Dosao tobe pa promijenio nick
Sigurniji vozači.. Žene ili muškarci?
Re: Sigurniji vozači.. Žene ili muškarci?
Slazem se da su zene odgovornije u smislu da je manje kompleksa, kompeticije sa drugima,da pokusavaju da budu opreznije.
Opet, dzaba kad su u prosjeku smotanije i kad im je voznja dosadna pa istu vise koriste za telefon, drustvene mreze, sminkanje i slicno.
90% lose parkiramih auta su od zena vozaca, jer ne znaju. Ono muskaraca sto lose parkiraju, vise je pitanje bolikurca nego neznanja.
Kad se sve sabere, zene su daleko losije, nisam siguran na koju statistiku se pozivas ali statistikom se jako moze manipulisati.
0
Vecinu losih vozaca koje sam sreo i koji su me nebrojeno puta mogli kostati glave su muskarci.
Opet, glupo je generalizirati.
Opet, glupo je generalizirati.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Mislim da su zene vise pazljive u voznji.
2
1
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Ja sam kod svog muza primjetila da on ceka u zadnjem momentu da zakoci. Nisam mu rekla da mi to smeta jer ne vozimo se cesto zajedno s obzirom da imamo dva auta.
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9994
Reci mu, šta je problem!
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31146
i moj brat je to radio prije
ono se u zadnjoj sekundi prestrojava i ja mu sto puta rekla da me to nervira
sad kako ima djecicu skroz drugacije vozi
a jednom drugu sam rekla da necu vise ici nigdje s njim
kad izlazimo idu oni sa svojim autom a mi sa svojim
pa nek je kafic i deset minuta udaljen
nekako bahato vozi
ja volim brzu voznju al na autoputu i kad samo sebe mogu ugroziti...
jednom mi je na Skenderiji dijete skocilo pred auto, istrglo se majki iz ruke... od tad sam jos pazljivija...i znam sta se sve moze desiti u sekundi...
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31146
ja sam jednom na skenderiji udario momka na binbinu 
2
2
1811
Ja ne mislim da su zene opreznije, prije bih rekao da su vise uplasene i prepadnute voznjom i da iz tog razloga cesto voze znatno sporije od ostalih, boje se da preticu pa ce radije guslati za nekim kamionom 30 nego se usuditi da ga preteknu koliko god cist pravac bio.
Opet, nije to jedino bitno za opreznost, za opreznost u saobracaju je potrebno biti potpuno fokusirana na voznju, na cestu ispred sebe i saobracaj ispred sebe i oko sebe, pratiti retrovizore, pratiti kretanje pjesaka da neko ne bi odlucio kao kamikaza da izleti na cestu, pratiti hoce li neko preticati i uletiti u makazice pa da se mora reagovati i svasta nesto, a te stvari su zenama u vecini slucajeva problematicne i tesko prate sve to. Pored toga, zene puno cesce koriste telefone, od razgovora do slikanja tokom voznje, kacenja slika na FB i gdje vec, da ne govorimo o sminkanju tokom voznje.
Zene od svega ovoga uglavnom samo sporije voze i misle da su zbog toga oprezne.
Ono sto mi se cini je da ce zene rjedje raditi gluposti iz nekih kompleksa, pa recimo ne znam da mi se ikad desilo da zena ubrzava kad preticem, a nije mi se jednom tako nesto desilo.
Kao sto sam vec pomenuo - zene ce praviti greske i gluposti iz ne znanja i straha, strah ih paralizuje pa se ne znaju snaci u datom momentu. Kod muskaraca je vise pitanje kompetencije i kompleksa, a cesto i precijene svoje mogucnosti pa naprave glupost.
Sve ovo kad govorim o vecini i prosjeku, vidjao sam zene koje sasvim dobro i samouvjereno voze, a vidjao sam i muskarce koji su smotani u voznji kao da su zene.
Opet, nije to jedino bitno za opreznost, za opreznost u saobracaju je potrebno biti potpuno fokusirana na voznju, na cestu ispred sebe i saobracaj ispred sebe i oko sebe, pratiti retrovizore, pratiti kretanje pjesaka da neko ne bi odlucio kao kamikaza da izleti na cestu, pratiti hoce li neko preticati i uletiti u makazice pa da se mora reagovati i svasta nesto, a te stvari su zenama u vecini slucajeva problematicne i tesko prate sve to. Pored toga, zene puno cesce koriste telefone, od razgovora do slikanja tokom voznje, kacenja slika na FB i gdje vec, da ne govorimo o sminkanju tokom voznje.
Zene od svega ovoga uglavnom samo sporije voze i misle da su zbog toga oprezne.
Ono sto mi se cini je da ce zene rjedje raditi gluposti iz nekih kompleksa, pa recimo ne znam da mi se ikad desilo da zena ubrzava kad preticem, a nije mi se jednom tako nesto desilo.
Kao sto sam vec pomenuo - zene ce praviti greske i gluposti iz ne znanja i straha, strah ih paralizuje pa se ne znaju snaci u datom momentu. Kod muskaraca je vise pitanje kompetencije i kompleksa, a cesto i precijene svoje mogucnosti pa naprave glupost.
Sve ovo kad govorim o vecini i prosjeku, vidjao sam zene koje sasvim dobro i samouvjereno voze, a vidjao sam i muskarce koji su smotani u voznji kao da su zene.
1
1
oj Boze
mrzitelju zena
cuj zene sporije i opreznije al vise koriste telefone
koja je tu logika
pa ja telefon ne smijem pogledati dok vozim
a ko se vozio sa mnom zna da ne vozim sporo samo ne vozim glupo
joj sto me nerviras
sto procitah ovo

mrzitelju zena
cuj zene sporije i opreznije al vise koriste telefone
koja je tu logika
pa ja telefon ne smijem pogledati dok vozim
a ko se vozio sa mnom zna da ne vozim sporo samo ne vozim glupo
joj sto me nerviras
sto procitah ovo
2
1
1
1
i zene su bolje u multitaskingu nego muskarci ali ako si smotan svejedno je jesi li musko ili zensko
0
i glup...
0
Cuj mrzitelj zena.
Pa procitaj post do kraja gdje sam napisao kakvi muskarci znaju biti u voznji, pa onda reci jesam li mrzitelj zena.
Samo pricam realno prema svom iskustvu i posmatranju, ne tvrdim da sve zene tako voze i ne kazem da ti tako vozis, jasno sam se ogradio da ima izuzetaka i na jednoj i na drugoj strani.
1
1
To se slazem, generalno zene jesu bolje u multitaskingu, ali kod voznje je vjerovatno problem prostorna orjentacija koja je zenama vecinom problem.
Isto tako, zene upravo zbog tog multitaskinga cesto zele svasta nesto da rade tokom voznje, multitaskingu opet to previse odvuce paznju sa same voznje. Muskarci sa druge strane se cesce znaju fokusirati samo na voznju, sve drugo okolo ide na standby.
1
1
Tako sam i ja prije imao obicaj raditi na raskrsnicama.
A onda je pedala kocnice propala a auto se i dalje kotrljalo.
Tad je moj stari obogatio bosanski jezik za pet novih psovki.
2
1
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem