ide ti ponuda na viber
POMOĆ PRI KUPOVINI AUTOMOBILA
Re: POMOĆ PRI KUPOVINI AUTOMOBILA
@Iskra
ide ti ponuda na viber

ide ti ponuda na viber
0
I say what I think, I think what I say
Kia Sportage.
Prijatelj kupio, 2018 godište.
Makinica.
A i ovo što ti Max nudi, nije loše.
Prijatelj kupio, 2018 godište.
Makinica.
A i ovo što ti Max nudi, nije loše.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Imao ja neki problem s kočnicama i dok smo ja i stari to sređivali on svako malo “Eh Mercedes.. kae kvalitet.. qurac kvalitet..”.Ramzess je napisao/la: ↑02 aug 2021, 08:13Pa Honda. Sami natpis je cudo tehnike. Jaran moj ima Hondu copera i jednom (kao i svaki put prije toga) hvali on svoju Hondu, kaze nikad nista, samo upali i vozi, pali na po' kljuca, i ode da upali kad ono KRRR KRRR ... nista ... opet KRRR KRRR nista, mi vec poceli da ga mezimo, kad se on sage i ispod motora nadje spala mu ona naljepnica "HONDA" sa rezervoara ... zalijepi je nazad i upali iz prve. Ziva istina. Cudo tehnike ...Ommadawn je napisao/la: ↑31 jul 2021, 17:40 Da vidiš kako pali Honda dizel na -27.
Okreneš kontakt, pogasiš sve ukoliko je prethodno ostalo upaljeno (klima, ventilator, stereo), ugasiš kontakt, pa onda opet. Sastavi ga jarane i zaštekće, ne treba ti metronom da držiš takt.
A prije Golfa keca dizela stari naspe malo benzina, pa onda kad krene verglati i štektati.![]()
Kroz par dana vozimo se i ja po gasu da preteknem teretnjak uzbrdo, prebacim u petu zalaufam i u šestu kad on “Heh, Mercedes.. Yebo auto koje moraš šaltat’ uzbrdo, moj Volvo ovo k’o od šale u šestoj”.
Zajebava.
Kad skoro pričam sa njim na telefon i kroz priču veli da je išao u servis da mu nešto srede na Volvu i ja tu “Aha. Eto da si kupio Mercedes, ne bi imao tih problema”.
Čujem samo “ ..bemti.. on meni našo.. lvo auto zakon.. bjež mali u vražiju mater”
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
To znači i na češkom.
Potiče zapravo od prezimena.
Skoro sam vidio jedan ogroman tokarski stroj Škoda iz 1985.
U nekadašnjoj banjalučkoj tvornici duhana, proizvodne mašine su bile Škoda.
Inače, Škode su prije Drugog svjetskog rata važile za jako dobra i cijenjena auta. Reputaciju im je kasnije pokvario komunistički režim tokom sedamdesetih i osamdesetih kada im je razvoj kočila direktiva iz Moskve - nema pravljenja auta na prednji pogon, ne pravimo ga mi, nećete ni vi. Tako je masa finih prototipa koji su obećavali mnogo ostala samo na tom stadiju a Škoda proizvodila modele sa zastarjelom tehnikom, neprivlačnim izgledom i sumnjivim kvalitetom - odraz nedostatka materijala i inžinjerskog entuzijazma, zahvaljujući politici.
Sjećam se kad je stari imao jednu Škodu, ma jedva dvije godine i danas dan tvrdi da mu je to najlošije auto bilo a preko 30 ih je promijenio, ako ne i više.
