Kaos u Crnoj Gori. Izbili neredi, blokirane ceste, žestok sukob s policijom...

Prenosimo sa portala...
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6686

Re: Kaos u Crnoj Gori. Izbili neredi, blokirane ceste, žestok sukob s policijom...

Post Postao/la radostan dan »

storm je napisao/la: 06 sep 2021, 19:20
radostan dan je napisao/la: 06 sep 2021, 19:18
prošlo bi bez problema, ali nemože na drugom mjestu...ako te interesuje,mogu objasniti.
ali te vjerovatno ne interesuje... :)

Zasto je moralo Cetinje?
Zar nije neki drugi tradicija?
Pecanski?
igranka je to malo veća i malo zajebanija od one na koju se pomisli na prvu loptu...
a iskreno, mene mrzi da pišem o tome, jer unaprijed znam kraj diskusije na tu temu.
i razumijem što je kraj takav kakav jeste, obzirom na iskustva bliža i dalja, jel...

ja ti samo postavljam par pitanja za razmišljanje (mislim, boli tebe kc za ovo, nego eto,čisto onako...primjer kako nekad i ono sto bi trebalo biti očigledno nije takvo nego je "zamućeno"):
kako je moguće da je vučić javio u pola jedan noću, na dan ustoličenja, da je isto otkazano?
kako je moguće da je ustoličenje izvršeno uz pomoć vojnog, dakle nato helikoptera? i to nakon što su dva pilota mupa cg odbila da lete jer nisu ispunjeni bezbjednosni uslovi...
u vezi toga, jel ministarka odbrane pod čijom naredbom je helikopter poletio luda srpkinja, ili je možda crnogorka, članica URE, koja politikom i stavovima odudara od prosrpske opcije (npr, članovi URE su glasali za rezoluciju o genocidu u srebrenici).
itd, itd...
velika je igranka u pitanju, i ništa nije kao što izgleda...
po mom sudu, malo su se dvojica glavnih preigrali, a jedan od njih posebno. :)
0
Zadnja izmjena: radostan dan, dana/u 06 sep 2021, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
storm
Administrator
Reactions: 38012

Re: Kaos u Crnoj Gori. Izbili neredi, blokirane ceste, žestok sukob s policijom...

Post Postao/la storm »

radostan dan je napisao/la: 06 sep 2021, 20:03
storm je napisao/la: 06 sep 2021, 19:20

Zasto je moralo Cetinje?
Zar nije neki drugi tradicija?
Pecanski?
igranka je to malo veća i malo zajebanija od one na koju se pomisli na prvu loptu...
a iskreno, mene mrzi da pišem o tome, jer unaprijed znam kraj diskusije na tu temu.
i razumijem što je kraj takav kakav jeste, obzirom na iskustva bliža i dalja, jel...

ja ti samo postavljam par pitanja za razmišljanje:
kako je moguće da je vučić javio u pola jedan noću, na dan ustoličenja, da je isto otkazano?
kako je moguće da je ustoličenje izvršeno uz pomoć vojnog, dakle nato helikopterom? i to nakon što su dva pilota mupa cg odbila da lete jer nisu ispunjeni bezbjednosni uslovi...
u vezi toga, jel ministarka odbrane luda srpkinja, ili je možda crnogorka, članica URE, koja politikom i stavovima odudara od prosrpske opcije (npr, članovi URE su glasali za rezoluciju o genocidu u srebrenici).
itd, itd...
velika je igranka u pitanju, i ništa nije kao što izgleda...
po mom sudu, malo su se dvojica glavnih preigrali, a jedan od njih posebno. :)
Milo i Aca?
Ja jesam sklon toj teoriji, o igrama njih dvojice, no to mi ne mijenja percepciju uloge SPC.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 06 sep 2021, 16:18 Nemaju oni mira, i to je tako. Ja sam rekao, Srbiju je trebalo vratiti u kameno doba 1999. Sve jednu po jednu instituciju detaljno razmontirati, uključujući SPC.

