Kardiovaskularni sistem i njegove bolesti
Re: Kardiovaskularni sistem i njegove bolesti
Iskra kako se zove ono kada ti se zatamni i padnes u nesvijest kad ustanes (kad se cesto desava), ima veze sa niskim pritiskom? Izvinjavam se ako to ne spada u ovu temu
Ja sam jedno vrijeme mislila da imam to, trebala sam se ici testirati ali mi samo najednom prestalo, tu i tamo mi se zamanta (ali to je normalno kad ustanes naglo) ali ovo da se onesvjestim mi je prestalo samo da se desava...
Ja sam jedno vrijeme mislila da imam to, trebala sam se ici testirati ali mi samo najednom prestalo, tu i tamo mi se zamanta (ali to je normalno kad ustanes naglo) ali ovo da se onesvjestim mi je prestalo samo da se desava...
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
blinkonce je napisao/la: ↑09 aug 2020, 20:38 Iskra kako se zove ono kada ti se zatamni i padnes u nesvijest kad ustanes (kad se cesto desava), ima veze sa niskim pritiskom? Izvinjavam se ako to ne spada u ovu temu
Malo ti provjeri krvnu sliku za svaki slučaj.
Zove se ortostatska hipotenzija, i nastaje zbog naglog pada pritiska.
0
Meni se desavalo kad npr. lezim i ustanem, bude mi tamno pred ocima, jak pritisak u glavi i samo hop se onesvjestim... tako jednom zamalo nisam vrata od frizidera razvalila
- hani_jong_un
- Pjur seks

hoce to kad se ne jede
morate kompenzatorne mehanizme da stavite na on
morate kompenzatorne mehanizme da stavite na on
0
1811
Vidis meni to nije bilo zbog toga sto sam slabo jela nego kako polozaj promjenim iz lezeceg u stojeci
Mada bio je u neki jos razlog dok mi se to sad prestalo desavati
- hani_jong_un
- Pjur seks

iskro jesil se ti koji put onesvijestila na biokemiji dolje u onom podrumu haha
0
1811
Obično željeza. Ili ga pak ima dovoljno ali je hemoglonin loš što.indicira da se željezo slabo razgradnje pa.onda uzimaš C vit koji potpomaže u tome.
0
Moraš vidjeti malo krvnu sliku, i malo.pripazi na pritisak, iskontrolisi par puta da znaš vrijednosti
0
Imam srcanu aritmiju vec od 2004 godine. Tačnije povremenu tahikardiju. Kad zalupa imam osjecaj kao da ce probiti grudni kos. Sigurno na 200 o/min dođe. I ja sam se navikao na to, živim sa tim sve ove godine.
0
Kaze nista zabrinjavajuce. Nosio sam holter, snimao, isao na pretrage... Čak sam ležao na Koševu 2005 godine, dvije sedmice. U početku su sumnjali da nisam doživio srčani napad pa da mi nije poremetio rad srca. Ali pošto nista ne nađoše, onda su krivicu pripisali pubertetu. Zadnji put kada sam snimao srce, prije jedno 3 ili 4 god, nasao mi je neko odstupanje kod srčanih zalistaka. Oblik nije kao kod uobičajenih.
0
Podrinjac je napisao/la: ↑14 sep 2020, 11:50Kaze nista zabrinjavajuce. Nosio sam holter, snimao, isao na pretrage... Čak sam ležao na Koševu 2005 godine, dvije sedmice. U početku su sumnjali da nisam doživio srčani napad pa da mi nije poremetio rad srca. Ali pošto nista ne nađoše, onda su krivicu pripisali pubertetu. Zadnji put kada sam snimao srce, prije jedno 3 ili 4 god, nasao mi je neko odstupanje kod srčanih zalistaka. Oblik nije kao kod uobičajenih.
Kontroliraj se bar jednim.na godinu i malo smrsaj. I pazi na ishranu, tlak.provjeri s vremena na vrijeme.
0
Još su meni doktori govorili čim nađeš curu, tebi ce to nestati. Al izgleda mene ce prije srce prokinuti nego sto curu nađem. 
Čuvam se sto se ishrane tice koliko god mogu. Ne jedem puno. Jedino slatkise volim. Nemam terapiju. Pijem Omega 3 kapsule. I tako.
Čuvam se sto se ishrane tice koliko god mogu. Ne jedem puno. Jedino slatkise volim. Nemam terapiju. Pijem Omega 3 kapsule. I tako.
1
1
Podrinjac je napisao/la: ↑14 sep 2020, 11:57 Još su meni doktori govorili čim nađeš curu, tebi ce to nestati. Al izgleda mene ce prije srce prokinuti nego sto curu nađem.
Biti I je da se držiš uputa. Pa.i u pronalasku cure
0