jel mene pitaš?lejlamo je napisao/la: ↑15 feb 2021, 15:25 znači kada nakon vodanja sa većim brojem partnera koji uključuju seksualna iskustva prije braka odabereš jednu osobu za brak, ti se smatraš nevinim, moralnim i religioznim, a osoba koja je imala jednog ili dva partnera i živjela s njima nevjenčana duži niz godina je pu pu kaka.
Brak vs. vanbracna zajednica – u cemu je razlika?
Re: Brak vs. vanbracna zajednica – u cemu je razlika?
0
I say what I think, I think what I say
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
nisam sigurna je li to bila samo moja konstatacija ili pitanje
, ali eto, odgovori ako želiš...možda nisam dobro zaključila.
0
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13679
Ide mi na živce to razlikovanje muško/žensko....
Ja sam religiozna, sve ono što je grijeh žensku, grijeh je i mušku...
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Sve je to relativan pojam...lejlamo je napisao/la: ↑15 feb 2021, 15:25 znači kada nakon vodanja sa većim brojem partnera koji uključuju seksualna iskustva prije braka odabereš jednu osobu za brak, ti se smatraš nevinim, moralnim i religioznim, a osoba koja je imala jednog ili dva partnera i živjela s njima nevjenčana duži niz godina je pu pu kaka.
U neku ruku se ne mogu svrstati ni u jedne gore pomenute jer nisam to iskusio u životu, nije mi se pružila prilika, da jeste vjerovatno bih...
Sada sa ove razdaljine mnijem da je život u dvoje puno jednostavniji ovako...
Nema sujete, nema nerazrješenih pitanja, nema tako tih stvari....
Svakako je teško i bez toga....
1
1
ma ne ti navede kako slušaš majke koje govore tako i tako svojim kćerkama, pa ja sa svog aspekta odgovorih....moremo se ja i ti satrat pričajuć "kako treba" ako su odlučili suprotno....
1
1
Moja sestra sa momkom zivi vec nekoliko godina, mislim da ce sad biti 5 godina.. i nesto mislim da se ne planiraju vjencavati 
2
2
Pogrešno sam onda shvatila...
Ma ja se družim s majkama, ali znam i očeve koji kupuju veliki krevet za kćerku koja studira, ono, da joj moze doci momak.
Vode se logikom, bolje jedan, kojega znaju, i koji će je paziti, nego da se pitaju s kim je i gdje je...
Dosta roditelja ima ovakav stav.
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Vjerovali ili ne,znam ih dosta (djevojaka) koje nisu seksualno aktivne i neke su religiozne.Kad zivis u manjem mjestu,zna se ko je kakav i ko s kim hopa cupa 
To izgleda tezi tome danas,iako je i prije bilo tako,samo manje zastupljeno,da se sto vise mladi provedu prije braka.
To izgleda tezi tome danas,iako je i prije bilo tako,samo manje zastupljeno,da se sto vise mladi provedu prije braka.
0
Nemoguce,otac kupuje krevetDina je napisao/la: ↑15 feb 2021, 15:41Pogrešno sam onda shvatila...
Ma ja se družim s majkama, ali znam i očeve koji kupuju veliki krevet za kćerku koja studira, ono, da joj moze doci momak.
Vode se logikom, bolje jedan, kojega znaju, i koji će je paziti, nego da se pitaju s kim je i gdje je...
Otisli smo u ...
2
2
- lejlamo
- Komorebi

- lejlamo
- Komorebi

a kako i zašto znate ko je seksualno aktivan, a ko nije?
mene je strah takvih osoba.
mene je strah takvih osoba.
2
2
ja sam tebe razumio kako treba, odatle i moja izjava takve prirode...Dina je napisao/la: ↑15 feb 2021, 15:41Pogrešno sam onda shvatila...
Iz ovih cipela ne bih sebi tako nešto mogao smisliti da dozvolim ili kažem, govorim da imam princezu....
sinoć neki film gledam i dva prijatelja pričaju, ovom jednom žena trudna, šta ako je muško šta ako je žensko....
I sad taj otac to be, veli:
Hell she wont date at all...
1
1
Vidjao sam ih po stadionima,pored puta,jedno vrijeme na mojoj njivi
Prica se Lejla,sta da ti kazem,muskarci se vole hvaliti.
1
1