UZP Herceg Bosna
Moderator/ica: Moderator
Re: UZP Herceg Bosna
ne izvrci nesto sto nisam uopste spomenuoko je uopste pominjao slucaj srbije?Fatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:03Sta bi to bilo tesko u slucaju Srbije? Ko je bio Jovica Stanisic (samo jedan primjer), koji je dolazio u bosansku krajinu i licno (na stranu sto se zna koga je i gdje slao za cijelo vrijeme rata u BiH)? O tome neki srpski oficiri govore otvoreno, nadji na YT.respo je napisao/la: ↑23 aug 2020, 14:56
presude karadzicu i mladicu su takve da se lako dokaze da jesu krivi
pojedincima je lakse suditi u ovakvim situacijama nego drzavama grupama i sl
tebi kao pojedincu se lako moze dokazati sta si zelio i kakvu si namjeru imao dok je za drzavu veoma tesko dokazati jer drzavu cini mnogo ljudi koji nemaju istu agendu itd
Jedno je kada neko bez zvanicnih oznaka ratuje u BiH (ili stavi oznake VRS radi ocitih razloga), to ide pod "dobrovoljce". Ali,ne mogu biti dobrovoljci, ako ih je Stanisic poslao, bio ovdje pocesto, itd. Ne moze covjek na takvoj visokoj funkciji da radi bez odobrenja Srbije kao drzave.
Ali, sumnjam da cu te ubijediti. Ali, ni ne moram. Samo samti naveo jedan primjer direktnog i dokazivog ucesca Srbije u agresiji na BiH.
i je li srbija izvrsila agresiju? a kako je presudjeno
moja poenta je na onome da laganiniju govoris da se prihvate i priznaju samo cinjenice tuzioca i sudija kao ispravne a onda sada sam to pobijas sa slucajem srbije
0
Ako grijesim (i jos amnestiramFurlan je napisao/la: ↑23 aug 2020, 14:58Covjece grijesis debelo. To sto bi ti radio je amnestiranje zlocina i njegovo guranje pod tepih. Iskustva takvih pristupa su bolna jer smo ih vec imali nakon II svjetskog rata na nasim prostorima. Ovde se ne radi o misljenju nego o negiranju UZP koji je osudjen po nekim medjunarodni pravnim uzusima. To je stalni pokušaj sh osovine ublažiti stvari, prikazati ih kao pravednu borbu i sl. sranja gdje su bez ikakvih ograničenja pokusali da zatru sve sto ima prefiks bosanski. I na ovaj način to i dalje rade. Ovo izvinjene koje UZP-ovac ko fol postire moze nabiti sebi na quvac. I sutra za svoju Hr bi odobrio istu stvar. Pobij, protjeraj, zatvori po logorima bez suvišnog razmišljanja.
Sa ljudima ljudski, sa UZP-om onako kako zaslužuje i razumije.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Rekao sam da se prihvate, jer je to maksimum koji je sud mogao uraditi. Pravda nikada skoro nije zadovoljena, nigdje. Da, prihvacam odluke suda i to je to. Da mislim da je to pravda, onda bih hvalio i Busha, Clintona i Holbrooke-a. I oni su jedni od najvecih krivaca. Pa, hoces li i njih da sudis (bar ovoga stoje jos uvijek ziv)?respo je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:06ne izvrci nesto sto nisam uopste spomenuoko je uopste pominjao slucaj srbije?Fatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:03
Sta bi to bilo tesko u slucaju Srbije? Ko je bio Jovica Stanisic (samo jedan primjer), koji je dolazio u bosansku krajinu i licno (na stranu sto se zna koga je i gdje slao za cijelo vrijeme rata u BiH)? O tome neki srpski oficiri govore otvoreno, nadji na YT.
Jedno je kada neko bez zvanicnih oznaka ratuje u BiH (ili stavi oznake VRS radi ocitih razloga), to ide pod "dobrovoljce". Ali,ne mogu biti dobrovoljci, ako ih je Stanisic poslao, bio ovdje pocesto, itd. Ne moze covjek na takvoj visokoj funkciji da radi bez odobrenja Srbije kao drzave.
