Brze vijesti i osvrti
Re: Golemi brod začepio je Sueski kanal: Zašto je taj prolaz tako strateški važan, ali i ranjiv?
Egipat ne dopušta “Ever Givenu” napuštanje zemlje, traži milijardu dolara odštete 
1
1
Re: Golemi brod začepio je Sueski kanal: Zašto je taj prolaz tako strateški važan, ali i ranjiv?
I kad dobiju, ako dobiju, otići će im sve na kontra tužbe, ako imaju ugovore
1
1
Re: Brze vijesti i osvrti
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Re: Brze vijesti i osvrti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dvojica ... /210412003Objavljena je snimka koja prikazuje policijsku brutalnost i prekoračenje ovlasti u Mostaru. Dvojica policajaca ovog vikenda pretukla su mladića, koji je kazao kako je samo kršio propisane epidemiološke mjere.
0
Zastupnik iz Brčkog digao specijalce na noge zbog izjave da bi bacio bombu na političare
A. K./KLIX.BA
Specijalna policija čuva zgradu Doma kulture u kojoj se održavaju sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH nakon izjave zastupnika Naroda i pravde Abdulaha Iljazovića da bi bacio bombu na sve one koji su sjedili na svečanoj sjednici tog zakonodavnog tijela.
Abdulah Iljazović široj bh. javnosti postao je poznat na prošlogodišnjim lokalnim izborima, odnosno nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je bio optužen za dilanje droge. Svoje poštenje on je odlučio ilustrovati kroz komentar da je kod njega "gram bio gram".
Nedugo nakon toga, kao kandidat Naroda i pravde osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta BiH i nije trebalo mnogo vremena da ponovo dospije u žižu javnosti i to nesvakidašnjom izjavom prilikom gostovanja u programu lokalne Hit televizije.
Naime, upitan da kao nova politička osoba iznese svoje mišljenje o radu skupštine, Iljazović se osvrnuo na svečanu sjednicu brčanske vlade i skupštine, koja je održana povodom obilježavanja 21. godišnjice od osnivanja Distrikta.
"Kad sam prvi put bio na svečanoj sjednici, povodom 8. marta i kada sam ušao u Dom kulture, prvo što sam pomislio kad sam vidio sve one ljude, trebalo bi ovdje baciti jednu bombu, da se sve riješi ovo. To je bila moja prva pomisao. Zamislite kakvi su ljudi tamo", rekao je Iljazović u emisiji.
Reakcije političkih subjekata na Iljazovićevu izjavu su izostale, međutim, kako je potvrđeno za Klix.ba, pripadnici Specijalne policije Brčko distrikta od jutros pojačano obezbjeđuju zgradu lokalnog parlamenta.
Osim lokalnih političara, svečanoj sjednici su prisustvovali i član predsjedništva BiH Željko Komšić i supervizor za Brčko Michael Scanlan, a Iljazovićevo gostovanje možete pogledati i poslušati od devete minute.
0
Re: Zastupnik iz Brčkog digao specijalce na noge zbog izjave da bi bacio bombu na političare
Baš svatko zaluta u tu politiku...nije to samo trend u BIH...imamo primjeraka svugdje.
Ne kontam, da se ne uvedu neki minimalni moralno - pravni standardi, poput apsolutnog sudskog nekažnjavanja, za participiranje u politici...
Jok...
Ulaze ljudi sa presudama, brojnim procesima u toku, a ne kontam ni ljude koji takve onda biraju.
Pa onda ne valja...pa kako će i valjati?
Ne kontam, da se ne uvedu neki minimalni moralno - pravni standardi, poput apsolutnog sudskog nekažnjavanja, za participiranje u politici...
Jok...
Ulaze ljudi sa presudama, brojnim procesima u toku, a ne kontam ni ljude koji takve onda biraju.
Pa onda ne valja...pa kako će i valjati?
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27276
Re: Zastupnik iz Brčkog digao specijalce na noge zbog izjave da bi bacio bombu na političare
Moras imati samo novaca, pa nek se sakupilo I gram po gram.
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

Procurio video: Srpski radnici u Kanadi slavili sa striptizetom? Pršte otkazi i zahtjevi za razvod

Kanada koja bilježi značajan porast zaraženih koronavirusom suočena je sa nepoštivanjem mjera, ovaj put od strane srpskih građevinaraca, koji su organizirali korona party sa striptizetom tijekom radnog vremena
Ludi provod građevinskih radnika sa striptizetom dignuo je cijelu Kanadu na noge. Srpski mediji pišu kako se radi o radnicima Srbima koji su slavili odlazak u mirovinu kolege te da su svi dobili otkaze, u nekoliko obitelji već su pokrenuti razvodi braka, a snimatelj videa navodno je u komi, nakon što ga je netko pretukao, piše Blic.rs.
Fotografije ludog partija su prvo počele kružiti Twitterom, a nakon se pojavilo nekoliko snimaka na kojima se radnici grle, ljube i zalijevaju votkom, a sve u pratnji zanosne striptizete.
Snimka je nastala na gradilištu firme Mattamy Homes, jedne od najvećih privatnih građevinskih firmi u Kanadi, koja je za ovaj posao unajmila radnike iz firme Nelmar Drywall.
Mattamy Homes u službenoj je izjavi rekao da nisu znali da se takva zabava održava, ali također su potvrdili da je tvrtka Nelmar Drywall otpustila sve radnike koji su u tome sudjelovali.
Iz Vijeća stambene gradnje u Ontariju u priopćenju za medije rekli su da je situacija odvratna te da je ojačala već i sada prisutan stereotip o građevinskim radnicima protiv kojeg se dosta vremena već bore.
Kanada se trenutno bori s ogromnim porastom zaraženih koronavirusom, a građevinska je industrija donekle pošteđena ograničenja, za razliku od ugostitelja. Svi se sada pitaju kako će ovaj slučaj utjecati na to.
24.hr
2
1
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

Re: Procurio video: Srpski radnici u Kanadi slavili sa striptizetom? Pršte otkazi i zahtjevi za razvod
Nedoraslo, neodgovorno, odvratno, jeftino, jadno
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
Re: Procurio video: Srpski radnici u Kanadi slavili sa striptizetom? Pršte otkazi i zahtjevi za razvod
ja ne znam kako da ovo ponašanje nazovem.
uglavnom, ljudsko nije. užasavaju me ovakve scene koje prirede odrasli, porodični ljudi.
uglavnom, ljudsko nije. užasavaju me ovakve scene koje prirede odrasli, porodični ljudi.
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

Ne znam sta bih mislila ili uradila da vidim nekog svog u ovakvoj situaciji.
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
ne znam. mene istovremeno rastužuje i razočarava...
1
1
Nisu li tamo striptizete na momackim vecerima cesta pojava 
0
Sve pohapsit'.
Nije mi jasno stavljanje etničke pripadnosti u prvi plan.
Nije mi jasno stavljanje etničke pripadnosti u prvi plan.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Jesu. I muški striptizeri na djevojačkim večerima.
0
Tražili smo se po prethodnim životima