Kaos u Crnoj Gori. Izbili neredi, blokirane ceste, žestok sukob s policijom...

Prenosimo sa portala...
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Re: Kaos u Crnoj Gori. Izbili neredi, blokirane ceste, žestok sukob s policijom...

Post Postao/la Sarajka »

@Ommadawn Srbi nemaju što tražiti na Cetinju. Ova farsa sa ustoličenjem, a predhodno sa mantijašima i litijašima ima za cilj samo jedno. A znamo sto.

Pa to ni katolička crkva na balkanu nije pokušala nikad a ni islamska zajednica.
0
A sad adio :sara
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Re: Kaos u Crnoj Gori. Izbili neredi, blokirane ceste, žestok sukob s policijom...

Post Postao/la Ommadawn »

Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 18:59
Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 18:52

A tvoji argumenti su prilično zdravi?
Ja ti ne šutim kao ostali jer si moderator.
Ti svakoga s kim se ne slažeš navlačiš na tanak led i onda iskoristiš svoje ovlasti moderatora kad ti dopizdi.

A ratni zločinac je ratni zločinac. I onaj koji ubije jednog čovjeka
i onaj koji ubije hiljade ljudi i sruši sela i gradove, sve u ime jednog naroda ili vjere.

Razumiješ li sada? Ili si opet mahn’o po whiskeyu?
Ne znam kakve veze ima moje moderatorstvo sa bilo čim. To što ne šutiš, generalno govoreći, nije uvijek pozitivna stvar. Opet kažem, ovo nije vezano za forum nego čisto za zdrav argument.

Ratko Mladić isti sa Jukom Prazinom? :malagani

I opet ponavljam, niko ti ne brani otvoriti temu o Juki Prazini. Ili o bilo čemu drugom. Ovo nije tema o tome.
Otvori ti temu.

Ima veze Soc, nisi jednom prijetio ljudima da ćeš uzeti svoj moderatorski alat u ruke. To misle i mislili su mnogi članovi ovog foruma. Samo ja to otvoreno kažem.
Ne zato jer imam nešto lično protiv tebe.

I ponavljam još jednom - SVAKI koji je počinio ratni zločin u ime jednog naroda je ratni zločinac. Pa bio to Sratko Mladić koji pobi hiljade ili Juka Prazina koji pobi nekolicinu. Ja ću to reći pa taman da je moj otac. U ime naroda kojem pripadam ja ne želim da se ubijaju nevini ljudi!
Ako ti je ovo bolestan argument - tvoj problem.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Maltretiranje i prijetnje sinu Krivokapića. Direktno naređenje od Vučiću MUP-u Srbije. Beograd. Ljeta gospodnjeg 2021.
0
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6686

Post Postao/la radostan dan »

Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 18:54
radostan dan je napisao/la: 12 sep 2021, 18:52

jeste, kod nas koji malo bolje znamo i tamaru i senada i darka i ostale...izjava, ako može.
ako ne može, nije problem.
https://mina.news/crnagora/joanikije-po ... a-i-tuzna/

Evo, pažljivo pročitaj. Kako ovo Crnogorci koji su protiv njegovog ustoličenja da protumače?
ja sam to pažljivo pročitao...nisam siguan da su ostali.
"Bila je velika hajka da se to pravo, ne samo meni nego Crkvi i pravoslavnom narodu u Crnoj Gori, uskrati od nekakvih družina koje se pojavljuju kao pečurke poslije kiše. Ali znamo i te pečurke: nisu dugotrajne. I to će nestati. Odnosno, ljudi će shvatiti i razum će preovladati, i bratska ljubav. Tako će zablistati novo lice Crne Gore", poručio je Joanikije.
i još je bio blag u imenovanju tih 1500 likova...
ili po nezavisnom mediju (dojče vele) - par stotina likova :
Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije su na Cetinje stigli helikopterom i pod policijskom zaštitom, izvještava njemački javni servis ARD o sukobima koji su pratili ceremoniju u nedjelju (5. rujna). „I svečano ustoličenje Joanikija bilo je u sjeni prosvjeda par stotina ljudi. U ranim jutarnjim satima je u centru Cetinja bilo sukoba nacionalista i policije", izvještava ARD.

https://www.dw.com/hr/jaz-u-crnoj-gori- ... a-59095513
a od tih par stotina, jedva stotina je bila sa cetinja.

dakle, čisti spin...i po pitanju izjave joanikija, i po pitanju daleko većinskog razmišljanja pravoslavnog življa u crnoj gori po pitanju i ustoličenja mitorpolita, po pitanju uloge spc u crnoj gori, itd, itd.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 19:06 Opet porediš neuporedivo.

