Odnos s roditeljima

Te sve što ide uz to...
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Re: Odnos s roditeljima

Post Postao/la hani_jong_un »

nisu idealni u zadnje vrijeme
tjeraju me da se zenim, a ja ne bi jos bgm, rano mi je. nema ni dvije godine kako sam zavrsio fakultet, nekako se osjecam ko da sam tek poceo da zivim
2
1 slika 1 slika
1811
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10706

Post Postao/la MunDzi »

Mlad si Hanci za zenidbe. Ne trci.
2
1 slika 1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

po pazaru se prica da sam vec okasnio
1
1 slika
1811
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Hannibal je napisao/la: 16 maj 2025, 20:51 nisu idealni u zadnje vrijeme
tjeraju me da se zenim, a ja ne bi jos bgm, rano mi je. nema ni dvije godine kako sam zavrsio fakultet, nekako se osjecam ko da sam tek poceo da zivim
Roditelji često imaju različite razloge zašto žele da im se dijete vjenča. Neki od ovih razloga mogu uključivati:

1. **Tradicionalne vrijednosti**: U mnogim kulturama brak se smatra važnim dijelom života i tradicionalnog puta, pa roditelji žele da njihovo dijete živi u skladu s tim vrijednostima.

2. **Stabilnost**: Roditelji često vjeruju da brak donosi emocionalnu i financijsku stabilnost.

3. **Društveni pritisak**: Ponekad roditelji osjećaju pritisak društva ili obitelji da vide svoje dijete u braku.

4. **Zabrinutost za budućnost**: Roditelji se mogu brinuti da će im dijete biti samo ili da će mu kasnije biti teže pronaći partnera.

5. **Želja za unucima**: Neki roditelji žele vidjeti svoje unuke i vide brak kao način za to.

6. **Ljubavni život**: Roditelji ponekad vjeruju da je brak najbolji način da osiguraju sretan i ispunjen ljubavni život.

Važno je da roditelji i djeca otvoreno razgovaraju o ovim temama kako bi razumjeli međusobne stavove i osjećaje.
3
2 slika 1 slika
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2007

Post Postao/la Pekmeza »

Odnose sa roditeljima treba njegovati. Najlakse je reci teske rijeci i sve odjebati.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Post Postao/la Ommadawn »

Pekmeza je napisao/la: 18 maj 2025, 20:55 Odnose sa roditeljima treba njegovati. Najlakse je reci teske rijeci i sve odjebati.
Naravno.
Ali ne treba ni trpjeti svasta i jasno reci da ti nesto smeta.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Mehaning
Proleter
Reactions: 6513

Post Postao/la Mehaning »

Svaki roditelj si mora sam zaslužiti poštovanje i želju, da se neko okrene na njega, kad je to potrebno... :meha2

Ne dobiva se to radi nekakvih pravila... :meha1
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ako su ti dali zivot, zrtvovali mnoge stvari za tebe, treba imati postovanje prema njima.
Ali ti ne trebaju u zrelim godinama govoriti kako trebas da zivis zivot.
Zivot je svakako pun uspona i padova.
Zivot je svakako pun pogresnih odluka.
Posljedice istih treba podnijeti, pretrpjeti ali izvuci i pouku iz istih.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Uvijek sam imala lijepe odnose sa svojim roditeljima. A i odrasla sam gledajuci kako su i moji roditelji njegovali lijepe odnose sa svojim roditeljima.

Mada kajem se sto nisam bila buntovna. Jbg, slusala sam ih. Mama je bila malo konzervativna, i to me je sputavalo i gusilo. Uvijek me nerviralo ono nemoj ovo, nemoj ono, sta ce svijet reci. A meni se vazda da izvinete ebalo za svijet, ali eto uglavnom sam ispostivala njene budalastinje. Tata je fleksibilniji. Znan, moderan, ima siroke vidike. Cesto mi prica dogadjaje iz svog zivota, i budem iznenadjena njegovom svestranoscu.

