nisam imao tih neugodnih situacija, vjerovatno jer su mi prvi radni koraci bili u ozbiljnim firmama i od početka sam učio kada i kako se obući

ali imam jednu situaciju koju želim da podjelim. Tada sam radio za jednu firmu gdje je 90 % osoblja moralo da bude obučeno ono baš odijelo kravata. Mi IT jevci smo bili u tih desetak posto casual osim kada se neke delegacije sastanci i sl... tada svi u fitiljima
jedan dan imao nekog posla u server room -u (cijeli dan) i obučem se farmerke i neka majica kratkih rukava i tene ono baš sprtski ... bezze. Na pauzi morao navratiti do doma zdravlja. Dolazim ja u dom zdravlaj tamo seke sjede piju kafu, čekam ja na šalteru ali one mene baš i ne registruju nego nastavile razgovor (da ne pomislite loše, nisam čekao dva sata nego 2 - 3 minute dok one svoje ... svojim poslom pa dok dođe na tebe red i ona njihova (da ne kažem drskost) u komunikaciji (sigurno znate o čemu goovorim)... Završim ja i odem.
prošlo je možda mjesec dva, ja ponovo isti dom zdravlja ista situacija (smjena), ALI OVAJ PUT BILI SASTANICI i ja odijelo, pele, fitilj. Kako prilazim šalteru to one (iste seke) gledaju premam meni, prekidaju razgovor ustaje jedna prilazi to osmjeh, ljubaznost, učtivost
i onda kažu odijelo ne čini čovjeka
PS. ovo je jedna, mislim najzanimljivija situacija kada se negdje pojaviš ufitiljen... a bilo ih je