trazis gole slike onda bas bude neugodno kad ti neko onako iz cista mira posalje explicitne slike i tu mislim uglavnom sliku penisa, jer sta drugo salju uglavnom muski sto se tice explicitnih slika nego to... a za uhodjenje, ja jednog lika blokirala na jednom broju i on je mene zvao sa jos neka 3 4 broja dok nije skontao da ne zelim da imam nista s njim, da blok znaci blok, dok nisam i te brojeve blokirala..ustvari ovo vise odgovara onom "ne razumije odbijanje"
2
2 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Meni Vladimir poslao sliku žučnih kamenica kad je izvadio. A prije toga, zaprimila sam “pošte” boze spasi me!
5
3 slika 2 slika
A sad adio :sara
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10462

Post Postao/la WhiskeyPete »

Degutatno je slati nekome slike svoga golog tijela, pogotovo polnog organa, već kada sebi tražiš potencionalnog partnera. Pa i prema prostitutc(k)i treba biti obziran. Ja to baš smatram ponižavanjem.
2
2 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Sleepy Joe je napisao/la: 27 mar 2021, 16:34 Degutatno je slati nekome slike svoga golog tijela, pogotovo polnog organa, već kada sebi tražiš potencionalnog partnera. Pa i prema prostitutc(k)i treba biti obziran. Ja to baš smatram ponižavanjem.
Jašta je. Ludilo teško. Bože sačuvaj!
0
A sad adio :sara
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37616

Post Postao/la dmr »

ne mogu vjerovati da to neko radi tako :meha1
0
make your move :damir
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Nije da ne mogu vjerovati, čitam da to i nije tako rijedak slučaj.
Jeste ružno i ponižavajuće, za obje strane, rekla bih.
1
1 slika
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Pretjerani komplimenti znaju biti jako neprijatni. Mene želudac zaboli i na pomisao. Čak i od žena.
Zatim bilo kakva sila...automatski mi budi neki revolt.
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

dmr je napisao/la: 27 mar 2021, 16:44 ne mogu vjerovati da to neko radi tako :meha1
Gledao film tako,kaze mu djevojka kako je dobro sto nije poslao sliku malca,on hud nije znao izabrati koju poslati :valja
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Atomic je napisao/la: 27 mar 2021, 17:54
dmr je napisao/la: 27 mar 2021, 16:44 ne mogu vjerovati da to neko radi tako :meha1
Gledao film tako,kaze mu djevojka kako je dobro sto nije poslao sliku malca,on hud nije znao izabrati koju poslati :valja
da nije onaj s virtuelnim asistentom iz mobitela, kad mu ona ne dozvoli da posalje, taj sam ja gledao? :D ali taj film je komedija :D :D
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

dmr je napisao/la: 27 mar 2021, 18:03
Atomic je napisao/la: 27 mar 2021, 17:54

da nije onaj s virtuelnim asistentom iz mobitela, kad mu ona ne dozvoli da posalje, taj sam ja gledao? :D ali taj film je komedija :D :D
A jest zaboravio sam detalje :haha
1
1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Atomic je napisao/la: 27 mar 2021, 18:04
dmr je napisao/la: 27 mar 2021, 18:03

pa ja, ali i taj film je zajebancija, .... hoce da se dopisuje sa mnom, moram joj poslati dickpic :crni :crni
0
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

dmr je napisao/la: 27 mar 2021, 18:06
Atomic je napisao/la: 27 mar 2021, 18:04
pa ja, ali i taj film je zajebancija, .... hoce da se dopisuje sa mnom, moram joj poslati dickpic :crni :crni
Ali fakat slika iz svih uglova :apl
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Ariel je napisao/la: 27 mar 2021, 15:44
Ramzess je napisao/la: 27 mar 2021, 02:39 Uvijek nesto novo naucim na ovim temama, evo ovo za slanje golih slika i uhodjenje nisam znao ... :ovaj
Pa jeste kad ne zelis i ne trazis gole slike onda bas bude neugodno kad ti neko onako iz cista mira posalje explicitne slike i tu mislim uglavnom sliku penisa, jer sta drugo salju uglavnom muski sto se tice explicitnih slika nego to... a za uhodjenje, ja jednog lika blokirala na jednom broju i on je mene zvao sa jos neka 3 4 broja dok nije skontao da ne zelim da imam nista s njim, da blok znaci blok, dok nisam i te brojeve blokirala..ustvari ovo vise odgovara onom "ne razumije odbijanje"
... ali ja trazim a one salju zakopcane do grla. A na Ekvadoru smo ... vani 36. :meha2

Kad od mene traze sliku mog "ponosa" ja posaljem sliku motora, jel' to u redu? :oo
0
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Ramzess je napisao/la: 29 mar 2021, 03:04
Ariel je napisao/la: 27 mar 2021, 15:44

... ali ja trazim a one salju zakopcane do grla. A na Ekvadoru smo ... vani 36. :meha2

Kad od mene traze sliku mog "ponosa" ja posaljem sliku motora, jel' to u redu? :oo
to je sasma ok, kad bolje nemas jelte :ddk
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”