UZP Herceg Bosna

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Re: UZP Herceg Bosna

Post Postao/la laga-nini »

...ja nebi reka da je nasta na zločinu al da je bilo zločina..
0
Furlan
Novi behar
Novi behar
Reactions: 193

Post Postao/la Furlan »

storm je napisao/la: 23 aug 2020, 15:28
Furlan je napisao/la: 23 aug 2020, 15:15

Nismo prijatelju jasni. Probaj u Njemačkoj da negiras presude i genocid nad Hebrejima pa da vidimo STA se desava. Da to podvdes pod stav. Pa ljudi dragi te politike koju UZPovac brani zivote su nam uništile, pa zar je to tako tesko shvatiti. Pa zamisli da ja kazem da je strateški cilj BIHe da iseli Srbe i Hrvate i da postane bosnjacka nacionalna država obzirom da ovi prihvatiaju Sr i Hr kao maticne i da budu nacionalna manjina? Rekao bi da sam lud i nacionalista i islamista i najebo mi se matere i oca bez pardona. S pravom.
Ne hvataj se na provokacije, to mu je modus operandi čak i kad ne misli tako, samo da kontrira okruženju... Kad nestane argumenta ionako prebaci na nešto drugo.
Drukčije mišljenje svakako neću banirati, zar da zapovijedim okvire razmišljanja ovdje?
Hoćemo samo klimati i lajkati?
uvrede i ostalo kršenje pravila hoću sankcionirati.
Naravno da necemo ali da cemo reci UZPovcu da je UZPovac i da mu nacionalizam i fasizam smrdi iz svake rijeci na politici HOCU a vama na volju. :ooo
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

respo je napisao/la: 23 aug 2020, 15:35
Fatih je napisao/la: 23 aug 2020, 15:25

Pa nisam to ni rekao, kolega. Svako smije imati zelje i inklinacije. Ali, podrzavanje zlocina, njihovo velicanje ili velicanje onih koji su ga pocinili, vodi direktno u ban (ne mora biti trajni, zavisi koliko sebi dozvolis).

Evo, neka neki Bosnjak (ili bilo ko drugi) podrzi bilo koji zlocin ARBiH (kao ubistva Franjevaca ili bilo kojeg drugog koji je dokazan), dobice ban odmah. Vjerovatno trajni.

Sta ti se sda nece svijeti u ovom postu? Izgleda da imas misiju da uvijek nesto nadjes. I to se smije. Ali ovo sto sam pomenuo, neka me bilo ko testira.
kako nisi rekao
pogledaj sta si napisao
hb sam po sebi nije zlocin
da je nastao na zlocinu jeste i to su dvije razlicite stvari
nemam ja nikakvu misiju nego jednostavno si kontradiktoran ovdje
Pa ni RS nije sama po sebi zlocin. Ali je nastala na zlocinu. Tako da, svako ovdje smije napisati "zivjela RS" (jer ona je ustavna administrativna jednica BiH) bez da mu mozes ista. Ali, neka krene sa velicanjem Mladica ili Karadzica, onda je drugacije. Druga stvar je sto je to sve tako usko povezano.

Sa "HB" je drugacije. Ko bude izrazavao zelju da se to "obnovi", tu je nesto drugacije nego sa RS-am. Tu vec ni sam ne znam sta bi se odobravalo a sta ne.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Furlan je napisao/la: 23 aug 2020, 15:39

Ne hvataj se na provokacije, to mu je modus operandi čak i kad ne misli tako, samo da kontrira okruženju... Kad nestane argumenta ionako prebaci na nešto drugo.
Drukčije mišljenje svakako neću banirati, zar da zapovijedim okvire razmišljanja ovdje?
Naravno da necemo ali da cemo reci UZPovcu da je UZPovac i da mu nacionalizam i fasizam smrdi iz svake rijeci na politici HOCU a vama na volju. :ooo
Eto, uputio si licnu uvredu (to apsolutno ne mozes dokazati...) Necu reagavati na prvu, najvise zbog tog tvog "a vama na volju". Imas samo upozorenje.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Ja sam samim naslovom teme, definirao stav uredništva... I nije uopće upitno o čemu se radi...
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 250

