Vozili smo...
Re: Vozili smo...
Treba odgovoriti Enigmi, ali s obzirom da se postom pretvorila u statebrigu aka Crvenu Nit, zasluzuje da saceka da joj uvale Skodu ili kakvog VW-a 
0
neka neka
samo se.ti druzi sam sa sobom
samo se.ti druzi sam sa sobom
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Astra, Vectra, Ford Mondeo Ghia dizelas, Ford Fokus Ghia, Clio i trenutno Volkswagen ili muzev Ford.
Oba Forda Ghia su bili super udobni za voziti. Najvise sam ih lajkala, ali mi mondeo nije odgovarao za gradsku voznju, prevelik mi bio.
Oba Forda Ghia su bili super udobni za voziti. Najvise sam ih lajkala, ali mi mondeo nije odgovarao za gradsku voznju, prevelik mi bio.
0
Ovo je moj otac nekad davno u BL trebao kupiti.
Mislim da je bio ili metalic sivi ili metalic svijetloplavi.
Samo ja mislim da bio 128 3P, ona Mk2 verzija što liči malo na Passata.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Ja sam vozio službenog Forda Scorpia jedno kratko vrijeme. Šestak motor, išao ali trošio. Firma ga stavila na prodaju, pita me kolega hoću li kupiti reko “Ne” i kupi ga on. Pokajao se naravno.
Osim onih starih Fordova, poput Capri, Cortina GTX ili Granada - ne bih nikada Forda kupio.
Ali zato bih kupio Jaguara isključivo pravljenog poslije 1989 jer ih je tad Ford uzeo pod svoje i kvalitet se znatno popravio.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
U moga sam samo armaturu od 3p ugradio, zbog dodatnih mjerača...
Imao je 1600 kubika mašinu Od Tipa, 5 brzina I Abarth komplet, ojačane kočnice, kraće amortizere...
Koliku je brzinu dosegnuo neznam, jer je igla mjerača išla preko skale, na lampu dugog svjetla...
Valjda nekih 180... :face
1
1
UfffMehaning je napisao/la: ↑26 nov 2025, 23:05U moga sam samo armaturu od 3p ugradio, zbog dodatnih mjerača...![]()
Imao je 1600 kubika mašinu Od Tipa, 5 brzina I Abarth komplet, ojačane kočnice, kraće amortizere...![]()
Koliku je brzinu dosegnuo neznam, jer je igla mjerača išla preko skale, na lampu dugog svjetla...![]()
Sjećam se da su bili onako startni.
Starome se svidio jer je mislio da neki dijelovi pašu od Zastave. U to vrijeme je bilo teško doći do dijelova ako imaš neki strani auto, jer zajebano bilo zbog uvoza.
Viđao sam ih i ovdje u Swe, Mk2 se nije toliko puno prodala ali Mk1 koliko-toliko, bar one što korozija još nije pojela.
0
Dok je kod nas važilo, da je treba Zastavine djelove čim prije zamijeniti Fiatovima...Ommadawn je napisao/la: ↑26 nov 2025, 23:21UfffMehaning je napisao/la: ↑26 nov 2025, 23:05
U moga sam samo armaturu od 3p ugradio, zbog dodatnih mjerača...![]()
Imao je 1600 kubika mašinu Od Tipa, 5 brzina I Abarth komplet, ojačane kočnice, kraće amortizere...![]()
Koliku je brzinu dosegnuo neznam, jer je igla mjerača išla preko skale, na lampu dugog svjetla...![]()
Starome se svidio jer je mislio da neki dijelovi pašu od Zastave. U to vrijeme je bilo teško doći do dijelova ako imaš neki strani auto, jer zajebano bilo zbog uvoza.
Viđao sam ih i ovdje u Swe, Mk2 se nije toliko puno prodala ali Mk1 koliko-toliko, bar one što korozija još nije pojela.
Nikad se generalka nije radila na Zastavinom bloku, nego se je prvo na odpad u Trst išlo...
0
Jooj Zastavin blok...Mehaning je napisao/la: ↑27 nov 2025, 09:03Dok je kod nas važilo, da je treba Zastavine djelove čim prije zamijeniti Fiatovima...Ommadawn je napisao/la: ↑26 nov 2025, 23:21
Ufff
Viđao sam ih i ovdje u Swe, Mk2 se nije toliko puno prodala ali Mk1 koliko-toliko, bar one što korozija još nije pojela.![]()
Nikad se generalka nije radila na Zastavinom bloku, nego se je prvo na odpad u Trst išlo...![]()
Tatin drug kupio novog Yugu negdje tamo 1985. Nije puno presao sa njim kad mu je pukao blok motora. Garancija je vazila pa je to uspio zamijeniti ali...
Da skratim pricu na kraju je covjek sebi kupio Renault 12 iz 1978. Sjecam se da je bio automatik. Radije i to nego Zastavino govno.
0
Za Yugo mislim da su pasali blokovi od 850 sport...Ommadawn je napisao/la: ↑27 nov 2025, 10:16Jooj Zastavin blok...
Tatin drug kupio novog Yugu negdje tamo 1985. Nije puno presao sa njim kad mu je pukao blok motora. Garancija je vazila pa je to uspio zamijeniti ali...
Da skratim pricu na kraju je covjek sebi kupio Renault 12 iz 1978. Sjecam se da je bio automatik. Radije i to nego Zastavino govno.
Nije da su u Zastavi nešto svoje izmislili...
0
Ma licencna proizvodnja, sasvim normalno.Mehaning je napisao/la: ↑27 nov 2025, 10:44Za Yugo mislim da su pasali blokovi od 850 sport...Ommadawn je napisao/la: ↑27 nov 2025, 10:16
Jooj Zastavin blok...
Da skratim pricu na kraju je covjek sebi kupio Renault 12 iz 1978. Sjecam se da je bio automatik. Radije i to nego Zastavino govno.![]()
Nije da su u Zastavi nešto svoje izmislili...![]()
Ja mislim da je za Yugo isao motor od Fiata 127. Moguce da je isti motor kao za 850 sport.
Moj stari je imao 127-cu ali samo nekoliko mjeseci.
0
Sto bi rekli - inshallah, jednog dana.
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.