Od svih ostalih branši.
Protesti u Sarajevu
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Protesti u Sarajevu
Pa nisu, iste probleme imaju radnici raznih zanimanja.
Jedina razlika je, koliko osoba u drugim zanimanjima radi pod zemljom, ovo je kategorija opasnih poslova, a rade bez osnovnih uslova sigurnosti za život. Znaš, imaš netkoga iz tog zanimanja.
0
znam, imam. znaš ti koliko se plaćaju radna mjesta u rudniku? za hljeb sa sedam koraCrvena Nit je napisao/la: ↑24 nov 2021, 10:37Pa nisu, iste probleme imaju radnici raznih zanimanja.
Jedina razlika je, koliko osoba u drugim zanimanjima radi pod zemljom, ovo je kategorija opasnih poslova, a rade bez osnovnih uslova sigurnosti za život. Znaš, imaš netkoga iz tog zanimanja.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Premalo, realno rećeno, a usput, vidi plače političara. :hayadmr je napisao/la: ↑24 nov 2021, 11:02znam, imam. znaš ti koliko se plaćaju radna mjesta u rudniku? za hljeb sa sedam koraCrvena Nit je napisao/la: ↑24 nov 2021, 10:37
Pa nisu, iste probleme imaju radnici raznih zanimanja.
Jedina razlika je, koliko osoba u drugim zanimanjima radi pod zemljom, ovo je kategorija opasnih poslova, a rade bez osnovnih uslova sigurnosti za život. Znaš, imaš netkoga iz tog zanimanja.![]()
![]()
0
cuj premalo platiti 10k da dobijes posao u jamiCrvena Nit je napisao/la: ↑24 nov 2021, 11:09Premalo, realno rećeno, a usput, vidi plače političara. :haya
0
Baš komentiram sa radnikom, neko njegov je rudar, i pričao mu.Crvena Nit je napisao/la: ↑24 nov 2021, 08:54To upravo rudari traže, posebno opremu za siguran rad.storm je napisao/la: ↑24 nov 2021, 06:27
Ja čak i vjerujem, da nije isplativo.
No hoće li netko imati petlje, pa izaći pred rudare, i reći...
Oprostite, desetljećima nismo unaprijedili radni proces, mehanizaciju, opremu. Radi se kao prije 100 godina, dok je konkurencija otišla dalje... Nismo stigli ulagati, jer smo prvo sebe podmirili, jbg i ovo što vam nudimo je puno...
Nista hidraulika za potporu, i dan danas rezu drvene trupce za potporu svoda, katastrofa od uvjeta.
Kad su interno iznijeli zahtjeve, rekli su im, izvolite radne knjižice, kupovati ćemo ugalj iz Srbije....
Pa eto.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Bila je emisija, kažu spasiti rudara je jako teško, nemaju sredstva za spašavanje. Živote :facestorm je napisao/la: ↑24 nov 2021, 11:54Baš komentiram sa radnikom, neko njegov je rudar, i pričao mu.Crvena Nit je napisao/la: ↑24 nov 2021, 08:54
To upravo rudari traže, posebno opremu za siguran rad.
Nista hidraulika za potporu, i dan danas rezu drvene trupce za potporu svoda, katastrofa od uvjeta.
Kad su interno iznijeli zahtjeve, rekli su im, izvolite radne knjižice, kupovati ćemo ugalj iz Srbije....
Pa eto.
Ucjenjuju ih egzistencijalnom prijetnjom, to je užas.
1
1
To je upravo stvar sa Dubioza Kolektivom.
Ako niste vic skontali sada, skontat ćete kasnije.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Rudari odoše nazad.
Ostalima je dobro.
A i Dan državnosti se bliži.
Ostalima je dobro.
A i Dan državnosti se bliži.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Ovi ljudi su uhvaćeni na ničijoj zemlji.
Rudarska industrija u BiH je još u prošlom vijeku, a oni izgleda ne znaju ništa drugo osim da budu rudari.
Žao čovjeku ljudi, ali, nažalost, ovo je jedna od situacija za koje niko nema rješenja. Vjerovatno se više isplati i uvoziti nego ulagati u rudarsku industriju u BiH.
Rudarska industrija u BiH je još u prošlom vijeku, a oni izgleda ne znaju ništa drugo osim da budu rudari.
Žao čovjeku ljudi, ali, nažalost, ovo je jedna od situacija za koje niko nema rješenja. Vjerovatno se više isplati i uvoziti nego ulagati u rudarsku industriju u BiH.
0

Doba strahovlade i diktature...