Ali, sumnjam da cu te ubijediti. Ali, ni ne moram. Samo samti naveo jedan primjer direktnog i dokazivog ucesca Srbije u agresiji na BiH.
moja poenta je na onome da laganiniju govoris da se prihvate i priznaju samo cinjenice tuzioca i sudija kao ispravne a onda sada sam to pobijas sa slucajem srbije
Kada mi vec tako prigovaras za ono sto sam rekao @laganiniju, ako necemo prihvatati sudske odluke, pa ti si onda taj koji mu daje ne samo pravo da diskutuje, nego i negira sudske odluke za zlocine (sto bio bio ban po automatizmu).
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
ma vala i to je bezveze ako nesto podrzavas i velicas da se treba banovati
svi smo mi ovdje vecinom za bih kao cjelovitu al ti ne mozes stipi iz citluka osporiti da on zeli da to bude hrvatska
njegovo je da zeli a moje je da se borim protiv toga zakonski i fino to provodim
mene tu nervira i ovo jebavanje sa dodikom on zeli rs samostalnu a mi kao ne damo i sl
samo druga stvar da se glupi ljudi zavade i da glasaju za svoje a to isto je i slucaj sa hrvatima
svi smo mi ovdje vecinom za bih kao cjelovitu al ti ne mozes stipi iz citluka osporiti da on zeli da to bude hrvatska
njegovo je da zeli a moje je da se borim protiv toga zakonski i fino to provodim
mene tu nervira i ovo jebavanje sa dodikom on zeli rs samostalnu a mi kao ne damo i sl
samo druga stvar da se glupi ljudi zavade i da glasaju za svoje a to isto je i slucaj sa hrvatima
0
Nismo prijatelju jasni. Probaj u Njemačkoj da negiras presude i genocid nad Hebrejima pa da vidimo STA se desava. Da to podvdes pod stav. Pa ljudi dragi te politike koju UZPovac brani zivote su nam uništile, pa zar je to tako tesko shvatiti. Pa zamisli da ja kazem da je strateški cilj BIHe da iseli Srbe i Hrvate i da postane bosnjacka nacionalna država obzirom da ovi prihvatiaju Sr i Hr kao maticne i da budu nacionalna manjina? Rekao bi da sam lud i nacionalista i islamista i najebo mi se matere i oca bez pardona. S pravom.
0
njegovo je pravo da negira sve optuznice presude i sve sto mu padne na pametFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:13Rekao sam da se prihvate, jer je to maksimum koji je sud mogao uraditi. Pravda nikada skoro nije zadovoljena, nigdje. Da, prihvacam odluke suda i to je to. Da mislim da je to pravda, onda bih hvalio i Busha, Clintona i Holbrooke-a. I oni su jedni od najvecih krivaca. Pa, hoces li i njih da sudis (bar ovoga stoje jos uvijek ziv)?respo je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:06
ne izvrci nesto sto nisam uopste spomenuoko je uopste pominjao slucaj srbije?
Kadami vec tako prigovaras za ono sto sam rekao @laganiniju, ako necemo prihvatati sudske odluke, pa ti si onda taj koji mu daje ne samo pravo da diskutuje, nego i negira sudske odluke za zlocine (sto bio bio ban po automatizmu).
nase je ako vec to zelimo da mu dokazemo da to nije tako cinjenicama dokazima i sl
ako on zeli da prihvati prihvatit ce ako ne zeli njegova stvar i tu je stvar rijesena i ne treba zbog toga da se banuje zato jer u vidjenju drzavnog ustrojstva vidi drugacije od mene
tu dolazimo u usporedbu sa golim otokom i sl
pljujete goli otok a isto raditi je licemjerno do neba
mozda laganini na drugim podforumima doprinosi vise i korisnije nego svi ostali zajedno i zbog toga recimo nije pametno da se neko banuje zato jer ima drugacije vidjenje neke situacije od drugih i vecine
0
njemacka u zakonu ima oko negiranja genocida dok mi u bih nemamo i u tome je najveca razlika izmedju nas i njemackeFurlan je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:15Nismo prijatelju jasni. Probaj u Njemačkoj da negiras presude i genocid nad Hebrejima pa da vidimo STA se desava. Da to podvdes pod stav. Pa ljudi dragi te politike koju UZPovac brani zivote su nam uništile, pa zar je to tako tesko shvatiti. Pa zamisli da ja kazem da je strateški cilj BIHe da iseli Srbe i Hrvate i da postane bosnjacka nacionalna država obzirom da ovi prihvatiaju Sr i Hr kao maticne i da budu nacionalna manjina? Rekao bi da sam lud i nacionalista i islamista i najebo mi se matere i oca bez pardona. S pravom.
