ukratko, stapanje s prirodom. osjećate li tu potrebu? kolika je?
koji segmenti boravka u prirodi vam najviše pune baterije?
kada mi usred neke šume, livade, u lice puhne vjetar i kosa zaleprša osjećam se baš ispunjeno.....sunčeve zrake u kasno poslijepodne dok plivam morem ili rijekom me prenesu bukvalno u drugu dimenziju....
Ja sam poznata po tome da volim sume I grlim drvece. I boli me uvo sta drugi o tome misle.
Naslonim se I tacno osjetim toplinu + price stare hiljadu godina.
I pricam sa pcelama, cvijecem, cijelim univerzumom.
Obožavam šumu, naučio sam "usidriti" neke trenutke...
Dok plutam u moru, razmišljam o trenutku i utiskam ga u sjećanje... I mogu ga prizvati kad god hoću
Napunim baterije, ne moram ni u neku divljinu, dovoljna je šuma iza kvarta... Svi ti mirisi, zvukovi, boje, stope se u ambijent opuštanja...
Divna jesen. Kad vidim kako drvece mijenja metabolizam, farba topolu I javor u zuto, hrast u crveno, a Sunce baca na sve zlato, udahnem duboko da mi se nozdrve rasire ko u bika Ferdinanda, pa izdahnem nepotrebnu proslost I preplavi me mir.
Jucer dok sam pjesacila kuci s posla, zamirisa mi kesten I zimnica koju je majka spremala, narodi skladiste ogrjev I pale vatre u daljini, sav se ves usmrdi. Odigrao se short movie u mojoj glavi.
Jesen me poziva da uocin sve sto sam postigla. Kakva je zetva, mogu li uzivati. Ova godina I nije bila nesto produktivna, ali nije to ni moja krivica. Ne sasvim.
Takodje primjecjem da mi se tijelo polako prilagodjava zimi kao drvece. Postaje mirnije, treba malo vise sna.
Trudim se rasporediti energiju pravilno pa uci u prirodni ritam, sto mi olaksava da lakse hvatam vibracije okruzenja ako sam u skladu sa sobom.
Nisam nikad vam pričala o "Mojoj Jeleni" uvjek je na istom mjestu, sluša me, i ja nju, osjećam kad mi kaže " Hajd produži dalje, dosta te.. ne budali..
Idem redovno u šume... osjećam se kao mrvica u sumi, toliko mi toga da..da se osjećam većim od ijednog bora..
U svim sezonama volim šumu, i njene mirise.. u njoj pronalazim ono što trebammm..
4
4
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.