Post Postao/la respo »

Fatih je napisao/la: 23 aug 2020, 15:43
respo je napisao/la: 23 aug 2020, 15:35

kako nisi rekao
pogledaj sta si napisao
hb sam po sebi nije zlocin
da je nastao na zlocinu jeste i to su dvije razlicite stvari
nemam ja nikakvu misiju nego jednostavno si kontradiktoran ovdje
Pa ni RS nije sama po sebi zlocin. Ali je nastala na zlocinu. Tako da, svako ovdje smije napisati "zivjela RS" (jer ona je ustavna administrativna jednica BiH) bez da mu mozes ista. Ali, neka krene sa velicanjem Mladica ili Karadzica, onda je drugacije. Druga stvar je sto je to sve tako usko povezano.

Sa "HB" je drugacije. Ko bude izrazavao zelju da se to "obnovi", tu je nesto drugacije nego sa RS-am. Tu vec ni sam ne znam sta bi se odobravalo a sta ne.
pa naravno da moze svako reci zivjela rs
to sam i pomenuo kad sam rekao ne znam zasto se ljudi ljute kad dodik kaze zelim se odvojiti ja radim za rs i sl
oni rade za svoje interese a mi bi trebali raditi za svoje pa ko ima jace argumente moc i sl neka dobije
nama u prednost ide sto znamo kako je nastala
sa hb je slicno samo sto hb nije opstala i to je jedina razlika
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

laga-nini je napisao/la: 23 aug 2020, 15:38 ...ja nebi reka da je nasta na zločinu al da je bilo zločina..
ok da li je nastao na zlocinu ili ne mozemo diskutovati i razmjeniti sta znamo
ako su trazili da bude cisto nacionalno cisto kao sto su to uradili u rs
a u toku svega nastao heliodrom i sl onda se moze reci da je hb nastala na zlocinu
vjerovatno ne kao ideja rs i velike srbije al pricamo o nijansama
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

respo je napisao/la: 23 aug 2020, 16:37
laga-nini je napisao/la: 23 aug 2020, 15:38 ...ja nebi reka da je nasta na zločinu al da je bilo zločina..
a u toku svega nastao heliodrom i sl onda se moze reci da je hb nastala na zlocinu
Pa ja sam i pokusavao da ukazem upravo na ovo. On ne misli da je nastala na zlocinu ali priznaje da je bilo zlocina. Tu ima mjesta za raspravu. A, vidio sam, da je onaj kolega htio da to sankcionisem, kao da je ovo USSR.

Stvar je u tome sto HB nema vise. I upravo te "nijanse" su dovoljne da se pise o tome. Ali, jedno je sto on "misli" a drugo bi bilo da kaze kristalno jasno, ja to podrzavam i dalje. Toje osudjeno kao UZP i kraj price.

Ovom prilikom laganini, pozvao bih te da objasnis zasto ne mislis da je nastalo na zlocinu? Ipak, svi glavni akteri/osnivaci su osudjeni za zlocin.
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

Fatih je napisao/la: 23 aug 2020, 16:46
respo je napisao/la: 23 aug 2020, 16:37

Pa ja sam i pokusavao da ukazem upravo na ovo. On ne misli da je nastala na zlocinu ali priznaje da je bilo zlocina. Tu ima mjesta za raspravu. A, vidio sam, da je onaj kolega htio da to sankcionisem, kao da je ovo USSR.

Stvar je u tome sto HB nema vise. I upravo te "nijanse" su dovoljne da se pise o tome. Ali, jedno je sto on "misli" a drugo bi bilo da kaze kristalno jasno, ja to podrzavam i dalje. Toje osudjeno kao UZP i kraj price.

