Newcastle dobio najbogatijeg vlasnika na svijetu, hiljade navijača slavi ispred stadiona

Prenosimo sa portala...
Odgovori
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Newcastle dobio najbogatijeg vlasnika na svijetu, hiljade navijača slavi ispred stadiona

Post Postao/la Socrates »

Newcastle United zvanično je prodat saudijskom princu Mohammedu bin Salmanu nakon što je riješen spor Engleske i Saudijske Arabije.

https___s3-images.sportbible.com_s3_content_149921925e2c7dc13f69d5c46f3d2a28.jpeg

Kako je još jučer najavljeno u engleskim medijima, Salman je kupio Newcastle od Mikea Ashleyja za 350 miliona eura i najavio je stvaranje moćnog tima, što je izazvalo pravu euforiju među pristalicama Svraka.

Nakon što je potvrđena prodaja kluba, hiljade navijača se okupilo ispred stadiona St. James Park, gdje proslavljaju ovaj važan događaj.

Newcastle je tako dobio najbogatije vlasnike na svijetu. Saudijski javni investicijski fond vrijedi 320 milijardi funti, što je više i od vlasnika Manchester Cityja šeika Mansour, koji je težak 230 milijardi dok Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, raspolaže sa "samo" 21 milijardi funti.

Prošlogodišnji pokušaj saudijskog princa da preuzme Newcastle je propao jer Saudijska Arabija nije bila riješila pitanje piraterije emitovanja Premiershipa u toj zemlji, ali sada se to promijenilo potpisom prijenosa s katarskim beIN Sportsom.

Daily Mail navodi da je Bin Salman čak vršio pritisak i na britanskog premijera Borisa Johnsona da će se narušiti odnos dvije države ako se ne pokrene procedura i kompletira kupoprodaja, što se sada i desilo.

(klix.ba)
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Tražili smo se po prethodnim životima
Socrates
PRO behar
PRO behar

Re: Newcastle dobio najbogatijeg vlasnika na svijetu, hiljade navijača slavi ispred stadiona

Novi super klub u najavi.

Trebaće vremena da se sve ovo vidi na terenu, nekih par godina, ali i oni će biti jedan od najjačih klubova Evrope.

Čovjek se pita gdje to sve generalno vodi. I šta da rade ostali klubovi. Tačno im zavidim.

I deprimiran sam, istovremeno.
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Re: Newcastle dobio najbogatijeg vlasnika na svijetu, hiljade navijača slavi ispred stadiona

Hajde da postavim i ovo ovdje. I ovo je sa klixa.
Nakon što je Newcastle United zvanično prodat saudijskom princu Mohammedu bin Salmanu, popularne Svrake postale su klub sa najbogatijim vlasnicima u svijetu nogometa.

Saudijski javni investicijski fond, na čijem čelu je Mohammed bin Salman, vrijedi 320 milijardi funti, što je više i od vlasnika Manchester Cityja šeika Mansoura, koji je težak 230 milijardi, dok Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, raspolaže sa "samo" 23 milijardi funti.

Ipak, između bogatih šeika postoji još nekoliko tajkuna koji su u samom vrhu nogometnih moćnika, a izdvajaju se Dietrich Mateschitz (RB Leipzig i RB Salzburg), Anadrea Agnelli (Juventus), te Roman Abramovich (Chelsea) koji su još jedini "dvocifreni".

Lista 10 najbogatijih vlasnika nogometnih klubova:

1. Saudijski javni investicijski fond - Newcastle United (320 milijardi funti)

2. Katarski investicijski fond - PSG (220 milijardi funti)

3. Šeik Mansour - Manchester City (23 milijardi funti)

4. Dietrich Mateschitz - RB Leipzig i RB Salzburg (15.7 milijardi funti)

5. Andrea Agnelli - Juventus (14 milijardi funti)

6. Roman Abramovich - Chelsea (10.5 milijardi funti)

7. Philip Anschutz - LA Galaxy (8.1 milijardi funti)

8. Stan Kroenke - Arsenal (6.8 milijardi funti)

9. Zhang Jindong - Inter Milan (6.2 milijardi funti)

10. Guo Guangchang - Wolverhampton (5.2 milijardi funti)
I onda pita što mi ne osvajamo trofeje. :malagani
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Grad Newcastle živi za fudbal. Zapravo, živi za klub. To je jedini fudbalski klub u gradu.

Teško je naći u Engleskoj grad takve veličine koji je više opsjednut fudbalom i jednim jedinim klubom. Možda čak i u Evropi.

Stadion im je uvijek bio fenomenalan i u centru je grada. Grad diše oko stadiona. Utakmice su im skoro uvijek rasprodate, i bilo je tako čak i kad su bili u nižoj ligi. Vjerovatno će Salman dodatno modernizirati stadion. Ja bih čak rekao da postoje financijski razlozi i da poveća kapacitet stadiona, i to značajno, samo ne znam koliko će to biti moguće, zbog lokacije u centru. Ako Salman odluči da gradi novi stadion, izgubiće taj autentični duh povezanosti kluba i grada, jer će najvjerovatnije morati seliti iz centra.

Newcastle je grad mladosti, grad studenata za vrijeme školske godine, grad koji uvijek vibrira pozitivno. Čovjeku stane dah kad pomisli šta ova prodaja i potencijal koji se njome otvara znači za grad, za klub, za čitavu regiju. No, to tek treba da se realizira.