kada se usvoji zakon o negiranju onda ima smisla ovo sto ti govoris
0
Pa nisam to ni rekao, kolega. Svako smije imati zelje i inklinacije. Ali, podrzavanje zlocina, njihovo velicanje ili velicanje onih koji su ga pocinili, vodi direktno u ban (ne mora biti trajni, zavisi koliko sebi dozvolis).respo je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:15 ma vala i to je bezveze ako nesto podrzavas i velicas da se treba banovati
Evo, neka neki Bosnjak (ili bilo ko drugi) podrzi bilo koji zlocin ARBiH (kao ubistva Franjevaca ili bilo kojeg drugog koji je dokazan), dobice ban odmah. Vjerovatno trajni.
Sta ti se sda nece svijeti u ovom postu? Izgleda da imas misiju da uvijek nesto nadjes. I to se smije. Ali ovo sto sam pomenuo, neka me bilo ko testira.
0
Ja ne znam stvarno sta covjek da ti kaze. Procitaj izvinjene upućeno gdje brani tezu da misli da tu nije bilo zlocinackog udruzivanja. Pa bojice da uzmem i da ti crtam. Ja ne trazim ban ni za koga, tu da budemo jasni. Ali da cu isto tako reci STA mislim o ovakvim likovima i da cu se cerat sa njima dok mi moderacija dozvoli,Fatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:07Ako grijesim (i jos amnestiramFurlan je napisao/la: ↑23 aug 2020, 14:58
Covjece grijesis debelo. To sto bi ti radio je amnestiranje zlocina i njegovo guranje pod tepih. Iskustva takvih pristupa su bolna jer smo ih vec imali nakon II svjetskog rata na nasim prostorima. Ovde se ne radi o misljenju nego o negiranju UZP koji je osudjen po nekim medjunarodni pravnim uzusima. To je stalni pokušaj sh osovine ublažiti stvari, prikazati ih kao pravednu borbu i sl. sranja gdje su bez ikakvih ograničenja pokusali da zatru sve sto ima prefiks bosanski. I na ovaj način to i dalje rade. Ovo izvinjene koje UZP-ovac ko fol postire moze nabiti sebi na quvac. I sutra za svoju Hr bi odobrio istu stvar. Pobij, protjeraj, zatvori po logorima bez suvišnog razmišljanja.
Sa ljudima ljudski, sa UZP-om onako kako zaslužuje i razumije.), nadji mi jedan njegov post u kome eksplicitno negira da se UZP desio, ili da ga podrzava. Mozda sam previdio to. Ako bude toga, eto, banovacemo ga. Ali, ostavi misljenja oko konteksta i sl. po strani. Samo negiranje, podrzavanje ili velicanje. Ja ga odmah banujem.
0
Ne hvataj se na provokacije, to mu je modus operandi čak i kad ne misli tako, samo da kontrira okruženju... Kad nestane argumenta ionako prebaci na nešto drugo.Furlan je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:15Nismo prijatelju jasni. Probaj u Njemačkoj da negiras presude i genocid nad Hebrejima pa da vidimo STA se desava. Da to podvdes pod stav. Pa ljudi dragi te politike koju UZPovac brani zivote su nam uništile, pa zar je to tako tesko shvatiti. Pa zamisli da ja kazem da je strateški cilj BIHe da iseli Srbe i Hrvate i da postane bosnjacka nacionalna država obzirom da ovi prihvatiaju Sr i Hr kao maticne i da budu nacionalna manjina? Rekao bi da sam lud i nacionalista i islamista i najebo mi se matere i oca bez pardona. S pravom.
Drukčije mišljenje svakako neću banirati, zar da zapovijedim okvire razmišljanja ovdje?
Hoćemo samo klimati i lajkati?
uvrede i ostalo kršenje pravila hoću sankcionirati.
