Moguće. Pokušala sam 3 puta. Sad može biti do ukuhavanja. I agdu za baklavu mi je trebalo 5 Bajrama da skužim kako napraviti.
Za baklavu je najbolja agda ona kad secer prvo malo preprzis
Pa tek onda vodu sipas-:)
Gustina mi je bila problem. Mama kaze mora da se poput niti na kasiki spušta. i tada je dovoljno gusta. Peti Bajram je uspjelo. A 4 prije toga se podizale kore.
Za baklavu je najbolja agda ona kad secer prvo malo preprzis
Pa tek onda vodu sipas-:)
Gustina mi je bila problem. Mama kaze mora da se poput niti na kasiki spušta. i tada je dovoljno gusta. Peti Bajram je uspjelo. A 4 prije toga se podizale kore.
Meni rekla Coco ove godine kako ću i tada mi je bila odlična.
Meni rekla Coco ove godine kako ću i tada mi je bila odlična.
Pa da. Moraš pitati nekog ko zna. I opet je 50:50 da će uspjeti.
Sarajka je napisao/la: ↑15 aug 2020, 13:51
Pile na 200/ 250 stepeni Iskrić. I ostavi da porumeni. Probodi na batku ili prsima da vidis je li pečeno. Kasnije.
Pile na 200/ 250 stepeni Iskrić. I ostavi da porumeni. Probodi na batku ili prsima da vidis je li pečeno. Kasnije.
Hvala...Hocu ga pokriti folijom?
Pitaj Coco
2
2
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Moonlight je napisao/la: ↑15 aug 2020, 13:42
Ja sam pravila u marinadi maslinovo ulje, limun i začini. Pekla na papiru u rerni sa povrćem, ali je bio suh
.onda si ga prepekla-- ok je , ako je u sredini -''malo ziv'' i da se slojevi odvajaju -ne da bude -kao komad mesa..
Hvala...Hocu ga pokriti folijom?
Pa mozes. Ali nemoj dugo. Da ti se ne upari. Izgledace jestivo ali više kuhano. Mora kozica porumeniti i biti hrskava.
sto da probode? vidis da koristi sondu za mjerenje temperature