Znam samo jedno. U Sunderlandu večeras niko ne spava, i svi plaču od muke. :valja
0
storm
Administrator
Reactions: 38078

Post Postao/la storm »

Bin Salman je barem diskutabilan i kompromitiran po mnogim osnovama, ali većina tih novih vlasnika u modernom nogometu, nisu baš majke Tereze.. Ni ostatkom lige ne upravlja baš radnička klasa.
Šta će biti?
Prvo malo na vrat, na nos trošenje, put koji je prošao City, put koji trenutno prolazu PSG, a to je, da lovom možeš kupiti sve, ali ne i dominaciju na sportskom planu, kemiju momčadi, i trofeje.
Covjek za cca 0,1% bogastva, kupio klub :D
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Gledaj kad odmah nogiraju Brucea i dovedu Contea.

Potrošiče 200 miliona već u januaru, k'o da gledam.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Socrates je napisao/la: 08 okt 2021, 04:51 Gledaj kad odmah nogiraju Brucea i dovedu Contea.

Potrošiče 200 miliona već u januaru, k'o da gledam.
Eto i gdje će Mbappe uskoro :oo
Imam mixed emotions... Kao ljubitelju nogometa, super mi da se ulaže u taj sport, kao onaj s tribine iza gola, strašno me nerviraju te pojave :ooo
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

I mene nervira, ali im i zavidim. :valja

Koliko košta Haaland? Ovaj će manijak dati duplu cijenu odmah. :valja

Najgore je što prvu utakmicu poslije pauze igraju protiv nas kod kuće. Navijači će im biti zapaljeni 100%. Atmosfera će biti paklena.

Bruce zna da mu je ovo kraj što se tiče Newcastle trenerske pozicije. Ne znam kako se osjećaju trenutni igrači u ovakvoj situaciji.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Socrates je napisao/la: 08 okt 2021, 05:13 I mene nervira, ali im i zavidim. :valja

Najgore je što prvu utakmicu poslije pauze igraju protiv nas kod kuće. Navijači će im biti zapaljeni 100%. Atmosfera će biti paklena.

Bruce zna da mu je ovo kraj što se tiče Newcastle trenerske pozicije. Ne znam kako se osjećaju trenutni igrači u ovakvoj situaciji.
Pa da... Više manje znaju sad svi od menadžera do portira, sa su bivši, samo je pitanje vremena.
Atmosfera ne može biti blistava, osim što će glumiti malo...
Ne znam kakva je inače vlasnicka struktura bila, samo je jedan vlasnik bio prije?
Pitam se, jer što je sa ostalima, tipa manji dioničari i to...
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

storm je napisao/la: 08 okt 2021, 05:22
Socrates je napisao/la: 08 okt 2021, 05:13 I mene nervira, ali im i zavidim. :valja

Pa da... Više manje znaju sad svi od menadžera do portira, sa su bivši, samo je pitanje vremena.
Ne znam kakva je inače vlasnicka struktura bila, samo je jedan vlasnik bio prije?
Mislim da je 100% vlasnik bio Mike Ashley. Najomraženiji čovjek u Newcastleu. Dugu su borbu protiv njega imali navijači.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Socrates je napisao/la: 08 okt 2021, 05:37
storm je napisao/la: 08 okt 2021, 05:22

Mislim da je 100% vlasnik bio Mike Ashley. Najomraženiji čovjek u Newcastleu. Dugu su borbu protiv njega imali navijači.
Onda će biti licemjerno, ako sa radošću prihvate bin Salmana, osim ako ih glad za trofejima ne sputa u tom otporu.
Baš kontam kako bi se postavio da dinamo kupi netko takav... Onako čisto intimno, jasno da je ovo doba, gdje je navijač nebitan. Ovo je sad ipak prvenstveno biznis... Neće to više biti newcastle Alana Shearera, to je jasno...
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

storm je napisao/la: 08 okt 2021, 05:47
Socrates je napisao/la: 08 okt 2021, 05:37

Onda će biti licemjerno, ako sa radošću prihvate bin Salmana, osim ako ih glad za trofejima ne sputa u tom otporu.
Baš kontam kako bi se postavio da dinamo kupi netko takav... Onako čisto intimno, jasno da je ovo doba, gdje je navijač nebitan. Ovo je sad ipak prvenstveno biznis... Neće to više biti newcastle Alana Shearera, to je jasno...
Kad spomenu Shearera, on je bio jedan od prvih koji je ovo prokomentarisao.

"Yesssssssss. We can dare to hope again.”

Iskreno, ne mislim da je navijačima važan Salmanov karakter. Ne znam kako to ocjeniti, ali, takav je fudbal danas.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Socrates je napisao/la: 08 okt 2021, 05:54
storm je napisao/la: 08 okt 2021, 05:47

Kad spomenu Shearera, on je bio jedan od prvih koji je ovo prokomentarisao.

"Yesssssssss. We can dare to hope again.”

Iskreno, ne mislim da je navijačima važan Salmanov karakter. Ne znam kako to ocjeniti, ali, takav je fudbal danas.
Ma u pravu si... Svi su znali i kako, i šta radi Mamic, ali 95 % navijača nije to previše smetalo, a ogroman postotak i danas se kune u njega... Izuzmemo li tu bbb, kod njih je baš nekako obrnuto bilo u postocima...
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25359

Post Postao/la Russki »

viš kad neko od trenera završi ko Kašogi
0
abysmal depths are flooded
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8652

Post Postao/la R4IN »

A amidza Tan zalozio klub na borbi pjetlova.. :D
0
ALPHA ET OMEGA🔥
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

20211009_090852.jpg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Odgovori

Natrag na “Vijesti”