Bude mi neobicno kad vidim da u mnogim slucajevima ljudi imaju lose odnose sa svojim roditeljima ili obrnuto. I usudim se reci da ih je daleko vise, prednjace nazalost.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

E to "Sta ce narod/drugi reci" je ubilo vise snova nego ista na svijetu.
Iako su i moji znali to povremeno reci - ja to nisam NIKADA yebavao ni za suhu sljivu.
Zadnjih 20 godina znam na to reci "Drugi/narod ne zive moj zivot, ne placaju moje racune i ne pate od nesanice noseci moje terete" i to vise kada neko pred mojim roditeljima to kaze nego sto to oni govore sami.
Znaju me kritikovati za neke moje odluke ali pri tome znaju da cu ja opet uraditi po svom.
Ali kad trebam savjet, znam kome cu se obratiti.
I rijetko kad im govorim da sam bolestan jer jednostavno ne zelim da se sekiraju.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

U svakom odnosu cesto neko bude kreten.
Moji roditelji su bili Hippyji, po njihovom misljenju naravno prosvjetljena generacija. U biti ta generacija su bili dobrim djelom kreteni.
Ocekiva se tako od djece da slusaju roditelje, a oni sami nikada nisu svoje pretjerano slusali.
To sam rano procitao ,pa sam se ja svojima ,jos kao decko mali zakleo -da nikada necu nikoga slusati.
I nisam.
I da se ne sikiraju za mene.Matere to obicno ne slusaju i sikiraju se-jer to je mater. Matere obicno gledaju serije i sikiraju se za djecu.
I to je normalno i to je tok.
Djeca poslije odrastu, postanu roditelji i sikiraju se onda oni za svoju djecu. I to je normalno i to je tok.
Roditelji su duzni odgajati djecu i kad djeca odrastu ta duznost se treba zavrsiti. Ostale brige mogu se protumaciti i kao roditeljska ljubav.
Mene cak roditelji nisu ni odgojili. Odgojile me babe...sto moje, sto seoske. To je i bolje. Dok sam bio nejak,nije mi niko smio nista, jer ko bi se zamjerio sa seoskim babama. A sto se tice roditelja-nije mi nista falilo. Oni su eto mislili da, ako imas sve trebas biti zadovoljan. Pricali su da im falim i da budem dobar, da ucim dobro, da postujem njih, njihov trud i naravno ostale starije. Nisam ih nesto pretjerano slusao...ko ce da slusa hippyje.
Poslije dolazi do ponovnog okupljanja...svi smo opet zajedno. Ali bili smo dobrim djelom-stranci jedno drugima.
I ide to tako dalje. >To je samo tok.
Onda dodje vrijeme kad roditelji odlaze. Plasio sam uvijek hippyje da ce u pakao.
Otac je davno umro i nije u paklu. Nije niko u paklu, samo sam ih plasio sa tim. Niko nije u paklu, jer nije bio sud. Svi cekaju pred kancelarijom.
Mater ima Alzheimer vec 10 god i sad je to pri kraju.
Zna samo ko sam ja i zna moje ime.
Idem cesto u dom i hranim je. Vikendom 2 puta dnevno i jos par puta nedeljno.
Uglavno to je to ono-zadnje sto neko u tom odnosu moze uraditi.
Prijetio sam da je mnogima to neobicno.
Babe po domu kazu da sam najbolji sin koga su upoznale. A mlade tete koje tamo rade su dirnute sa tim, pa mi objasnjavaju kako je to jako fino od mene sto sam cesto tu.
One mene ocito ne razumiju, ali razumijem ja njih. Pa pizdaliimmaterina, tu sam za svoju mater. I vidim kako su i nove generacije kreteni.
To je samo duznost moja. Ne trebate ocekivati ni od koga da ispunjava svoje duznosti, ako vi ne ispunjavate svoje. Jer odmah ste kreteni.
I to je normalno i to je tok.

ps. i ja pozelim nekada biti kreten.
2
2 slika
Gudi2
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 491

Post Postao/la Gudi2 »

