Izbori 2026
Moderator/ica: Moderator
Re: Izbori 2026
Meni se čini da je to osnovni problem sa politikom u BiH. Uvijek se neko uglavljuje negdje gdje ne pripada, a sve zato što "fali ruku" ili što kao Komšić smisli idealan način da dva konstitutivna naroda "jebe u zdrav mozak" evo već 20 godina.
Da je on bar bio principijelna ljevica, nego je asistirao SDA kad god je mogao i kad mu je odgovaralo.
Evo i ovaj Kovačević. On se izjašnjavao onako kako mu je odgovaralo ili što se tiče njegovog privatnog života ili što se tiče politike. Nemam ništa protiv, imaš se pravo osjećati kako hoćeš, ali zašto bi takvi trebali sjediti u Predsjedništvu? Koje je samo po sebi lakrdija, ali to uvodi u drugu diskusiju.
Da je on bar bio principijelna ljevica, nego je asistirao SDA kad god je mogao i kad mu je odgovaralo.
Evo i ovaj Kovačević. On se izjašnjavao onako kako mu je odgovaralo ili što se tiče njegovog privatnog života ili što se tiče politike. Nemam ništa protiv, imaš se pravo osjećati kako hoćeš, ali zašto bi takvi trebali sjediti u Predsjedništvu? Koje je samo po sebi lakrdija, ali to uvodi u drugu diskusiju.
0
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 11030
- Kontakt:

18 ruku treba za vlast. Može se tu, teoretski, svašta nešto kombinovati.
Al najvjerovatnije vlast pravi SDA sa onima koji će najbolje slušati šta im se kaže.
0
To je, bez konkurencije, i najslađi kolač izbora.
Hoće li DF tamo gdje im ponude više? Ili će SDA i SDP koalicijom eliminirati sve manje konkurente?
SDA bi takvom koalicijom eliminirala i SBIH i NIP kao najveće konkurente na desnici/centru. SDP bi eliminirala DF i Našu Stranku na ljevici. Ne mogu se zanositi ni jedni ni drugi da mogu eliminirati jedni druge.
I vidim već neki pričaju da im je vrijeme da sjednu za sto.
Hoće li DF tamo gdje im ponude više? Ili će SDA i SDP koalicijom eliminirati sve manje konkurente?
SDA bi takvom koalicijom eliminirala i SBIH i NIP kao najveće konkurente na desnici/centru. SDP bi eliminirala DF i Našu Stranku na ljevici. Ne mogu se zanositi ni jedni ni drugi da mogu eliminirati jedni druge.
I vidim već neki pričaju da im je vrijeme da sjednu za sto.
0
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Time bi SDP sebi pucao u nogu. Možda bi oni sebi to i oprostili, al njihovi glasači - teško.
0
Onda će isključivi izbor biti na Komšiću. A on baš i ne voli SDP.
Da li bi SDP glasači radije da SDP nikako ne vlada u Sarajevu ili da vlada sa SDA?
Ovo ozbiljno pitam. Nije retoričko pitanje.
Da li bi SDP glasači radije da SDP nikako ne vlada u Sarajevu ili da vlada sa SDA?
Ovo ozbiljno pitam. Nije retoričko pitanje.
0
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Dobro pitanje.
Mislim da se veći dio njih osipa na spomen SDA, koju doživljavaju kao najveće zlo izgmizalo iz najgadnije jame pakla.
Mislim da se veći dio njih osipa na spomen SDA, koju doživljavaju kao najveće zlo izgmizalo iz najgadnije jame pakla.
0
Ne znam sto se cude sto su raja glasala za SDA, a kakvu drugu opciju su imali?
I ja sam glasala i ne samo to nego cu se sad i uclaniti u SDA
I ja sam glasala i ne samo to nego cu se sad i uclaniti u SDA
1
1
Hrvati izabrali predstavnika u predsjednistvu koji je imao manje glasova kad se saberu glasovi od ostala dva kandidata.
Znaci nije dobila podrsku ni pola hrvata
Znaci nije dobila podrsku ni pola hrvata
0
Nema nikakve sustinske razlike izmedju SDP i SDA. Kao uostalom ni drugih stranaka. Svi su oni tu iz jednog I iskljucivo jednog razloga, a to je da se docepaju fotelje I da se tako bogate. A da bi to ostvarili, svi ali bas svi do jednog su spremni praviti koalicije i sa samim djavolom ako ce im to omoguciti da dodju do svog cilja.
1
1
Denis Bećirović: 38,17 % bošnjačke utrke — 210.483 glasa.
Željka Cvijanović: 55,41 % srpske utrke — 288.606 glasova.
Darijana Filipović: 46,56 % hrvatske utrke — 109.168 glasova.
0
Sto se nisi ukljucio u sahovsku ligu kad znas tako fino racunat
0
Let's be honest. Ne valja se plus još zavaravati kad je već Komšić vješto zajahao najčudnijeg izbornog konja u istoriji svih izbora.
Za Kovačevića je glasalo malo Hrvata. Za Lučića nešto više, ali i tu je bilo drugih i Ostalih. Svi glasači Filipovićke su bili Hrvati.
Tako da je zaključak da ti je matematika katastrofa.
Za Kovačevića je glasalo malo Hrvata. Za Lučića nešto više, ali i tu je bilo drugih i Ostalih. Svi glasači Filipovićke su bili Hrvati.
Tako da je zaključak da ti je matematika katastrofa.
0
Sta cu. Nisam imala pomoc u srednjoj skoli oko zadace.
Umjesto da mi je pisao sastave, racunao matematiku, fiziku, vjezbao strani jezik, i pomagao mi na svaki nacin, on je posjecivao svaku utakmicu C. da prostiš Zvezde

Umjesto da mi je pisao sastave, racunao matematiku, fiziku, vjezbao strani jezik, i pomagao mi na svaki nacin, on je posjecivao svaku utakmicu C. da prostiš Zvezde
0

1