Ovom prilikom laganini, pozvao bih te da objasnis zasto ne mislis da je nastalo na zlocinu? Ipak, svi glavni akteri/osnivaci su osudjeni za zlocin.
ja sam se samo osvrnuo da ne treba sankcionisati nista osim bukvalno onoga sto se zna
ako je mijo mijic pocinio zlocin i ako neko podrzava to trebalo bi to sankcionisati al podrzavati brigadu u kojoj je mijo mijic bio nema nista sa tim zlocinom direktno kao i podrzavanje hb u nacelu
laganini se predstavlja da podrzava takav nastanak a to sta on stvarno podrzava vjerovatno nikad neemo saznati
njegova podrska samoj hb uopste nije diskutabilna kao sto bih ja mozda volio da bih zauzme citavu europu i da sve bude jedna drzava
samo sto je moja zelja da hrvatska i sve ostale drzave kazu mi zelimo da budemo bih aneksujte nas zato jer je to idealna drzava dok bi vehabije to zelile na drugi nacin vjerovatno
0
Furlan
Novi behar
Novi behar

Post Postao/la Furlan »

Fatih je napisao/la: 23 aug 2020, 15:46

Eto, uputio si licnu uvredu (to apsolutno ne mozes dokazati...) Necu reagavati na prvu, najvise zbog tog tvog "a vama na volju". Imas samo upozorenje.
Znas sta Fatih. Odjebi i ti i forum. Vozdrica ti. :ooo
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

respo je napisao/la: 23 aug 2020, 16:59
Fatih je napisao/la: 23 aug 2020, 16:46

ja sam se samo osvrnuo da ne treba sankcionisati nista osim bukvalno onoga sto se zna
ako je mijo mijic pocinio zlocin i ako neko podrzava to trebalo bi to sankcionisati al podrzavati brigadu u kojoj je mijo mijic bio nema nista sa tim zlocinom direktno kao i podrzavanje hb u nacelu
laganini se predstavlja da podrzava takav nastanak a to sta on stvarno podrzava vjerovatno nikad neemo saznati
njegova podrska samoj hb uopste nije diskutabilna kao sto bih ja mozda volio da bih zauzme citavu europu i da sve bude jedna drzava
samo sto je moja zelja da hrvatska i sve ostale drzave kazu mi zelimo da budemo bih aneksujte nas zato jer je to idealna drzava dok bi vehabije to zelile na drugi nacin vjerovatno
Slazem se vecinom toga sto si napisao. Za Bozije cudo.
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Furlan je napisao/la: 23 aug 2020, 17:01
Fatih je napisao/la: 23 aug 2020, 15:46

Pozdrav i tebi, i neka te sreca prati gdje god krenuo. :D
0
Furlan
Novi behar
Novi behar

Post Postao/la Furlan »

Fatih je napisao/la: 23 aug 2020, 17:05
Furlan je napisao/la: 23 aug 2020, 17:01

Ne ide bez bana bolan ne bio. :D
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Eto, vidis kada neko misli da posjeduje apsolutnu istinu i pravo da "sudi". Ako ne moze kako zeli on (mada mu niko nije branio da pise, postujuci pravila), radije nece nikako. I taj post neka stoji. Nisam ga htio brisati. Spomenik egoizmu.
0
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Furlan je napisao/la: 23 aug 2020, 17:08

Ide... Sretno
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Furlan je napisao/la: 23 aug 2020, 17:08

Ne. To je ono sto si ti ocekivao. Da si to napisao kome drugom, "morao bih". Ovako, upuceno meni, valjda ja znam koji su moji sopstveni kriteriji za uvredu.
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..mozemo govorit o motivu nastanka hb..rat je počeo u bih i nije bilo hb..nakon izjava Alije da nece nas po a ravno koje je u bih napadnuto Srbi vec organizirani sto je Hrvatima preostalo čekati alijine improvizacije..znaci to je druga tema..
0
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”