Izazov - upoznajmo BiH

Ljepote prirode, simbioza čovjeka i prirode, očuvanje okoliša, životinjski svijet, bogastvo flore na planeti...
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 34434

Re: Izazov - upoznajmo BiH

Post Postao/la dmr »

čuj gdje ima :fiju

slika
0
:damir
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17111

Post Postao/la Ommadawn »

Duh je napisao/la: 05 jun 2025, 08:47
Moonlight je napisao/la: 05 jun 2025, 08:09

Pa Hrvati svima naplacuju vise. Nece oni kupovati u studencu i od svojih voce. Upali auto i u Neum Mostar, namiri se i nazad :hehe
Ja zivim u turistickoj regiji. Ima i tamo povlastica za svakakve ulaznice. Ali te povlastice su samo za mjestane.Svede se samo na nekih 10% ili 20% na ulaznicu za bazen i sl.
Da bi i napacena sirotinja, socijalni slucajevi, samohrane matere, bakice itd...mogli takodje uzivati-treba se pobrinuti drzava, socijalna sluzna, udruge razne itd...
Ako ja vec dovodem svabcad na Kravice, kako im objasniti da moraju placati vise, jer su svabcad? Kako se oteti strahu, da oni nece poceti kmecati-da hoce i oni biti ercegovci , bosanci ili neki cetnik iz eres...?!
S obzirom da zivim u Alpama, gdje povece selo ima vise skijaskih liftova i staza, nego cijela BiH, zakljucimo da znam o cemu pricam sto se tce turizma.
I uvijek napomenem da se u skijanju nikada nije odrzala poslije olimpijade ni jedna bitnija skijaska utrka. Mozemo okriviti Srbe i bit ce nam lakse...

Htjeli ili ne, turizam ce se razvijati i u BiH. To sto BiH nece iskoristiti potencijal, cesto je stvar neznanja, a i navike.
Ne, lakse je pricati kako su Zimske Olimpijske Igre 1984 odrzane u Sarajevu.
I vise se nakon toga nista nije odrzavalo kako treba.
Bob-staza bi propala i da nije bilo rata, po svim proracunima.

No, dobro, to je vec druga prica.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

dmr je napisao/la: 05 jun 2025, 08:55 čuj gdje ima :fiju

slika
Isti qurac, drugo ime.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5288

Post Postao/la Duh »

Za mjestane imas svuda tih popusta. To nisu iste stvari.
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10245

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 05 jun 2025, 08:29
Hannibal je napisao/la: 04 jun 2025, 16:03 treba dic cijene al i poboljsat ponudu. nismo u poziciji ko hrvati da imamo jadran pa da mozemo da trazimo koliko nam treba. puno para i vremena ce trebat da dignemo cijene
Poznajem hipten ljudi koji nece da idu vise u Hrvatsku jer naplacuju za nesto sto se nigdje u svijetu ne naplacuje.
Upravo tako. I ja isto. Odu jednom i vise ne. Kad ih pitam zasto ne, kazu more je OK. Tek kroz pricu cujes mnogo drugih razloga zasto bas i nisu odusevljeni. Jedan od njih je naplacivanje suncobrana i lezaljki na plazama ispred hotela u kojem odsjedaju. Ne samo da se naplacuju, nego se jos naplacuju jako skupo. Oni to vide kao cistu pljacku.
1
1 slika
Azurna_obala
Pupoljak
Pupoljak
Reactions: 19

Post Postao/la Azurna_obala »

Djevojačka pećina - selo Brateljevići, opština Kladanj. Tu se u podnožju nalazi i jedno malo lokalno izletište uz rijeku Bukovicu, toliko lijepo, čisto, bez signala za telefon ili vrlo slab :caj u vodi možeš pronaći male riječne rakove. Iz pećine izvire potok, pa se na toj livadi te dvije vode spajaju.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

MunDzi je napisao/la: 05 jun 2025, 20:35
Ommadawn je napisao/la: 05 jun 2025, 08:29

Poznajem hipten ljudi koji nece da idu vise u Hrvatsku jer naplacuju za nesto sto se nigdje u svijetu ne naplacuje.
Upravo tako. I ja isto. Odu jednom i vise ne. Kad ih pitam zasto ne, kazu more je OK. Tek kroz pricu cujes mnogo drugih razloga zasto bas i nisu odusevljeni. Jedan od njih je naplacivanje suncobrana i lezaljki na plazama ispred hotela u kojem odsjedaju. Ne samo da se naplacuju, nego se jos naplacuju jako skupo. Oni to vide kao cistu pljacku.
Ili kad naplaćuju ekstra više za parking u hladu, recimo pod nekim drvetom…
Jarane, zajebi.
Znam da je taj period jako bitan za zaradu ali jedna je stvar dići lovu te godine a druga stvar kad slijedeće godine isti turisti dođu da ti ponovo ostave lovu.
A danas imamo i Tripadvisor, Google i još uvijek važi “Dobar glas daleko se čuje - loš još dalje”.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15634

Post Postao/la Moonlight »

Crni vir kod Konjica
crni-vir-sept2024-ps-ig.jpg
https://radiosarajevo.ba/magazin/zaniml ... ode/594455
2
2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Odgovori

Natrag na “Priroda i ekologija”