Nijedna religijska organizacija na Balkanu nije imala toliku moć kao SPC devedesetih.

I ne samo da su imali moć, nego su je i aktivno koristili. Zacrtavajući teritorij, aminujući zločine, aktivno podržavajući ratne zločince. Preko hiljadu džamija je srušeno na teritoriju RS-a, i pod budnim okom SPC-a.
I ja to negdje poričem?
Ja to Soc lično najbolje znam bolan. Pred mojim očima
je srušena jedna od najstarijih džamija jbt!

Hoćeš da kažeš da IZ BiH nije usko povezana sa bošnjačkom politikom? Možda nisu aminovali ratne zločine (nemam dokaze da jesu) ali zato su koštali našu državu para i para! Ljudi gladni u džamiju ulaze a efendija Cerić džipom se parkira ispred.
Zato su za mene svi isti.

Šta ćemo sa katoličkom crkvom Hrvatske koja aminuje njihove zločine?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Vukanović: Ni u Kninu, poslije Oluje, ni na Kosovu, ni u Albaniji, nisam takav stepen mržnje prema Srbima vidio.

0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 19:13
Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 18:59

Ne znam kakve veze ima moje moderatorstvo sa bilo čim. To što ne šutiš, generalno govoreći, nije uvijek pozitivna stvar. Opet kažem, ovo nije vezano za forum nego čisto za zdrav argument.

Ratko Mladić isti sa Jukom Prazinom? :malagani

I opet ponavljam, niko ti ne brani otvoriti temu o Juki Prazini. Ili o bilo čemu drugom. Ovo nije tema o tome.
Otvori ti temu.

Ima veze Soc, nisi jednom prijetio ljudima da ćeš uzeti svoj moderatorski alat u ruke. To misle i mislili su mnogi članovi ovog foruma. Samo ja to otvoreno kažem.

I ponavljam još jednom - SVAKI koji je počinio ratni zločin u ime jednog naroda je ratni zločinac. Pa bio to Sratko Mladić koji pobi hiljade ili Juka Prazina koji pobi nekolicinu. Ja ću to reći pa taman da je moj otac. U ime naroda kojem pripadam ja ne želim da se ubijaju nevini ljudi!
Ja ću uzeti administratorske ovlasti u ruke kad situacija tako nalaže. To nisu nikakve prijetnje, nego upozorenje. Mislim da je u redu ljudima uputiti upozorenje zašto njihovo pisanje nije u skladu sa pravilima. Na nekim forumima ih odmah banuju, bez upozorenja. Ovime završavamo priču o moderatorstvu.

Naravno da niko ne odobrava bilo kakav ratni zločin sa bilo koje strane. Međutim, kada svaki put u priču o Ratku Mladiću uvedeš Juku Prazinu, onda se postavlja pitanje tvoje ozbiljnosti.

Zamisli ti pričaš o Hitleru, a ja svaki put napišem da je neki, šta ja znam, Poljak, pobio dvadeset Nijemaca. Tako se može relativizirati ama baš svaki zločin na ovoj planeti.

Ja bih volio da ljudi razlikuju neke stvari. Sam Mladić je rekao da je ono što traže od njega da uradi genocid. I opet je uradio.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Socrates
PRO behar
PRO behar

radostan dan je napisao/la: 12 sep 2021, 19:19
Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 18:54

https://mina.news/crnagora/joanikije-po ... a-i-tuzna/

Evo, pažljivo pročitaj. Kako ovo Crnogorci koji su protiv njegovog ustoličenja da protumače?
"Bila je velika hajka da se to pravo, ne samo meni nego Crkvi i pravoslavnom narodu u Crnoj Gori, uskrati od nekakvih družina koje se pojavljuju kao pečurke poslije kiše. Ali znamo i te pečurke: nisu dugotrajne. I to će nestati. Odnosno, ljudi će shvatiti i razum će preovladati, i bratska ljubav. Tako će zablistati novo lice Crne Gore", poručio je Joanikije.
Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije su na Cetinje stigli helikopterom i pod policijskom zaštitom, izvještava njemački javni servis ARD o sukobima koji su pratili ceremoniju u nedjelju (5. rujna). „I svečano ustoličenje Joanikija bilo je u sjeni prosvjeda par stotina ljudi. U ranim jutarnjim satima je u centru Cetinja bilo sukoba nacionalista i policije", izvještava ARD.

