... Cirkulacija, nasičenosti kisikom, na suncu vitamin D, ne opterećuju se zglobovi...
I onda se pojavi netko, da je to glupost :face
... Cirkulacija, nasičenosti kisikom, na suncu vitamin D, ne opterećuju se zglobovi...
Je li tebi netko rekao, eto teretana je glupost?

Kako se zove taj hormon sreće?lejlamo je napisao/la: ↑21 dec 2020, 11:25 almire, trebao bi razmisliti o tome da nekim ljudima nivo hormona sreće i osjećaja sreće podiže lagana šetnja livadom u ljetni suton uz povjetarac u kosi, a benefit takvog kretanja koje duže traje svakako osjeti i cijelo tijelo.
bit je u balansu. tijelo je potrebno osluškivati i pronalaziti najbolju mjeru za nas.
sigurna sam da ni najbolji fitnes majstori ne mogu pronaći univerzalan program za sve nas.
i, nikako se ne radi o ljenosti, nego mudrom biranju aktivnosti u kojima uživamo.
slažem se da je ponekad potrebno natjerati se na neku aktivnost, ali svakako da ta aktivnost treba biti prilagođena, a ne zato što je neko rekao da baš to moramo raditi. ne moramo.
i u fitnes centru vježbu koju preporuči trener možemo modifikovati ili uraditi zamjensku jer više paše organizmu. dobar trener će sam to predložiti.
Pa imam pravo, ali si ne dajem za pravo, da tebe, ili bilo koga u to ubjedjujem...almir90 je napisao/la: ↑21 dec 2020, 11:31 Ti imaš pravo da ne voliš teretanu kao ni tipove koji idu tamo.
Ali to ne znači da je treniranje lošije od šetanja, to je samo nečiji lični izbor.
Zna se od ovoga dvoje šta je bolje za tijelo, a to je treniranje, i to ne mora uključivati samo dizanje tegova, imaju vježbe sa tijelom.
Nije to ubjeđivanje, postoje stvari koje su dokazane da bolje djeluju od drugih.storm je napisao/la: ↑21 dec 2020, 11:35Pa imam pravo, ali si ne dajem za pravo, da tebe, ili bilo koga u to ubjedjujem...almir90 je napisao/la: ↑21 dec 2020, 11:31 Ti imaš pravo da ne voliš teretanu kao ni tipove koji idu tamo.
Ali to ne znači da je treniranje lošije od šetanja, to je samo nečiji lični izbor.
Zna se od ovoga dvoje šta je bolje za tijelo, a to je treniranje, i to ne mora uključivati samo dizanje tegova, imaju vježbe sa tijelom.
A šta je meni bolje, morati ćeš meni prepustiti, kao što i ja tebi, jednostavno.
I ako se vratim na prvi moj upis danas, napisao sam, da je idealna kombinacija i jednog i drugog...
Nije ni generalno uvijek objektivno... Ne vrijede iste stvari za nekoga od 20, i nekoga od 50 godina...almir90 je napisao/la: ↑21 dec 2020, 11:46Nije to ubjeđivanje, postoje stvari koje su dokazane da bolje djeluju od drugih.storm je napisao/la: ↑21 dec 2020, 11:35
Pa imam pravo, ali si ne dajem za pravo, da tebe, ili bilo koga u to ubjedjujem...
A šta je meni bolje, morati ćeš meni prepustiti, kao što i ja tebi, jednostavno.
I ako se vratim na prvi moj upis danas, napisao sam, da je idealna kombinacija i jednog i drugog...
Lični izbori su subjektivna star, ali nisu uvijek objektivni.

Probala sam prošle godine, a kao malena sam rasturala, a hula hop je bio tanak i jaaakooo širokog obima i srednje težine. Prošlogodišnji hulahop je premalenog obima, a teško je naći veče hula hop.Heidi je napisao/la: ↑07 mar 2021, 13:50 Nabavila sam hula hup, mogu fino vjezbati na terasi, niko me ne vidi gore na krovu i Imam prostora.
Jucer sam samo malo isprobavala, nije bas tako jednostavno, tj. nema veze s onim sto smo imali kao djeca.
Malocas sam opet vrtila, uhvatila sam move, treba samo noge pozicionirati pravilno i opleti.
Samo sto me sve oko struka boli i Imam modricu :ha
Kazu sa je to normalno na pocetku i da se ne predajemo. Uglavnom, cilj je da se smanji struk, mada ja mislim i vise od toga, koliko skaces, cupkas, mases rukama, i misici na nogama se zatezu.
Vidjet cemo. Sad pauza dva dana.![]()