Moji su davno razvedeni. Ja sam ih razveo. Napisao tužbu za razvod braka i platio onu taksu. Koliko se sjećam oko 200 KM.
Otac je bio propalica i bitanga, neradnika, sa sela.
Kao djeca bili smo čak i u novinama Avazu i na dnevniku zbog tih usranih porodičnih odnosa. Dobro se živa glava iz svega izvukla. Išlo se po policijama i socijalnom.
Majka je izdržavala čitavu porodicu. Nas djecu (i oca), dok se nije razvela. Tako da je otac uvijek bio u sukobu sa mnom jer sam ga čitao kao bukvar i zajebavao sam ga na račun toga da ga žena izdržava. I da je on tu kao treće dijete o kojem ona brine.
Paša je ostavio tovar dugova koje smo mi godinama vraćali. Kredita, rata, dugovanja, kartica, mikro pikro i ostalih zajebancija. Čak i danas imam nešto tih dugova od oca kako je bio dobar za nas. Ono što se danas kaže gurno je u dužničko ropstvo, da se ne može šale iščupati iz dugova.
Sa ocem nikad nisam bio u dobrim odnosima ko pas i mačka.
Sad sa ove distance nikad mi nije bio ni potreban u životu. Ništa nije doprinio u mojem životu, od egzistencijalnih potreba - nije me hranio, nije račune i režije plaćao, nije me oblačio, odgajao, nije me u školu i na fakultet slao. Sam sam se izborio za sebe za sve. Moj život je moja kreacija. Da je bila njegova davno bih u kanalu bio.
Frajer je kroz te bračne porodične odnose svoj život i svoje lične potrebe zadovoljavao.
Tamo šatro djeca, porodica, nekakav brak, a u kanal te gurne u dugove i probleme. Robova, hamala da se ima i ja paša pametan skonto kako treba živjeti guzovace.
Čitav život mi je nekakva borba. Isto feudalizam i renesansa. Borba sa nezavisnost, oslobođenje..
Otac mi je još živ, doduše bolestan i operisan, ku,,cu za uši pao, ima penziju, stan(koji je majka renovirala).auto koje je ona kupila. Fino svoj život namjestio preko naših leđa, a mi preko vrata. Ostao pogan i ološ do kraja.
Kad krepa sve ću mu stvari iz stana na smeće baciti. I fino se i ja u taj stan namjestiti. Možda oženim i ja neku kojoj treba stan, nije naslijedila od roditelja ili nije kreditno sposobna ili neće da stvara. :crni Ali eto bolje da ima i žena nešto da nije jada. :keke

Uglavnom smeće. Ništa vrijedno spominjanja.
Imam majku i sestru. I to mi je porodica u životu. Tu sam uvijek za njih bilo šta da im treba. Sestra ima sebi, ja sebi, živimo odvojeno svako svoj život. Zbog svega imam malo pojebanu percepciju kad su ovi muško ženski, porodični i bračni odnosi u pitanju. Ne volim zajebanciju, petljanje i muljanje kad su porodični odnosi u pitanju.

I tako to...
1
1 slika
smajlic
Administrator
Reactions: 46038

Post Postao/la smajlic »

tacno nekad insan nema pravih rijeci koje moze reci/napisati u tim nekim situacijama...
srca su vam dovoljna :srce
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Mehaning
Proleter
Reactions: 6513

Post Postao/la Mehaning »

Hannibal je napisao/la: 16 maj 2025, 20:51 nisu idealni u zadnje vrijeme
20250529_101341.jpg
3
1 slika 2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Hanci, jos uvijek si mali majmun. :D
2
1 slika 1 slika
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Ommadawn je napisao/la: 19 maj 2025, 09:06
Pekmeza je napisao/la: 18 maj 2025, 20:55 Odnose sa roditeljima treba njegovati. Najlakse je reci teske rijeci i sve odjebati.
Naravno.
Ali ne treba ni trpjeti svasta i jasno reci da ti nesto smeta.
Sve zavisi ko su ti roditelji. Ako znas da su poslovicno tvrdoglavi i nerazumni, najbolje je sutiti i gledati kako sto prije da se isparis iz tog "gnjezda".
Jednom sam imala furku da cu se udati da jednog naseg gastarbajtera iz Njemacke, i tako pobjeci od svega. Bjezala sam od kuce vise puta.
2
1 slika 1 slika
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Ovo je iz rubrike sve sto niste znali o meni.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Porodica/ obitelj”