Kada ih je 1991 Volkswagen preuzeo pod svoje, prvobitno 51% vlasništva, imali su model Favorit koji je u odnosu na prethodne modele bio moderan a u odnosu na zapadnjačke pomalo zaostao, bar u stajlingu. Na osnovu njega, napravili su Feliciju a vrlo brzo prezentirali Octaviju. Sjećam se kad su ih u Švedskoj prezentirali (do tada je Škoda bila predmet podsmijeha u Švedskoj do te mjere da se Favorit nije nikada oficijelno prodavao ovdje), prvo su ih kupovali švedski farmeri i penzioneri a onda su počeli sve više i više uzimati dio tržišta. Octavia je tad bila jeftinija varijanta od Golfa a bukvalno isto auto.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Čini mi se da je u Pretisu oprema za proizvodnju granata Škoda. Onda one stare parne lokomotive iz tridesetih proslog vijeka, koje su jos u zivotu na rudnicima isto. Svasta su oni pravili (i prave) dok nisu dosli do Scouta

0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Kako da ne, velika je to firma.
A kakve su prototipove auta imali sedamdesetih, to je za ne povjerovati. Vignale im stajlirao, jedan model je bio sličan Alfi ili BMW-u iz tog doba.
Al jok, hoće guzonje komunističke da se vozimo u šklopocijama a oni u limuzinama. Zato i jesu završili na smetljištu historije.
A kakve su prototipove auta imali sedamdesetih, to je za ne povjerovati. Vignale im stajlirao, jedan model je bio sličan Alfi ili BMW-u iz tog doba.
Al jok, hoće guzonje komunističke da se vozimo u šklopocijama a oni u limuzinama. Zato i jesu završili na smetljištu historije.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6694
škoda zakon za nase puteve i potrebe...bila.
sad su se izbezobrazili cijenom, opasno.
dosta su nijemci pokupili od škode, masu stvari..preciznije - čika hitler i njegova škvadra.
kasnije došao brko sa urala i jebao im i on znanje, objasnio Ommadawn.
sad su se izbezobrazili cijenom, opasno.
dosta su nijemci pokupili od škode, masu stvari..preciznije - čika hitler i njegova škvadra.
kasnije došao brko sa urala i jebao im i on znanje, objasnio Ommadawn.
1
1
Sad imate Daciu.
Što nužno nije loš automobil.
Kod nas ovdje idu k’o halva.
Što nužno nije loš automobil.
Kod nas ovdje idu k’o halva.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nedavno sam sjeo u novi sandero.stepway
Izvana izgleda odlično, ali tek me unutra oduševio.
Izrada, dorada detalja vrhunska i ničim više ne zaostaju u klasi.
Jedino su malo stedjeli na konjima, motori su slabasni, ali gradski suv i nema tih potreba za nešto više... A na to ciljaju.
I ovdje ne stižu naručiti, kolika je potražnja.
1
1
Vrlo dobar
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pa mene je odvratila samo ponuda slabih motora od kupovine nove Dacie Duster.
Dizel nisam htio, benzinac preslab.
A koštao bi me samo marginalno više od ovog što sad imam.
Dizel nisam htio, benzinac preslab.
A koštao bi me samo marginalno više od ovog što sad imam.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Dacia mi djeluje malo skučeno za terenca. Par puta sam se vozila i nekako imam osjećaj da kad ja sjedim naprijed pozadi moraju skupljati noge. Ostalo mi je ok.
Ali škodilak je škodilak. Džaba ja volim škodu jer je to prvo aFto u kojem sam se vozila. Babo imao škodu koju smo slupali pred sami rat, ja i babo imali žestok udes.
Sad mi se jako sviđa Superb
Ali škodilak je škodilak. Džaba ja volim škodu jer je to prvo aFto u kojem sam se vozila. Babo imao škodu koju smo slupali pred sami rat, ja i babo imali žestok udes.
Sad mi se jako sviđa Superb
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
tako se prica
jes' da udaras maxa gdje ga najvise boli, al sta da se radi
jes' da udaras maxa gdje ga najvise boli, al sta da se radi
1
1
Nek mi @Max halali al ja opel ne volim ni pod razno. Jednostavno nije moj tip 
VW, Škoda, a od neki dan Nissan Qashqai to je ono što se meni lajka
VW, Škoda, a od neki dan Nissan Qashqai to je ono što se meni lajka
2
2
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne