Zdrava voda je dobra. A paška uopće nije pečena. I ono što služe bude krvavo. Isto kao da je samo vatra uhvatila i skinuli. Mislim, fora je navodno u onim solanama što se sol isparava i jagnjad kroz vunu upijaju je. Meni ništa nije bila ukusna uglavnom.carobnjak_N je napisao/la: ↑15 aug 2020, 13:18 Pa to i jeste fazon, što oni tako mladu jagnjetinu peku , zato da im ne jede mlijeko, a sir je puno skuplji.
Onda kao provalili brend "čuvena paška jagnjetina" . Imam druga dole, radi na Pagu , kaže ništa ne valja jagnjetina, premlado.
U Jablanici sam jeo lani kod onog mislim Kovačević , nije nešto , suha , čekaš pola godine da donese, gužva.
Kod onog Gojka je bolja .
More ljudi iz Bihaća i Krajine došli za vikend i maze se onim ljekovitim blatom isto iz tih napustenih i ogradjenih solnih bazena. I kad se osuši u more. Hotel je imao klimu. Sreća. Inače klime su rijetkost jer su neisplatne od OPET isparavanja soli. Pa mislim....