Brak
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Re: Brak
Pa dobro, zato ti pase Storm kao stariji, on to razumije, nije kenjac. A kod tebe je valjda bitno da radis na tome I minimiras koliko mozes. Ne znam.
Razumijevanje I prihvatanje, to su te rijeci, ali valja to sprovest I u djelo a ne samo o tome pricati.
Sta znam. Bolje da ne pametujem, ja licno Imam neku fobiju od te odgovornosti. Razmisljala sam o tome neki dan kad sam otvorila temu o kompleksima
Razumijevanje I prihvatanje, to su te rijeci, ali valja to sprovest I u djelo a ne samo o tome pricati.
Sta znam. Bolje da ne pametujem, ja licno Imam neku fobiju od te odgovornosti. Razmisljala sam o tome neki dan kad sam otvorila temu o kompleksima
1
1
Mene nekad ono u sekundi presjece kad izgovorum njemu naglas ono sto ni samoj sebi ne bih smjela ni htjela...kontam jesam li ja luda, u mene sve na tacni. Al ja ne znam drugacije. Pa.ako mu valja bujrum ako ne valja ja tu ne mogu nista, kakva sam takva sam. 
0
Iskren i otvoren razgovor, bez tajni, sa puno uvažavanj, tolerancije, bez traženja dlake u jajetu... Brak može biti brak.
Posvađamo se... Oooooo i to kako... Ali otvoren razgovor, uz kaficu rješava sve.
Podjela obaveza i poštovanje jedno drugog je jako bitno. U braku nema ženskih i muških poslova, samo zajedničkih.
Slažem se sa stormom, prijateljstvo je broj jedan. Partneri moraju biti prvo prijatelji koji se mogu u svako doba osloniti jedno na drugo. Tek onda ljubavnici. To nekako predstavlja "šlag na tortu". Kad se sve poklopi, ljubav je još slađa i jača.
Onda dobiješ svaki broj koji želiš... HU
Posvađamo se... Oooooo i to kako... Ali otvoren razgovor, uz kaficu rješava sve.
Podjela obaveza i poštovanje jedno drugog je jako bitno. U braku nema ženskih i muških poslova, samo zajedničkih.
Slažem se sa stormom, prijateljstvo je broj jedan. Partneri moraju biti prvo prijatelji koji se mogu u svako doba osloniti jedno na drugo. Tek onda ljubavnici. To nekako predstavlja "šlag na tortu". Kad se sve poklopi, ljubav je još slađa i jača.
Onda dobiješ svaki broj koji želiš... HU
5
3
2
2
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Ne znas sada, ali mozes nauciti?
Usput,
mozemo li uopste samo reci "Ja sam takav/a I gotovo"?
Je li to sebicno, nezrelo? Nismo valjda tu da budemo isti rezultat oblikovan kroz iskustva?
1
1
Ne kazem u tom smuslu, logicno je, prirodno i nadasve pozeljno da insan raste, odrasta, sazrijeva i mjenja se pod uticajem.zivotnog iskustva, pri tom podrazumjrvam.i kompromisno.prilagodjavanje drugoj ksobi odnosno simbiozi zvanoj brak . Kazem da me nekad uplasi moja iskrenost. U tom smuslu ja ne znam drugacije.
0
Kuda da bježim, kad sam te tek našao konačno
I to volim kod tebe, jer znaš što hoćeš
3
3
Ma on je moja dusica. Allaha mi, nema vakta ni namaza da ne zahvalim Allahu na njemu.
Ti si meni zena i po.
3
1
2
2
Brak ja onakav kako ga mi uredimo ,to je čisto platno koje dobijemo na početku veze i po kojemu mi crtamo i šaramo onako kako mislimo da je najbolje i najljepše i ako ima razumjevanja i poštovanja sve slike koje nastaju na tom platnu su vremenom sve ljepše i bolje , sve veselije i šarenije, umirujuće i zadovoljavajuće.
Sa dragim sam skoro 11 godina u braku.
Nismo živjeli prije braka ,naš bračni život počeo je od onog dana kada smo potpisali, nismo testirali jesmo li jedno za drugo od prvog trenutka smo to znali.
Mene je brak učinio boljom osobom ,dao mi više strpljena, naučio me kompromisima , ničim se ne može mjeriti kad te neko zagrli i podjeli s tobom tugu i brige ,a ti osjetiš po njegovim otkucajima da diše samo za tebe ,neprocjenjivo je kada ti neko donese čašu vode jer tebi je mrsko ustati usred serije ,kada te neko poljubi iz čista mira i kaže da si mu sve najbolje.
Nekom sve zlato ovog svijeta nije dovoljno da bi bio sretan ,jer brak smatra dobrom kompezacijom ili investicijom ,a nekom je najveća sreća, šetnja sa voljenom osobom ,i planovi o životu i nadanja iako u tom momentu možda imaju samo para za jednu čokoladicu da je popolove ,ali ljubav i sreća je u tome što ti on da veći komadić jer te voli......
Sa dragim sam skoro 11 godina u braku.
Nismo živjeli prije braka ,naš bračni život počeo je od onog dana kada smo potpisali, nismo testirali jesmo li jedno za drugo od prvog trenutka smo to znali.
Mene je brak učinio boljom osobom ,dao mi više strpljena, naučio me kompromisima , ničim se ne može mjeriti kad te neko zagrli i podjeli s tobom tugu i brige ,a ti osjetiš po njegovim otkucajima da diše samo za tebe ,neprocjenjivo je kada ti neko donese čašu vode jer tebi je mrsko ustati usred serije ,kada te neko poljubi iz čista mira i kaže da si mu sve najbolje.
Nekom sve zlato ovog svijeta nije dovoljno da bi bio sretan ,jer brak smatra dobrom kompezacijom ili investicijom ,a nekom je najveća sreća, šetnja sa voljenom osobom ,i planovi o životu i nadanja iako u tom momentu možda imaju samo para za jednu čokoladicu da je popolove ,ali ljubav i sreća je u tome što ti on da veći komadić jer te voli......
4
4
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."