https://www.dw.com/hr/jaz-u-crnoj-gori- ... a-59095513

dakle, čisti spin...i po pitanju izjave joanikija, i po pitanju daleko većinskog razmišljanja pravoslavnog življa u crnoj gori po pitanju i ustoličenja mitorpolita, po pitanju uloge spc u crnoj gori, itd, itd.
Činjenica je da su protiv njegovog ustoličenja Crnogorci. On ih naziva pečurkama. Nemoj ni da zaboraviš nedavne izjave Vučića u vezi Crnogoraca.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Sarajka je napisao/la: 12 sep 2021, 19:23 Vukanović: Ni u Kninu, poslije Oluje, ni na Kosovu, ni u Albaniji, nisam takav stepen mržnje prema Srbima vidio.

Kažem ja, daleko dođoše svojom politikom.
Još samo im je RS zadnje uporište van Srbije.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 19:25
Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 19:13
Otvori ti temu.

Ja ću uzeti administratorske ovlasti u ruke kad situacija tako nalaže. To nisu nikakve prijetnje, nego upozorenje. Mislim da je u redu ljudima uputiti upozorenje zašto njihovo pisanje nije u skladu sa pravilima. Na nekim forumima ih odmah banuju, bez upozorenja. Ovime završavamo priču o moderatorstvu.

Naravno da niko ne odobrava bilo kakav ratan zločin sa bilo koje strane. Međutim, kada svaki put u priču o Ratku Mladiću uvedeš Juku Prazinu, onda se postavlja pitanje tvoje ozbiljnosti.

Zamisli ti pričaš o Hitleru, a ja svaki put napišem da je neki, šta ja znam, Poljak, pobio dvadeset Nijemaca. Tako se može relativizirati ama baš svaki zločin na ovoj planeti.

Ja bih volio da ljudi razlikuju neke stvari. Sam Mladić je rekao da je ono što traže od njega da uradi genocid. I opet je uradio.
Dobro, o moderatorstvu ćemo na nekoj drugoj temi, prikladnoj o tome. Znaš ti dobro o čemu ja pričam.

“Jedan ubijeni čovjek je zločin. Hiljadu ubijenih ljudi je statistički podatak” Josif Staljin
Hoćemo se voditi tom logikom od sada?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 19:27
Sarajka je napisao/la: 12 sep 2021, 19:23 Vukanović: Ni u Kninu, poslije Oluje, ni na Kosovu, ni u Albaniji, nisam takav stepen mržnje prema Srbima vidio.

Srbima. Pa da. Sve su bitke izgubili. Ostao je bosanskohercegovački tumor, na kojem 20 i kusur godina pokušavaju izazvati metastaze.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 19:21
Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 19:06 Opet porediš neuporedivo.

Nijedna religijska organizacija na Balkanu nije imala toliku moć kao SPC devedesetih.

I ne samo da su imali moć, nego su je i aktivno koristili. Zacrtavajući teritorij, aminujući zločine, aktivno podržavajući ratne zločince. Preko hiljadu džamija je srušeno na teritoriju RS-a, i pod budnim okom SPC-a.
I ja to negdje poričem?
Ja to Soc lično najbolje znam bolan. Pred mojim očima
je srušena jedna od najstarijih džamija jbt!

Hoćeš da kažeš da IZ BiH nije usko povezana sa bošnjačkom politikom? Možda nisu aminovali ratne zločine (nemam dokaze da jesu) ali zato su koštali našu državu para i para! Ljudi gladni u džamiju ulaze a efendija Cerić džipom se parkira ispred.
Zato su za mene svi isti.

Šta ćemo sa katoličkom crkvom Hrvatske koja aminuje njihove zločine?
Kakve ovo opet veze ima sa SPC?

Ne na jednoj temi smo pričali i o katoličkoj crkvi, veoma negativno, i na Balkanu i globalno. Pričaju ljudi i o IZ BiH. Neko negativno, neko pozitivno.

Svejedno, SPC je jedna od institucija Srbije koja je aktivno radila da se počne rat za Veliku Srbiju, i koja je poslije aminovala sve zločine u vezi sa tim projektom.

