Izazov - upoznajmo BiH
Re: Izazov - upoznajmo BiH
Ne, lakse je pricati kako su Zimske Olimpijske Igre 1984 odrzane u Sarajevu.Duh je napisao/la: ↑05 jun 2025, 08:47Ja zivim u turistickoj regiji. Ima i tamo povlastica za svakakve ulaznice. Ali te povlastice su samo za mjestane.Svede se samo na nekih 10% ili 20% na ulaznicu za bazen i sl.
Da bi i napacena sirotinja, socijalni slucajevi, samohrane matere, bakice itd...mogli takodje uzivati-treba se pobrinuti drzava, socijalna sluzna, udruge razne itd...
Ako ja vec dovodem svabcad na Kravice, kako im objasniti da moraju placati vise, jer su svabcad? Kako se oteti strahu, da oni nece poceti kmecati-da hoce i oni biti ercegovci , bosanci ili neki cetnik iz eres...?!
S obzirom da zivim u Alpama, gdje povece selo ima vise skijaskih liftova i staza, nego cijela BiH, zakljucimo da znam o cemu pricam sto se tce turizma.
I uvijek napomenem da se u skijanju nikada nije odrzala poslije olimpijade ni jedna bitnija skijaska utrka. Mozemo okriviti Srbe i bit ce nam lakse...
Htjeli ili ne, turizam ce se razvijati i u BiH. To sto BiH nece iskoristiti potencijal, cesto je stvar neznanja, a i navike.
I vise se nakon toga nista nije odrzavalo kako treba.
Bob-staza bi propala i da nije bilo rata, po svim proracunima.
No, dobro, to je vec druga prica.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Upravo tako. I ja isto. Odu jednom i vise ne. Kad ih pitam zasto ne, kazu more je OK. Tek kroz pricu cujes mnogo drugih razloga zasto bas i nisu odusevljeni. Jedan od njih je naplacivanje suncobrana i lezaljki na plazama ispred hotela u kojem odsjedaju. Ne samo da se naplacuju, nego se jos naplacuju jako skupo. Oni to vide kao cistu pljacku.
1
1
-
Azurna_obala
- Pupoljak

- Reactions: 19
Djevojačka pećina - selo Brateljevići, opština Kladanj. Tu se u podnožju nalazi i jedno malo lokalno izletište uz rijeku Bukovicu, toliko lijepo, čisto, bez signala za telefon ili vrlo slab
u vodi možeš pronaći male riječne rakove. Iz pećine izvire potok, pa se na toj livadi te dvije vode spajaju.
1
1
Ili kad naplaćuju ekstra više za parking u hladu, recimo pod nekim drvetom…MunDzi je napisao/la: ↑05 jun 2025, 20:35Upravo tako. I ja isto. Odu jednom i vise ne. Kad ih pitam zasto ne, kazu more je OK. Tek kroz pricu cujes mnogo drugih razloga zasto bas i nisu odusevljeni. Jedan od njih je naplacivanje suncobrana i lezaljki na plazama ispred hotela u kojem odsjedaju. Ne samo da se naplacuju, nego se jos naplacuju jako skupo. Oni to vide kao cistu pljacku.
Jarane, zajebi.
Znam da je taj period jako bitan za zaradu ali jedna je stvar dići lovu te godine a druga stvar kad slijedeće godine isti turisti dođu da ti ponovo ostave lovu.
A danas imamo i Tripadvisor, Google i još uvijek važi “Dobar glas daleko se čuje - loš još dalje”.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15634
Crni vir kod Konjica
https://radiosarajevo.ba/magazin/zaniml ... ode/594455
https://radiosarajevo.ba/magazin/zaniml ... ode/594455
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |