ahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahaMoonlight je napisao/la: ↑17 apr 2021, 13:18 @pink floydd ja pravim kao i maxo. Mlijeko ne stavljam nikad u hljeb.
Staviš kg brašna, napraviš malo udubljenje, staviš kašičicu ili vrećicu germe, malo šećera i preko toga malo mlake vode. Ne smije biti vrela.
Okolo posoliš, dodaš sjemenke, šaku heljdinog brašna ako voliš, i mlakom vodom zamjesiš, da bude malo mecavije tijesto i ostaviš da odstoji sat vremena, da tijesto naraste.
Pouljiš pleh, a možeš i u šerpi, naravno bez plastičnih ručki Samo onda poulji i strane šerpe.
Prekuhaš tijesto i prebaciš u pleh i ostaviš 15ak min pokriveno krpom, a upališ rernu na 250 da se zagrije.
Onda nožem zarezeš hlheb i ubaciš da se peče.
Nakon 15min smanjiš na 150 stepeni i pečes još 45min.
Ako je mali hljeb , još 30 min. Ukupno znaci 45min
Hoću sliku kad bude gotovo
ko je to ubacio molim te
ahahahahahahah