To čak i ne kriju. :zbunj
0
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 19:26
radostan dan je napisao/la: 12 sep 2021, 19:19

Činjenica je da su protiv njegovog ustoličenja Crnogorci. On ih naziva pečurkama. Nemoj ni da zaboraviš nedavne izjave Vučića u vezi Crnogoraca.
nije tačno da su protiv njegovog ustoličenja crnogorci.
već sam naveo ko i koliko - par stotina ljudi. pripadnici bivše vlasti, onih koji su se o tu vlast grebali i imali nekog ćara, te gosti iu srbije i rožaja, plava.

crnogorski odnos prema spc i joanikuju je jasan -
slika

i ovi sa slike nisu samo srbi, nego i crnogorci.
ja bih dodao da su i ovi srbi crnogorci samo ne znaju, al dobro, da ne sitničarim bez razloga.

a što se tiče vučića, mnogo me boli spolni organ za njega, njegov sns i njegovo mišljenje.
uostalom, gadnije izjave ima prema sadađnjem premijeru cg krivokapiću nego prema trenutnom predsedniku cg milu đ.
0
Zadnja izmjena: radostan dan, dana/u 12 sep 2021, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 19:32

Naravno da niko ne odobrava bilo kakav ratan zločin sa bilo koje strane. Međutim, kada svaki put u priču o Ratku Mladiću uvedeš Juku Prazinu, onda se postavlja pitanje tvoje ozbiljnosti.

Dobro, o moderatorstvu ćemo na nekoj drugoj temi, prikladnoj o tome. Znaš ti dobro o čemu ja pričam.

“Jedan ubijeni čovjek je zločin. Hiljadu ubijenih ljudi je statistički podatak” Josif Staljin

Ne mozes ti po obimu/brojnosti, planiranju, brutalnosti uspoređivati tako zločine. To je uostalom i sud u Hagu potvrdio presudama. Pa je tako najviše godina robije dobila najodgovornija strana u sukobu devedesetih po optužnicama i kasnije presudama.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Sarajka je napisao/la: 12 sep 2021, 19:32
Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 19:27

Srbima. Pa da. Sve su bitke izgubili. Ostao je bosanskohercegovački tumor, na kojem 20 i kusur godina pokušavaju izazvati metastaze.
I šta ćemo sa tim tumorom? Odstraniti ga?
Protjerati ljude koji žive tu? Gdje? U Srbiju?
Dočekat će ih sa “Pa gde si bre burazeru?” kao i “braću” iz Krajine koje navukoše na tanak led al baš.
Mi se u tom slučaju ne možemo praviti da to više nije naš problem ali jeste.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 12 sep 2021, 18:14

Šta se dešava u Crnoj Gori i pod čijom komandom?
destabilizacija aktuelne vlasti i trojca krivokapić.-abazović-bečić od strane kriminalizovane bivše vlasti koja je od cg napravila latifundiju..to primarno.
uz pomoć starih drugara iz vlasti srbije, to sekundarno.
Da li bi Crna Gora trebala sad da se vrati u istu državu sa Srbijom?
ne.
Postoje li Crnogorci ili je fašista Joanikije u pravu?
postoje...joanikije nije fašista niti niječe crnogorce.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ommadawn je napisao/la: 12 sep 2021, 19:32

Nećemo. Vodićemo se logikom da postoje državni projekti koji prerastu u zločine. I da je zapravo priroda takvih projekata takva da se moraju počiniti zločini. To ti priča o Mladiću i njegovom "pa to je genocid" i potvrđuje.

SPC je bio jedan od najvažnijih dijelova tog projekta. Gdje god su proglasili RS ogromni zločini su počinjeni. Ne mogu da vidim da su zločini bili iole slični na teritoriju BiH.

Eto, ti navodiš Sarajevo. Eto, zatvori bilo koji grad na ovom svijetu četiri godine u obruč, bukvalno u kavez, ja ti garantiram da će stotine i stotine Caca da bude u tom gradu. Za Cacu odgovornost snose i četnici sa brda, kada su Sarajevo zatvorili u obruč, ljude ostavili k'o životinje zarobljene. To ga naravno ne opravdava, niti njegova zvjerstva, ali kad počneš rat kao što su srpski političari počeli u BiH, mora se desiti neki Caco. I čak mi se čini da se i ti koji su počeli rat raduju što postoji jedan Caco.

Međutim, državni projekt istrijebljivanja jednog naroda sa teritorija čitave takozvane države i Cacino ludilo ne mogu biti dovedeni na istu ravan.

Na kraju krajeva, Cacu su BiH vlasti likvidirali, a Mladića u RS-u slave kao heroja.
0
Odgovori

Natrag na “Vijesti”