Ovo liči na Miloševićevu takozvanu antibirokratsku revoluciju, samo što su sad sve zemlje okolo nezavisne. Čim je Vulin spomenuo "srpski svet", jasno je o čemu se priča u srpskim centrima moći.
Upravo. Velikosrbe treba „stući“ do potpunog poraza. Sve drugo je samo produzetak balkanske agonije.
Nigdje u svijetu nema da crkveni velikodostojnici pjevaju:

-pjesme o Kosovu (koje je druga drzava)pozivaju dakle na sranje.
-krste i daju blagoslove paravojnim četničkim formacijama poput Škorpiona pi“““ koji su pobili civile
-nijedna crkva nikad u svijetu nije bila pokrovitelj bolesnih nebuloza, napisanih od srpskih zločinaca. Samo SPC to radi. Raspiruje mrznju i pomaze velikosrpsku politiku zlocina i tenzija.
0
A sad adio :sara
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6686

Post Postao/la radostan dan »

storm je napisao/la: 06 sep 2021, 20:06 Ja jesam sklon toj teoriji, o igrama njih dvojice, no to mi ne mijenja percepciju uloge SPC.
onda su oni nebitni, fokusiraj se na spc. :)
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Kazu Amfilohija je 90- tih na Cetinju čuvao Arkan, hoće li sad Joanikija Belivuk i ekipa. Pustiće ih Vučko? Oni su njegovi „ratnici“. Kome se zgrazava picusti?
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Sarajka je napisao/la: 06 sep 2021, 20:07
Socrates je napisao/la: 06 sep 2021, 16:18 Nemaju oni mira, i to je tako. Ja sam rekao, Srbiju je trebalo vratiti u kameno doba 1999. Sve jednu po jednu instituciju detaljno razmontirati, uključujući SPC.

Ovo liči na Miloševićevu takozvanu antibirokratsku revoluciju, samo što su sad sve zemlje okolo nezavisne. Čim je Vulin spomenuo "srpski svet", jasno je o čemu se priča u srpskim centrima moći.
Upravo. Velikosrbe treba „stući“ do potpunog poraza. Sve drugo je samo produzetak balkanske agonije.

-krste i daju blagoslove paravojnim četničkim formacijama poput Škorpiona pi“““ koji su pobili civile
-nijedna crkva nikad u svijetu nije bila pokrovitelj bolesnih nebuloza, napisanih od srpskih zločinaca. Samo SPC to radi. Raspiruje mrznju i pomaze velikosrpsku politiku zlocina i tenzija.
Pročitaj knjigu Milorada Tomanića "Srpska crkva u ratu i ratovi u njoj". Sve je isecirano veoma precizno.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 06 sep 2021, 20:19
Sarajka je napisao/la: 06 sep 2021, 20:07

Pročitaj knjigu Milorada Tomanića "Srpska crkva u ratu i ratovi u njoj". Sve je isecirano veoma precizno.
Evo nadjoh citirano nešto s hrf.

https://biramdobro.com/milorad-tomanic- ... vi-u-njoj/
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

A ovo je o istinskoj "religioznosti". Nikakve veze to sa religioznošću nema.
Docent na Bogoslovskom fakultetu Vukašin Milićević smatra da je praktikovanje vere određeno liturgijskom aktivnošću i da odlazak u crkvu razlikuje „deklarativne vernike“ i one koji zaista praktikuju veru.

„Ocena koju je pre više od stotinu godina o srpskoj religioznosti dao Čedomilj Mijatović stoji i danas. U delu Servia and the Servians, Mijatović govori o tome kako je njemu savremena srpska religioznost površna, te da je za Srbe Crkva pre svega politička ustanova na tajanstven način povezana sa postojanjem nacije. Srbi ne dopuštaju nikome da im Crkvu napada, kaže on, ali je, kada nije napadnuta, sami nipodaštavaju. Uprkos tome što je u dvadesetom veku u Srpskoj pravoslavnoj crkvi došlo do stvarnog buđenja teološke misli i stvaralaštva, teško da se opšta situacija u bitnome promenila. Tragični raskorak između načela i prakse, između reči i dela, i ovde se očituje“, objašnjava Milićević.

