Facebook promijenio ime
Facebook promijenio ime
Zakerberg objavio: Facebook se od danas zove Meta
Facebook mijenja naziv svoje kompanije u Meta jer se suočava sa opsežnim ispitivanjem štete u stvarnom svijetu od svojih različitih platformi nakon što je "zviždač" procurio stotine internih dokumenata.
Mark Zakerberg (Zuckerberg) je u četvrtak objavio da se Facebook više ne zvati Facebook već Meta.
Novi naziv kompanije potječe iz novog smjera u kojemu se kompanija kreće, a to je stvaranje "metaverzuma", rekao je Zakerberg.
Promjenom će Facebookov istoimeni servis biti samo jedna od podružnica kompanije, uz Instagram i WhatsApp, a ne sveobuhvatni brend, piše CNN.
Rebranding bi mogao biti dio nastojanja da se reputacija Facebooka promijeni i okrene stranica nakon niza PR noćnih mora, uključujući dezinformacije na njegovim platformama, neuspjehe u moderiranju sadržaja i otkrića o negativnom utjecaju njegovih proizvoda na mentalno zdravlje nekih korisnika.
Facebook mijenja naziv svoje kompanije u Meta jer se suočava sa opsežnim ispitivanjem štete u stvarnom svijetu od svojih različitih platformi nakon što je "zviždač" procurio stotine internih dokumenata.
Mark Zakerberg (Zuckerberg) je u četvrtak objavio da se Facebook više ne zvati Facebook već Meta.
Novi naziv kompanije potječe iz novog smjera u kojemu se kompanija kreće, a to je stvaranje "metaverzuma", rekao je Zakerberg.
Promjenom će Facebookov istoimeni servis biti samo jedna od podružnica kompanije, uz Instagram i WhatsApp, a ne sveobuhvatni brend, piše CNN.
Rebranding bi mogao biti dio nastojanja da se reputacija Facebooka promijeni i okrene stranica nakon niza PR noćnih mora, uključujući dezinformacije na njegovim platformama, neuspjehe u moderiranju sadržaja i otkrića o negativnom utjecaju njegovih proizvoda na mentalno zdravlje nekih korisnika.
0
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25359
Re: Facebook promijenio ime
utaja poreza ocm kod nas firme tako rade, kod mene bgm svako malo neki kupac ime promijeni hehe
0
abysmal depths are flooded
Facebook ima doista loš renome, ali ostane li takav način funkcioniranja, neće mu još deset promjena imena pomoći.
Prije desetak godina je bilo

čuj nisi na face 
Danas je obrnuto... Ne vidim kako će to popraviti...
Predviđam da će uskoro i Twitter ući u probleme...
Prije desetak godina je bilo
1
1
žali se lik iz finansijske službe opštine da im je stigla presuda i da moraju da plate neki dug. pa nemoj plaćat, nisi lud, savjetuje mu jedan lokalni "biznismen", vlasnik lokala u kojem oni sjede i ja za susjednim stolom. Pa moram, sta da radim, kaze opstinar, ... a ovaj, pa, pa, pa ...pa preregistruj opstinu, jebo ga ti

2
2
Sta znace ove crvene zastavice?storm je napisao/la: ↑29 okt 2021, 11:06 Facebook ima doista loš renome, ali ostane li takav način funkcioniranja, neće mu još deset promjena imena pomoći.
Prije desetak godina je biločuj nisi na face
E jest mi žao tvitera evo hocu plakati
1
1
Ja protestvujem protiv toga i kontam da Marku pišem mail.
Čuj META
Sad će biti : metno sam se, metno sam ti, metni mi...
zahtjevi na ovim mrežama.
grozno
Čuj META
Sad će biti : metno sam se, metno sam ti, metni mi...
zahtjevi na ovim mrežama.
grozno
4
4
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Ma pusti ti meTanje... gdje je profil?
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ono... Red flag...Iskra je napisao/la: ↑29 okt 2021, 11:46Sta znace ove crvene zastavice?storm je napisao/la: ↑29 okt 2021, 11:06 Facebook ima doista loš renome, ali ostane li takav način funkcioniranja, neće mu još deset promjena imena pomoći.
