Jel razlika u godinama prepreka?
Jel razlika u godinama prepreka?
..ok motiviran sam stormom i iskrom a eto i ja sam stariji od svoje 12 godine(to bi mogla bit neka opće prihvaćena granica)pa donekle i svojim primjerom..kolka je granica i kolke šanse su da takve veze uspiju dugoročno mislim..
0
Re: jel razlika u godina prepreka..
Ja bih prvo pitao, koja je to razlika, koja bilo što garantira, kao sigurnije? Razvoda i razlaza koliko hoćeš, a većina u nekoj opće prihvaćenoj normi...
Naš primjer, razlika je velika, ali ukratko objašnjenje bi bilo, nismo osobe svojih godina.
Ona dosta zrelija od svojih formalnih godina, ja pak duhom mladji, i eto tu se nadjes.
Moram biti pošten, pa reći, da sam prije mislio, 10 i možda koja godina, maksimum... Ali tako je sa svim, dok to nešto ne doživiš. Opet nije naša razlika baš ogromna, kao kod nekih, slavnih pogotovo, kad to bude po 30, 40, 50 godina... To su već teži generacijski jazovi, ali opet, njihovo je...
I baš nešto gledam oko sebe u zadnje vrijeme, nestaju i te granice polako...
Naš primjer, razlika je velika, ali ukratko objašnjenje bi bilo, nismo osobe svojih godina.
Ona dosta zrelija od svojih formalnih godina, ja pak duhom mladji, i eto tu se nadjes.
Moram biti pošten, pa reći, da sam prije mislio, 10 i možda koja godina, maksimum... Ali tako je sa svim, dok to nešto ne doživiš. Opet nije naša razlika baš ogromna, kao kod nekih, slavnih pogotovo, kad to bude po 30, 40, 50 godina... To su već teži generacijski jazovi, ali opet, njihovo je...
I baš nešto gledam oko sebe u zadnje vrijeme, nestaju i te granice polako...
1
1
Jedine prepreke koje ja uvidjam u medjuljudskim odnosima generalno a tako i u medjupartnerskim su u glavi. Naše vlastite zablude, predrasude su jedina kočnica ka prosperitetu i sreći.
Garancije nema ji za šta pa ni za to koliko će nešto trajati i hoće li uopće opstati i uspjeti. Onoliko koliko smo otvoreni toliko povećavalmo šanse za uspjeh.
Osim toga ja sam uvijek znala.sta hoću, samo je potrebno da to sama sa sobom raščisti, onog trena kad sam to odlučila sve prepreke su pale. A bilo ih je.
Ljubav ima svoje faze
1. Zaljubljivanje
2. Život u paru
3. Buđenje Iz iluzije
4.Stvaranje trajne ljubavi
5.Pozna ljubav
E ja sam preskočila fazu br.2 i upala u fazu br 3. I Dopalo.mi se to što sam vidjela kad sam skinula roze naočale.
A da je to TO znala sam.kad sam.shvatila.sa su to u biti osobine koje su me privukle u fazi br 1.
Sve je to individualno, umnogome zavisi od nas samih , sta i kako želimo i jesmo li spremni ustrajati u nastojanjima da se.ostvarimo s partnerom starijim ili mladjim od nas samih.
Osim toga tamo odakle ja dolazim dobna razlika nije ništa neuobičajeno pa sam možda i naviknuta na to, ušla u bilo kakav dijalog s njim....kad sam i sama pomislila na tu razliku već mi je bilo kasno.
S druge strane, možda je on moje iskušenje, možda sam.ja njegovo...Ko to može znati.
Otvorena srca , pošteno i hrabro naprijed pa šta dragi Allah da.
Garancije nema ji za šta pa ni za to koliko će nešto trajati i hoće li uopće opstati i uspjeti. Onoliko koliko smo otvoreni toliko povećavalmo šanse za uspjeh.
Osim toga ja sam uvijek znala.sta hoću, samo je potrebno da to sama sa sobom raščisti, onog trena kad sam to odlučila sve prepreke su pale. A bilo ih je.
Ljubav ima svoje faze
1. Zaljubljivanje
2. Život u paru
3. Buđenje Iz iluzije
4.Stvaranje trajne ljubavi
5.Pozna ljubav
E ja sam preskočila fazu br.2 i upala u fazu br 3. I Dopalo.mi se to što sam vidjela kad sam skinula roze naočale.