On ističe da je to posledica gledanja na crkvu kao na ustanovu koja ima „zagarantovanu i privilegovanu poziciju mističnog čuvara nacionalnog identiteta“.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 06 sep 2021, 20:26 A ovo je o istinskoj "religioznosti". Nikakve veze to sa religioznošću nema.
Docent na Bogoslovskom fakultetu Vukašin Milićević smatra da je praktikovanje vere određeno liturgijskom aktivnošću i da odlazak u crkvu razlikuje „deklarativne vernike“ i one koji zaista praktikuju veru.

„Ocena koju je pre više od stotinu godina o srpskoj religioznosti dao Čedomilj Mijatović stoji i danas. U delu Servia and the Servians, Mijatović govori o tome kako je njemu savremena srpska religioznost površna, te da je za Srbe Crkva pre svega politička ustanova na tajanstven način povezana sa postojanjem nacije. Srbi ne dopuštaju nikome da im Crkvu napada, kaže on, ali je, kada nije napadnuta, sami nipodaštavaju. Uprkos tome što je u dvadesetom veku u Srpskoj pravoslavnoj crkvi došlo do stvarnog buđenja teološke misli i stvaralaštva, teško da se opšta situacija u bitnome promenila. Tragični raskorak između načela i prakse, između reči i dela, i ovde se očituje“, objašnjava Milićević.

On ističe da je to posledica gledanja na crkvu kao na ustanovu koja ima „zagarantovanu i privilegovanu poziciju mističnog čuvara nacionalnog identiteta“.
Zločinačka organizacija u pričuvi.
0
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Na jednoj temi dobri ljudi skupljaju knjige za srpsku djecu negdje na Kupresu( o cemu sam pisao), na vecini drugih njihove roditelje i sunarodnjake otvoreno nazivaju genocidasima i zagovaraju finalnu soluciju.

Preobilje emocija kad god su Srbi u pitanju.
2
1 slika 1 slika
Kako se pise "Ti si idiot"?
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

hahaha bosnjacka posla
1
1 slika
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Nemate pojma ni ti, ni onaj što ti se smije, o čemu se tu radi.
Osudjuje se jedna politika i njeni sljedbenici, a ne osudjuje se i ne klasificira čitav narod kao genocidan.
U tome se razlikujemo upravo od takve politike i torovske podjele, umjesto da im budemo partneri u mržnji.
I gledajte da su ovo posljednji komentari tog tipa, na račun prikupljanja knjiga za djecu, pošto nemam više strpljenja za gluposti...
2
1 slika 1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

grunf je napisao/la: 06 sep 2021, 23:16 Na jednoj temi dobri ljudi skupljaju knjige za srpsku djecu negdje na Kupresu( o cemu sam pisao), na vecini drugih njihove roditelje i sunarodnjake otvoreno nazivaju genocidasima i zagovaraju finalnu soluciju.

Preobilje emocija kad god su Srbi u pitanju.
Niko ničije roditelje i sunarodnjake ne naziva genocidašima. Nadji i kopiraj gdje smo mi na temi o Crnoj gori zagovarali finalnu soluciju koja bi uključivala cjelokupan srpski narod? Nadji i izvoli kopiraj. Diskutirali smo o SPC i njenom udjelu u ratovima devedesetih. I ratnim zločincima. Poput Arkan i sličnih. Niko srpski narod u cjelosti nije osudio niti zagovarao “ finalnu disoluciju”.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

ja osudjujem srpski narod u cjelosti
0
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Hannibal je napisao/la: 07 sep 2021, 13:28 ja osudjujem srpski narod u cjelosti
To je sasvim nebitno...
0
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Mnogi tvrde da je SPC najvece zlo na Balkanu.

Ako je tako, zasto se jos niko od Crnogoraca nije sahranio kod Mirasa Dedaica?
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Mozda I jeste, ali to nije zanimljivo.
0
Odgovori

Natrag na “Vijesti”