Prije desetak godina je biločuj nisi na face
E jest mi žao tvitera evo hocu plakati![]()
Ma ni čuti
1
1
Facebook kao drustvena mreza ce zadrzati naziv,dok ce samo firma uopste promijeniti ime 
0
Na vrijeme mjenja ime.
Sad će polako početi mijenjati i način rada, da bi promjenio percepciju kompanije.
Vremenom će to postati potpuno različit način poslovanja. Ako neko hoće sad da uleti na tržište sa uzimanjem najboljeg od Facebook-a kakav je bio dosad, a izbacivanjem najgoreg, eto mu prilike.
Sad će polako početi mijenjati i način rada, da bi promjenio percepciju kompanije.
Vremenom će to postati potpuno različit način poslovanja. Ako neko hoće sad da uleti na tržište sa uzimanjem najboljeg od Facebook-a kakav je bio dosad, a izbacivanjem najgoreg, eto mu prilike.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
O tome što će možda raditi u budućnosti, saznali smo nedugo nakon prezentacije. Bloomberg piše kako je developer Steve Moser, kopajući po aplikaciji za Facebookove pametne naočale nastale u suradnji s Ray-Banom pronašao sliku pametnog sata, koji bi trebao lansirati pod brendingom Meta. Moser je te informacije prvo podijelio s Bloombergom, a oni su potom kontaktirali glasnogovornika Facebooka, odnosno Mete, koji nije htio komentirati Moserovo otkriće.
0
Vjerojatno će napravit i novu mrežu pod tim imenom, a Facebooku možda slijedi sudbina myspacea
ali ipak mislim da.će ga Zucki dobro prodat dok još ima neki rejting
ali ipak mislim da.će ga Zucki dobro prodat dok još ima neki rejting
0
Promjena imena na burzi i ukidanje Oculus brenda
Uz promjenu imena u Meta, Facebook će također promijeniti skraćenicu pod kojom se trguje njihovim dionicama na burzi. Umjesto FB, od 1. prosinca će se zvati MVRS. Nakon najave promjene imena, dionica Mete skočila je za 1,5 posto, na 316,92 dolara po dionici. Premda su promjene skraćenice dionica česte, nigdje nije naznačeno kako se promjenom imena kompanije mora promijeniti i burzovna skraćenica. Google je, primjerice, nakon promjene imena u Alphabet zadržao GOOG i GOOGL skraćenice na burzama.
Ove dvije sinoćnje promjene imena nisu jedine. U podužoj objavi na Facebooku, CTO Andrew Bosworth, 15 minuta nakon prezentacije napisao je kako će u sklopu rebrendiranja kompanije ukinuti ime Oculus. Tijekom prezentacije, Oculus se niti jednom nije spomenuo, a funkcije poput Oculus Storea su nazivane Quest Storeom.
Bosworth je u postu napisao kako će početkom sljedeće godine preimenovati aplikaciju Oculus u Meta, te da će se uređaj za virtualnu stvarnost Oculus Quest u budućnosti zvati Meta Quest. Kompanija koja se tada nazivala Facebook, Oculus je kupila još 2014. godine.
Uz promjenu imena u Meta, Facebook će također promijeniti skraćenicu pod kojom se trguje njihovim dionicama na burzi. Umjesto FB, od 1. prosinca će se zvati MVRS. Nakon najave promjene imena, dionica Mete skočila je za 1,5 posto, na 316,92 dolara po dionici. Premda su promjene skraćenice dionica česte, nigdje nije naznačeno kako se promjenom imena kompanije mora promijeniti i burzovna skraćenica. Google je, primjerice, nakon promjene imena u Alphabet zadržao GOOG i GOOGL skraćenice na burzama.
Ove dvije sinoćnje promjene imena nisu jedine. U podužoj objavi na Facebooku, CTO Andrew Bosworth, 15 minuta nakon prezentacije napisao je kako će u sklopu rebrendiranja kompanije ukinuti ime Oculus. Tijekom prezentacije, Oculus se niti jednom nije spomenuo, a funkcije poput Oculus Storea su nazivane Quest Storeom.
Bosworth je u postu napisao kako će početkom sljedeće godine preimenovati aplikaciju Oculus u Meta, te da će se uređaj za virtualnu stvarnost Oculus Quest u budućnosti zvati Meta Quest. Kompanija koja se tada nazivala Facebook, Oculus je kupila još 2014. godine.
0