0
hvala na podršci al nije problem u banu mogu se ja samobanirat..
ako smo legalisti tribamo poštovat odluke sudaca al one ne isključuju komentiranje...čovik nekog ubije u civilnim ne ratnim uvjetima i dobije kaznu a opet će bit komentari jeli dobio puno il ne...jel ubio u samobrani il afektu...jel ovo jel ono svak će izvlačit neke zaključke..pokušavam pojednostaviti..a forum je za to...možemo se mi prepirat i na temam o modi.. 
0
Pa ćeram ga i ja gdje stignemFurlan je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:25Ja ne znam stvarno sta covjek da ti kaze. Procitaj izvinjene upućeno gdje brani tezu da misli da tu nije bilo zlocinackog udruzivanja. Pa bojice da uzmem i da ti crtam. Ja ne trazim ban ni za koga, tu da budemo jasni. Ali da cu isto tako reci STA mislim o ovakvim likovima i da cu se cerat sa njima dok mi moderacija dozvoli,Fatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:07
Ako grijesim (i jos amnestiram), nadji mi jedan njegov post u kome eksplicitno negira da se UZP desio, ili da ga podrzava. Mozda sam previdio to. Ako bude toga, eto, banovacemo ga. Ali, ostavi misljenja oko konteksta i sl. po strani. Samo negiranje, podrzavanje ili velicanje. Ja ga odmah banujem.
![]()
0
...ne ostajem dužan...al neke likove ignoriram i zbog toga lude...i ignoriraću ih dok mi se bude dalo...nekoga ću zezat sve ovisno o kavom se tipu forumaša radi...neke i provocirat...ma tako je velik opseg djelovanja na forumu kao i u reali..al naravno mogu strpit ok nekad i reagirat neprimjerno al samo u trenutku...al otišli smo od teme.. 
0
kako nisi rekaoFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:25Pa nisam to ni rekao, kolega. Svako smije imati zelje i inklinacije. Ali, podrzavanje zlocina, njihovo velicanje ili velicanje onih koji su ga pocinili, vodi direktno u ban (ne mora biti trajni, zavisi koliko sebi dozvolis).respo je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:15 ma vala i to je bezveze ako nesto podrzavas i velicas da se treba banovati
Evo, neka neki Bosnjak (ili bilo ko drugi) podrzi bilo koji zlocin ARBiH (kao ubistva Franjevaca ili bilo kojeg drugog koji je dokazan), dobice ban odmah. Vjerovatno trajni.
Sta ti se sda nece svijeti u ovom postu? Izgleda da imas misiju da uvijek nesto nadjes. I to se smije. Ali ovo sto sam pomenuo, neka me bilo ko testira.
pogledaj sta si napisao
hb sam po sebi nije zlocin
da je nastao na zlocinu jeste i to su dvije razlicite stvari
nemam ja nikakvu misiju nego jednostavno si kontradiktoran ovdje
1
1
Halo, procitao sam. To je njegovo MISLJENJE oko MOTIVA. I cuj, necu vise da objasnjavam svakom sve, eto vam PP, pa se svadjajate.Furlan je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:25Ja ne znam stvarno sta covjek da ti kaze. Procitaj izvinjene upućeno gdje brani tezu da misli da tu nije bilo zlocinackog udruzivanja. Pa bojice da uzmem i da ti crtam. Ja ne trazim ban ni za koga, tu da budemo jasni. Ali da cu isto tako reci STA mislim o ovakvim likovima i da cu se cerat sa njima dok mi moderacija dozvoli,Fatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 15:07
Ako grijesim (i jos amnestiram), nadji mi jedan njegov post u kome eksplicitno negira da se UZP desio, ili da ga podrzava. Mozda sam previdio to. Ako bude toga, eto, banovacemo ga. Ali, ostavi misljenja oko konteksta i sl. po strani. Samo negiranje, podrzavanje ili velicanje. Ja ga odmah banujem.
![]()
P.S.
Oko pominjanja Njemacke i Jevereja (sasvim druga tema i necu da ovdje o tome razglabam). Nije me briga kakav je tamo zakon. Ovo je forum, koji ima svoja pravila, i koja bi trebalo procitati. Bar sto se ove teme tice (iako me je @laganini bio bas doveo do jake nervoze), niko nije prekrsio ta pravila. Idemo dalje.
0