Istina o zlatnim kasikama.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Na kraju će ih morati pozatvarati. To je jednostavno realnost.
Ne samo zbog milijardu i nešto zaduženosti, nego zato što BiH mora ukorak sa Evropom i svijetom što se tiče čiste energije. Što prije to bolje. Dati ljudima neku otpremninu, omogućiti im efikasnu prekvalifkaciju, omogućiti im ranu penziju, ako žele.
Ne znam gdje je tu budućnost. Ništa protesti ne mogu promijeniti što se tiče činjenica.
Eventualno, pokrenuti i pitanje odgovornosti onih političara koji su ovo gurali do ove tačke.
Ne samo zbog milijardu i nešto zaduženosti, nego zato što BiH mora ukorak sa Evropom i svijetom što se tiče čiste energije. Što prije to bolje. Dati ljudima neku otpremninu, omogućiti im efikasnu prekvalifkaciju, omogućiti im ranu penziju, ako žele.
Ne znam gdje je tu budućnost. Ništa protesti ne mogu promijeniti što se tiče činjenica.
Eventualno, pokrenuti i pitanje odgovornosti onih političara koji su ovo gurali do ove tačke.
0
Za deset godina, dugovi rudnika koji su pod Elektroprivredom BiH se više nego utrostručili.
Jbmt poslovanje i komunističku zaostavštinu. U raskoraku sa vremenom i zdravim razumom. Ne može to tako.
Opet kažem, žao mi ljudi, ali, brt, takvo zaduživanje dovodi države do bankrota. A onda niko živ neće imati od čega živjeti.
Jbmt poslovanje i komunističku zaostavštinu. U raskoraku sa vremenom i zdravim razumom. Ne može to tako.
Opet kažem, žao mi ljudi, ali, brt, takvo zaduživanje dovodi države do bankrota. A onda niko živ neće imati od čega živjeti.
1
1
Njegov duh
Sada gleda TV
I smije se na dobrotvorne koncerte
Njegov duh obilazi zamkove
Revolucionara iz pedeset i neke
Njegov duh plaši njihovu
Malu djecu
Al' šta mu vrijedi kad ni ta djeca
Više ne vjeruju u duhove
Otkud ti
U pola tri?
Raspotočje gori!
To mu ču žena Vinka, panika i vika
Na stolu dvije zdjele
I telegrami sućuti
0
Od čega platiti dugove kad niko nije razmišljao dok je posuđivao pare kako ih vratiti nazad?
Nigdje strateškog plana osim uzvikavanja parola “mi ćemo, vi ćete”, “moramo”, “možemo” a da nigdje nije spomenuto “ovako ćemo” jer niko nije upitao “a kako?”.
Nigdje strateškog plana osim uzvikavanja parola “mi ćemo, vi ćete”, “moramo”, “možemo” a da nigdje nije spomenuto “ovako ćemo” jer niko nije upitao “a kako?”.
1
1
Sličan put je prošla tekstilna industrija exyu...
Koliko je bilo tih kombinata?
Nije bilo grada, da se nije nešto šilo, krojilo... Nema više skoro nigdje. Pojeo ih je istok.
Sa obucarskom industrijom je slično.
Brodogradilišta u hrvatskoj, desetljećima vuku hrvatsku ka dnu. Ne zna više nitko koliko su milijardi upucali u njih, a gubitak samo slijedi gubitak.
Da su na vrijeme okrenuli kurs na mega jahte, plovila sa visokom dodanom vrijednošću, moglo se dalje... Ali činjenica da indijac i kinez, danas jeftinije vare metalne ploče za sklop tankera, nije im doprla do mozga...
Koliko je bilo tih kombinata?
Nije bilo grada, da se nije nešto šilo, krojilo... Nema više skoro nigdje. Pojeo ih je istok.
Sa obucarskom industrijom je slično.
Brodogradilišta u hrvatskoj, desetljećima vuku hrvatsku ka dnu. Ne zna više nitko koliko su milijardi upucali u njih, a gubitak samo slijedi gubitak.
Da su na vrijeme okrenuli kurs na mega jahte, plovila sa visokom dodanom vrijednošću, moglo se dalje... Ali činjenica da indijac i kinez, danas jeftinije vare metalne ploče za sklop tankera, nije im doprla do mozga...
0
Naravno.
Odrađena efektivizacija organizacije je tu davno bila poželjna ukoliko se razmišljalo ubuduće.
Odrađena efektivizacija organizacije je tu davno bila poželjna ukoliko se razmišljalo ubuduće.
1
1