Sve je to individualno, umnogome zavisi od nas samih , sta i kako želimo i jesmo li spremni ustrajati u nastojanjima da se.ostvarimo s partnerom starijim ili mladjim od nas samih.
Osim toga tamo odakle ja dolazim dobna razlika nije ništa neuobičajeno pa sam možda i naviknuta na to, ušla u bilo kakav dijalog s njim....kad sam i sama pomislila na tu razliku već mi je bilo kasno.
S druge strane, možda je on moje iskušenje, možda sam.ja njegovo...Ko to može znati.
Otvorena srca , pošteno i hrabro naprijed pa šta dragi Allah da.
2
1
1
1
sretno...al tema niste isključivo vi tako da se može uopćeno komentirat da se ne svati osobno..
0
Znam ali nas su toliko povlačili i razvlacili da ja sad kad vidim ovu temu ne znam.drugacije. Dušu su nam izvadili.
0
..p ameni je to cili život..
..sinoć na večeri smo imali par otprilike ko što ste vi kažem ženi fala bogu da nismo uvik tema..
0
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
ljubavni odnos vidim kao susret duša koje ne poznaju dobna ograničenja.
onome ko partnera ne bira prema vanjštini godine i izgled ne bi trebale predstavljati problem. međutim, poteškoću bi mogla predstavljati reproduktivna sposobnost kao i poznije godine za odgoj i brigu oko djece jednog od partnera (ukoliko žele potomstvo), ja druge prepreke ne vidim.
onome ko partnera ne bira prema vanjštini godine i izgled ne bi trebale predstavljati problem. međutim, poteškoću bi mogla predstavljati reproduktivna sposobnost kao i poznije godine za odgoj i brigu oko djece jednog od partnera (ukoliko žele potomstvo), ja druge prepreke ne vidim.
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
i na tom polju bi moglo biti poteškoća, ali, nažalost, ni mladost nije garancija potentnosti, mogućnosti....
0
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
lejlamo je napisao/la: ↑26 jul 2020, 16:42 ljubavni odnos vidim kao susret duša koje ne poznaju dobna ograničenja.
To je to.
O svemu pričati i popricati, da ne bude kasnije prekasno.
1
1
A meni je opet fascinantno ta opčinjenost ljudi da pričaju o drugim u bilo kakvom kontekstu pa evo i u ovom...
Mislim boli me briga, ljudima fino šta ja imam sad nešta pih...
0
I say what I think, I think what I say
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Pa naravno da ti je čudno jer si covjek ispunjen, imaš svoju obitelj, svoje brige i radosti. A to nemaju svi pa lete da vide sta se kod susjeda zbiva.mad_max_ba je napisao/la: ↑29 jul 2020, 17:27 A meni je opet fascinantno ta opčinjenost ljudi da pričaju o drugim u bilo kakvom kontekstu pa evo i u ovom...
Takve ljude mogu kontati samo ljudi poput njih samih, i nitko drugi.
0
Poznavala sam jedan par s velikom razlikom. cak sam ga u konverzaciji, pomenula kao oca... i kad se zena udaljila, on mi kroz smijeh - kaZe da mu je to supruga.. mislim..
.. Kako ti deveras?
0
Mene su oduvijek privlačili stariji, optimalnom se pokazala razlika od sedam godina, što i nije doduše puno... Ali, zaista, ne mogu se sjetiti da mi se ikada sviđao neko približno mojih godina 
Valjda mi je duša ostarila prije mene
Valjda mi je duša ostarila prije mene
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Ma i prije me ono bas briga bilo. Ja vazda nakav svoj fazon furo, ono sto je meni odgovaralo. Sta me briga sta ko kaze u fazonu...uvijek_kontra je napisao/la: ↑29 jul 2020, 17:31Pa naravno da ti je čudno jer si covjek ispunjen, imaš svoju obitelj, svoje brige i radosti. A to nemaju svi pa lete da vide sta se kod susjeda zbiva.mad_max_ba je napisao/la: ↑29 jul 2020, 17:27 A meni je opet fascinantno ta opčinjenost ljudi da pričaju o drugim u bilo kakvom kontekstu pa evo i u ovom...
Mislim boli me briga, ljudima fino šta ja imam sad nešta pih...![]()
Takve ljude mogu kontati samo ljudi poput njih samih, i nitko drugi.
0
I say what I think, I think what I say