Limeni predmet želje...

Život na kotačima, limeni predmeti želja...
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Re: Limeni predmet želje...

Post Postao/la Arslan_11 »

Izvini za reakciju max
1
1 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17343

Post Postao/la Ommadawn »

Prijatelj kupio Volvo V90. Ma makina samo takva, bas mi se svidja.

Jucer se vozimo zena i ja nekakvim sumskim putem, velim ja "kako smo krenuli, trebat ce nam terenac", kad ona "Lada Niva". Ja gledam u nju, rekoh "Zasto da ne, samo im je limarija losa. Ali da prvo malo pogledamo kakvog Land Rovera iz 70 i neke".
Oni Mercedesi Geländewagen su bas skupi a ni Honda CRV nije bas daleko od toga.
2
2 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Ommadawn je napisao/la: 12 okt 2020, 16:08 Prijatelj kupio Volvo V90. Ma makina samo takva, bas mi se svidja.

Jucer se vozimo zena i ja nekakvim sumskim putem, velim ja "kako smo krenuli, trebat ce nam terenac", kad ona "Lada Niva". Ja gledam u nju, rekoh "Zasto da ne, samo im je limarija losa. Ali da prvo malo pogledamo kakvog Land Rovera iz 70 i neke".
ne znam koliki ti treba, ali ja danima razmišljam o ovome:
mal ušušan mogu sa njim na sve...
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
I say what I think, I think what I say
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Post Postao/la Arslan_11 »

ja imao ovog. Koji me merak bio voziti sa njim po makadamu i livadama.
slika
2
2 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Max je napisao/la: 12 okt 2020, 16:11
Ommadawn je napisao/la: 12 okt 2020, 16:08 Prijatelj kupio Volvo V90. Ma makina samo takva, bas mi se svidja.

Joj jednom smo ga ja i stari radili, renovirali kompletnu karoseriju. Tanak lim, yeben za variti a antikorozivna zastita kao da ne postoji.
Ali onako fin autic.

Jednom stari uzeo nekakvog Daihatsua da ima kad ide u ribu. Zaletio se budala sa njim u krivinu, umalo se nije prevrnuo. Sutradan ga odmah dao u oglas.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Ommadawn je napisao/la: 12 okt 2020, 16:32
Max je napisao/la: 12 okt 2020, 16:11

Joj jednom smo ga ja i stari radili, renovirali kompletnu karoseriju. Tanak lim, yeben za variti a antikorozivna zastita kao da ne postoji.
Ali onako fin autic.

Jednom stari uzeo nekakvog Daihatsua da ima kad ide u ribu. Zaletio se budala sa njim u krivinu, umalo se nije prevrnuo. Sutradan ga odmah dao u oglas.
Vozim ja Jimny-a na autoputu, zaprnjico se jedno 140 a kolega (koji je inače gulzlat) se pomjeri nazad, ono kao da se nagodi da sjedne...
Ja kad se auto krenu ljuljat, noge mi se odsjekle...

80 i kapak... visoko mu težište, a lisnate opruge....
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Max je napisao/la: 12 okt 2020, 16:36
Ommadawn je napisao/la: 12 okt 2020, 16:32
Ali onako fin autic.

Vozim ja Jimny-a na autoputu, zaprnjico se jedno 140 a kolega (koji je inače gulzlat) se pomjeri nazad, ono kao da se nagodi da sjedne...
Ja kad se auto krenu ljuljat, noge mi se odsjekle...

80 i kapak... visoko mu težište, a lisnate opruge....
U jbt... dobro si prošao...
Bio je onaj jedan mali Daihatsu kombi, imao ga jedan komšija Arap ovdje. I pravio mu jedan naš kočnice, pa da ga isproba (ono tipično bosanski prije - zaletiš auto pa naglo na kočnicu, nema ništa gore) i zaletio se, zakočio naglo, ja kad se digoše zadnji točkovi i naslonjač sa zadnjeg sjedišta se otkači. Ama da se čovjek zaletio brzo pa hajd’, ali više od 40 garant nije.... Biži, goni...

Nego, ja bih volio Austina Gypsyja. Nešto volim ta engleska klasična auta pa to ti je.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Ma japanci imaju cudan nacin dizajna....

