Protesti u Sarajevu
Protesti u Sarajevu
Protesti rudara i dalje traju pred zgradom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Rudari najavljuju da će nastaviti proteste i večeras, a najavili su još masovnije okupljanje za sutra.
Građani Sarajeva večeras su rudarima donijeli čaj i hranu te na taj način iskazali solidarnost sa rudarima koji traže svoja prava.
Podsjećamo, ispred zgrade Vlade FBiH trenutno je više od 500 rudara, cesta je i dalje blokirana, a na terenu je i veći broj pripadnika FUP-a.
avaz.ba
Građani Sarajeva večeras su rudarima donijeli čaj i hranu te na taj način iskazali solidarnost sa rudarima koji traže svoja prava.
Podsjećamo, ispred zgrade Vlade FBiH trenutno je više od 500 rudara, cesta je i dalje blokirana, a na terenu je i veći broj pripadnika FUP-a.
avaz.ba
1
1
Re: Protesti u Sarajevu
Ne bih se miješao...ali mi se nameće pitanje...zašto građani ne stanu uz rudare na koji sat...
lako je za čaj i hranu...
lako je za čaj i hranu...
2
2
Eto prilike, iniciative...dovoljno je stati uz njih.Teta Razapeta je napisao/la: ↑23 nov 2021, 20:06 Nadajmo se da ce stati, masovno...i penzioneri, borci, ma svi...
0
Eto doći će da ih zabavlja Dubioza Kolektiv.
Kažu džabe.
Kažu džabe.
2
1
1
1
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Članovi popularnog banda Dubioza kolektiv najavili su na svojoj oficijelnoj stranici da će se odazvati na poziv rudara i pridružiti im se u borbi.
Rudari su videozapisom pozvali članove popularnog banda da im se pridruže na poretstima ispred Vlade FBiH. Članovi Dubioze očito nisu previše razmišljali.
“Nas su zvali i dolazimo. Pred Vladom FBiH ima dovoljno mjesta. Hajdemo sutra svi!” napisali su na Facebooku
https://m.facebook.com/dubioza
Rudari su videozapisom pozvali članove popularnog banda da im se pridruže na poretstima ispred Vlade FBiH. Članovi Dubioze očito nisu previše razmišljali.
“Nas su zvali i dolazimo. Pred Vladom FBiH ima dovoljno mjesta. Hajdemo sutra svi!” napisali su na Facebooku
https://m.facebook.com/dubioza
0
Opetod protesta nece biti nista. Ministar Djinic pred rudare izašao u pratnji spec policije
Uzas
Uzas
1
1
APEL JEDNE DJEVOJKE - MOLBA ZA GRADJANE SARAJEVA
Ukoliko ste blizu i u mogucnosti da odnesete tople napitke cajeve ili kafu rudarima.
Upravo sam se cula sa svojim ocem.
Svi ce ostati veceras budni i napolju, spavati nece i ne mogu. Do buseva da se malo zgriju ne mogu da odu, jer ukoliko pocnu se rasipat sigurno im policija nece dozvolit da se opet skupe u istom broju.
Molim vas ko je god u mogucnosti da odnese, a ko nije da bar post dijeli dalje.
Hvala od srca svima.
0
Jel moguce da hoce da im spuste platu na 550 KM.
Ako je istina,onda nek udju i lincuju ih.
Ako je istina,onda nek udju i lincuju ih.
0
Protesti kao iskaz nezadovoljstva su u redu, ali da će nešto postići time, sumnjam.
Ne znam da li ste čitali Ariel, baš smo nešto pisali na ovu temu nekad prije par mjeseci... uglavnom, ona je pitala oca i on joj je objasnio zašto rudnici nisu isplativi i tako.
Dalje se može ponešto i zaključiti.
Ne znam šta bi se postiglo i da cijelo Sarajevo stane tu na proteste. Jednostavno, dosta toga se ne može odvesti na bolje. Nemam nade, stvari su gore nego što izgleda i nikakva podrška, saosjećanje i to sve što smatrate da bi nešto pomoglo, neće pomoći.
Ne znam da li ste čitali Ariel, baš smo nešto pisali na ovu temu nekad prije par mjeseci... uglavnom, ona je pitala oca i on joj je objasnio zašto rudnici nisu isplativi i tako.
Dalje se može ponešto i zaključiti.
Ne znam šta bi se postiglo i da cijelo Sarajevo stane tu na proteste. Jednostavno, dosta toga se ne može odvesti na bolje. Nemam nade, stvari su gore nego što izgleda i nikakva podrška, saosjećanje i to sve što smatrate da bi nešto pomoglo, neće pomoći.
2
2
Šta bi se postiglo?
Pa nisu samo smanjene plate rudarima i neisplativi rudnici problem Bosne i Hercegovine.
Ima tu razloga koliko hoćeš za protest.
Pa nisu samo smanjene plate rudarima i neisplativi rudnici problem Bosne i Hercegovine.
Ima tu razloga koliko hoćeš za protest.
0
Al Dubioza će da svira.
Ko onomad za JMBG…
Ja ne znam što ljudi toliko pizde za tim bendom…
Ko onomad za JMBG…
Ja ne znam što ljudi toliko pizde za tim bendom…
2
2
Kad sirotinja izadje na proteste, komentari su uglavnom isti.
Za jedne heroji, za druge krezavi, tupavi sljam.
Nadajmo se da ovaj put nece biti ovakvog prebrojavanja.
Za jedne heroji, za druge krezavi, tupavi sljam.
Nadajmo se da ovaj put nece biti ovakvog prebrojavanja.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Protesti su s pravom tad organizirani,ali je otislo u pogresnom smjeru.
Ruglo u Tuzli cini mi se i dalje stoji,nisam vidio da su obnovili onu zapaljenu zgradu.
0
ljudi im donijeli hranu i deke
kum kaze ima svega
nocas ne mozemo tamo ali ako potraje s njima smo
4
2
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
cuj pizde
pa mozda jer se jedini odazovu na ovakve stvari
i to dzaba
i ne boje se politicara
smiju reci svoje misljenje
trebamo mozda za halidom pizditi ili za metalicom?
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo.