Protesti u Sarajevu zbog tramvajske nesreće

Prenosimo sa portala...
Odgovori
Nierika
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 286

Protesti u Sarajevu zbog tramvajske nesreće

Post Postao/la Nierika »

Jeste li upratili dešavanja i sa kojim argumentima? Pisala sam na Bosanskom forumu da smo svi mi mogli biti i vozači i putnici na stanici al' nije okej situacija. Šta dalje?
0
Nierika
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 286

Re: Protesti u Sarajevu zbog tramvajske nesreće

Post Postao/la Nierika »

Uk je otprilike moja generacija i ne znam koliko će njegova ostavka imati odjeka, al' imam osjećaj i da je jedna generacija dosegla nivo tolerancije.
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Užasno sve skupa
I nerad nadležnih
I ono što urade, teški diletantizam
I jako loš odaziv na proteste
Čak su i huligani našli tu svojih pet minuta

Dojmio me se onaj momak - đe mi ba živimo...respect!
1
1 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Sve iz iste kuhinje:nadstresica, Thompson, tramvaj…duboko podijeljena drustva i ubrzana destabilizacija regiona.

Iza svake podvale ili nesrece pocne tesko medijsko sranje o demokratiji, borbi za pravdu i neizbjeznim studentskim zahtjevima kao vrhunac misli.

Pod hitno zabraniti mladjima ispod 30 godina zivota da imaju pravo glasa, pogotovo dirnutim i raznjezenim studentima. Od Beograda bajo, do Sarajeva i Novog Pazara care.

Naivni idioti koji ce promijeniti svijet.

Najzad, zasto se te promjene nikada ne zahtijevaju, ili ne daj Boze dese u Njemackoj, Engleskoj ili Izraelu.

Zato sto u tim promjenama ima toliko mnogo dobroga, toliko mnogo plemenitoga. Sjetimo se samo Jugoslavije, Iraka, Libije, Sirije i Ukrajine.

Od miline da ti kanu sline.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Post Postao/la Ommadawn »

Studenti su ti koji prave pobunu prvi.

Samo da istraju i da dobiju podršku mase.
Sjediti i misliti kako protesti neće ničemu dovesti neće ništa promijeniti.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 689

Post Postao/la Spock »

Ovi protesti gube smisao, razumijem u pocetku, ali sve sto su trazili i sto je realno je ispostovano, dobili su i ostavke.
Ocekivanja da se objavljuju snimci dok traje istraga su nerealni, zna se da se to ne radi. Zna se i da treba vremena da se zavrsi istraga, ne moze preko noci.

Vjerujem da su poceli sa dobrim namjerama, ali su se poceli politizirati, zna se dobro ko i zasyo to politizira.
Nekom (citaj sda) je trn u oku sto ne trenutna vlada uradila ogroman napredak po pitanju javnog prevoza, i jedva su docekali da se ovako nesto desi, a oni su ti koji su ostavili gras u onakvom stanju, koji su zaposljavali ljude koji su ga unistavali sistematski i krali, te doveli do toga da nismo na vrijeme poceli nabavljati nove tramvaje,da se na vrijeme pocelo ne bi ni bilo ovih starih tramvaja.
3
3 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Uloga opozicije (čitaj SDA, u ovom slučaju) upravo i jeste da politički djeluje onako kako ste opisali da djeluje. Naravno da koriste situaciju. Bilo bi čudno i iracionalno da ne koriste. I ako stoje iza protesta, i to je legitiman način vođenja politike.

Politiziranje je suvišna riječ. I neprikladna. Javni saobraćaj je usko povezan sa politikom. To što opozicija radi nije politiziranje, nego vođenje politike. :zbunj Suprotstavite im (ko god ste vi) se racionalnim argumentima, a ne naivnim optužbama za politiziranje.

Inače, riječ "politiziranje" se najčešće upotrebljava besmisleno. Skoro sve je politika, pa samim tim malo šta je politiziranje.

Nema potrebe da me optužujete da sam za SDA, bazirano na ovom postu. Nisam. Prezirem ih. :valja
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Socrates je napisao/la: 17 feb 2026, 16:32 Uloga opozicije (čitaj SDA, u ovom slučaju) upravo i jeste da politički djeluje onako kako ste opisali da djeluje. Naravno da koriste situaciju. Bilo bi čudno i iracionalno da ne koriste. I ako stoje iza protesta, i to je legitiman način vođenja politike.

Politiziranje je suvišna riječ. I neprikladna. Javni saobraćaj je usko povezan sa politikom. To što opozicija radi nije politiziranje, nego vođenje politike. :zbunj Suprotstavite im (ko god ste vi) se racionalnim argumentima, a ne naivnim optužbama za politiziranje.

Inače, riječ "politiziranje" se najčešće upotrebljava besmisleno. Skoro sve je politika, pa samim tim malo šta je politiziranje.

Nema potrebe da me optužujete da sam za SDA, bazirano na ovom postu. Nisam. Prezirem ih. :valja
Slazem se da je to uloga opozicije, ali je problem kad se protesti predstavljaju kao da su nestranacki, a u stvari ih gura stranja zbig svojih ciljeva. Bar treba posteno reci ako neka stranka organizuje proteste, a ne koristiti to kao pricu o gradjanakom buntu kad je jasno da nije to u pitanju.

Isto tako je jadno i odvratno da se ovakva tragedija koristi za politicke ciljeve, koliko god da se to inace radi, odvratno mi je i ne mogu prihvatiti kao normalno, od koga god da je. Pogotovo sto su oni ti koji su glavni krivci za ovakvo stanje javnog saobracaja.
0
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Koga treba dovesti na vlast?
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Sve se tragedije koriste za političke ciljeve. Mogu navesti stotine gorih primjera.

Političari rade prljave stvari da ih normalan insan ne bi morao raditi.

Ovo oko građanskog bunta, da li je, nije li, isto radi svaka politička stranka kad im odgovara.

To još uvijek nisu argumenti.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Sarajevo je mala bara koja ce uskoro presusiti.

Beograd i Zagreb su mocvare koje treba isusiti uz pomoc blokadera i Thompsona.

Ko god podrzava blokadere i ustaske sevdalinke, taj je podlac ili mnogo, mnogo, glupa osoba.

Vidjecete ono sto ste mislili da samo Hitler moze napraviti.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Socrates je napisao/la: 17 feb 2026, 17:57 Sve se tragedije koriste za političke ciljeve. Mogu navesti stotine gorih primjera.

Političari rade prljave stvari da ih normalan insan ne bi morao raditi.

Ovo oko građanskog bunta, da li je, nije li, isto radi svaka politička stranka kad im odgovara.

To još uvijek nisu argumenti.
To sto se radi i sto ima gorih stvari, ne znaci da to trebamo normalizovati. Naravno, ima slicnih primjera sigurno, i gorih, ali to ne znaci dabne treba prokomentarisati kad su ove stvari aktuelne i kad nam se desavaju pred nosom, bar nama koji zivimo ovdje.
0
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Duh je napisao/la: 17 feb 2026, 17:56 Koga treba dovesti na vlast?
Trenutno nemamo nekih opcija, imamo sa jedne strane SDA sa satelitima kao sto su DF i rumenko ubica sa svojom strankom, i imamo trenutnu trojku. Niko nije idealan, ali trojka se pokazala puno bolje za obicne ljude, uradili su neke stvari za 6-7 godina koje sda nije za 30. Pored toga, nema niko ko ima uopste sanau sa dodje na vlast i nesto uradi, tako da je izbor jasan.
Samo onaj ko ima licni intetes od stranke moze podrzavati SDA i satelite, ili ako je naivan i malouman.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21593

Post Postao/la Miss Y. »

meni je smjesno sto kad ljudi spominju SDA 30 godina, a odavno nije u vecini vlasti
od 2018 je bila sestorka onda od 2022 trojka pa je opozicija.
znaci realno se laički vec 8 godina nista haman ne pita koliko se predstavlja.

i onda kazu tramvaje nabavljao SDA itd. pa sto gospoda nisu sve obnovila nakon toga ako mogu bolje. u tom periodu taj tramvaj nije bilo star 30 već 20 godina itd
uostalom meni je suludo porediti vrijeme poslije rata i sad. kao sto je bukvalno svaka godina važna i trebala bi znaciti napredak, to bi znacilo da krivimo stranke od prije 15 god sto nismo imali Chat GPT a ustvari smo svi imali Motorolu plavu...na preklop. s antenom.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21593

Post Postao/la Miss Y. »

i nikad nisam glasala za njih, al svi su mi bolji od ovih i glasat cu za makrona ako treba u oktobru, al ove ne.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35221

Post Postao/la dmr »

naravno da nisi za SDA :fiju :oo
0
:damir