Al jimny jedini ide uza zid...
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31150

Post Postao/la hani_jong_un »

R4IN je napisao/la: 12 okt 2020, 14:47
Arslan_11 je napisao/la: 12 okt 2020, 09:24 slika

ovo cu si zbaviti kada odem u DE.

slika
:mig
437E0DC6-3B59-45D8-8C2E-47969AB6F0CC.jpeg

Ma bjezi od alfi ne budi lud :oo bas nedavno vidim istu sa slike,lik novu kupio i eno vec skripi nesto kad vozi :D
joj brt spustijo ja kola i parkiro se na taj trotoar sa slike, svratijo u onu kafanu preko puta, zaboravijo sam kako se zove, i poslije kad sam se spusto sa trotoara sjebem prednji branik haha
1
1 slika
1811
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

R4IN je napisao/la: 12 okt 2020, 15:15 A od opela jedino hrdza brza😂
Ma ne hrdza samo opel, jaranica moja imala forda nekog malog, poslao je ja jaranu lakireru kaze zahrdjao malo oko poklopca za gorivo, ono malo se napucio lak ... jaran poceo ubadat prstom, izresetao pola strane, nigdje lima samo lak drzi, ova se rasplakala kaze nemoj mi vise busit auto ... :crni :crni :crni
A blokirala joj brava na oba vrata, dosla kod njega kaze on kako ces sad uci u auto, ona kaze ima tu fol ... otvori gepek i uvuce se odozada, a uvijek minjak na njoj. :sret Kaze jaran mogao sam joj odmah opraviti bravu ali sam je zavlacio jos nekoliko ulazaka kroz gepek. :crni
2
2 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Hannibal je napisao/la: 22 okt 2020, 01:03 joj brt spustijo ja kola i parkiro se na taj trotoar sa slike, svratijo u onu kafanu preko puta, zaboravijo sam kako se zove, i poslije kad sam se spusto sa trotoara sjebem prednji branik haha
Ja izbusio nove dvije gume Continental Sportcontact na Alfi, 500 KM stete jer sam se penjao na ivicnjak. Jednom gore, jednom dolje i dva bajlaga na gumi ... :face
Zato vise ne mislim vozit niska auta.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Buki je napisao/la: 22 okt 2020, 05:00
R4IN je napisao/la: 12 okt 2020, 15:15 A od opela jedino hrdza brza😂
Ma ne hrdza samo opel, jaranica moja imala forda nekog malog, poslao je ja jaranu lakireru kaze zahrdjao malo oko poklopca za gorivo, ono malo se napucio lak ... jaran poceo ubadat prstom, izresetao pola strane, nigdje lima samo lak drzi, ova se rasplakala kaze nemoj mi vise busit auto ... :crni :crni :crni
A blokirala joj brava na oba vrata, dosla kod njega kaze on kako ces sad uci u auto, ona kaze ima tu fol ... otvori gepek i uvuce se odozada, a uvijek minjak na njoj. :sret Kaze jaran mogao sam joj odmah opraviti bravu ali sam je zavlacio jos nekoliko ulazaka kroz gepek. :crni
Taman kad sam došao do “...otvori gepek i uvuce se odozada, a uvijek minjak na njoj...” kontam u sebi “ja bih taj kvar zakomplicirao da ona mora ući još nekoliko puta”
kad čitajući dalje skontam da se radi o baš majstoru-ekspertu koji zna svoj posao.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Ommadawn je napisao/la: 22 okt 2020, 05:25
Buki je napisao/la: 22 okt 2020, 05:00

Taman kad sam došao do “...otvori gepek i uvuce se odozada, a uvijek minjak na njoj...” kontam u sebi “ja bih taj kvar zakomplicirao da ona mora ući još nekoliko puta”
kad čitajući dalje skontam da se radi o baš majstoru-ekspertu koji zna svoj posao.
E ... a zenska bas gorila ... a minjaci - jednom joj prisla neka zena da joj kaze dijete moje prekratko ti to ... a ja dobacujem nije nije ... :haha
Uvijek do gacica ali interesantno nikad joj nisam uspio vidjeti gacice koliko god sam se trudio ... :kriv
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Buki je napisao/la: 22 okt 2020, 05:36
Ommadawn je napisao/la: 22 okt 2020, 05:25
E ... a zenska bas gorila ... a minjaci - jednom joj prisla neka zena da joj kaze dijete moje prekratko ti to ... a ja dobacujem nije nije ... :haha
Uvijek do gacica ali interesantno nikad joj nisam uspio vidjeti gacice koliko god sam se trudio ... :kriv
A više ne gori ili?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Ommadawn je napisao/la: 22 okt 2020, 05:38 A više ne gori ili?
Gori ali se udala i ima sincica, i tu ja odma' odstupam. :zbunj
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 250

Post Postao/la respo »

Buki je napisao/la: 22 okt 2020, 05:40
Ommadawn je napisao/la: 22 okt 2020, 05:38 A više ne gori ili?
nije umrla daj je da joj ja zamjenim ulje
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

respo je napisao/la: 22 okt 2020, 16:33
Buki je napisao/la: 22 okt 2020, 05:40