Komšije i Susjedi - Srbija i Hrvatska
Moderator/ica: Moderator
Re: Gjenero: Milanović preko BiH vraća dug Rusima, Čović podržava Dodikov secesionizam
..sve se mialim da će i on izbjeći komsica..hr i Srbija su poslali poruku nadam se da će Izetbegović naučit nesto izbačena toga..nadam
0
Re: Gjenero: Milanović preko BiH vraća dug Rusima, Čović podržava Dodikov secesionizam
To bi bilo neozbiljno.
Komsic je legalno izabrani clan Predsjednistva. Sve dok je to tako, neozbiljno ga je izbjegavati.
I ne znam zasto spominjes Izetbegovica. Izetbegovic glasao za Komsica?
Komsic je legalno izabrani clan Predsjednistva. Sve dok je to tako, neozbiljno ga je izbjegavati.
I ne znam zasto spominjes Izetbegovica. Izetbegovic glasao za Komsica?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
..legalan al nije legitiman i te igrice bosnjaka s njim ih je koštala sadašnje situacije..i nece proc te price o legalnosti nema šansi..
0
Pa dobro, to je tvoje misljenje.
Opet ne kontam pominjanje Izetbegovica.
Ti vjerujes da Bakir ima toliku moc nad bosnjackim glasackim tijelom da je tacno odredio koliko ce Bosnjaka glasati za Komsica a koliko za Dzaferovica, I svi ga ti Bosnjaci poslusali?
Opet ne kontam pominjanje Izetbegovica.
Ti vjerujes da Bakir ima toliku moc nad bosnjackim glasackim tijelom da je tacno odredio koliko ce Bosnjaka glasati za Komsica a koliko za Dzaferovica, I svi ga ti Bosnjaci poslusali?
1
1
Re: Vučićeva stranka podržava ideju o automatskom državljanstvu Srbije za građane bh. entiteta RS
Sve će to pasti u vodu, kroz pregovore pristupu eu...Socrates je napisao/la: ↑14 okt 2020, 12:37Interesantna recenica.Zašto onda i Srbija ne bi razmotrila Dodikov prijedlog i ponudila državljanstvo svim svojim sunarodnicima, ma gdje oni živjeli. A Srbi iz RS-a su sigurno visoko na toj listi”, rekao je Vučević za “Glas Srpske”.
Moje pitanje je zasto samo Srbi.Dodik je spomenuo "sve gradjane RS-a".
14% stanovnika RS-a su Bosnjaci, i ima par procenata Hrvata.
Inace, ovdje mozemo o svim aspektima dvojnog, trojnog, itd. drzavljanstva.
Cini se da je na Balkanu taj problem kompliciran, ali i u drugim dijelovima svijeta postoje izvjesni problemi oko toga.
Preporuke ek su da se to tek iznimno dopušta... Pogotovo nove članice gnjave s tim, dok starije, poput Austrije, tu su se postavile za sebe.
Slovenija ne dopušta, zbog tih preporuka, Hrvatska ipak u nekom posebnom statusu, zbog bih, da...
Što se mene tiče, ok...
Ali rezident možeš biti samo u jednoj zemlji...
0
Mani te floskule (kako ti voliš reci)
Prema slovu zakona je i legalan i legitiman...
Sta je legitimno, samo hdz?
A može se raspravljati o izbornom zakonu...
0
..mislim da da da je on kompromitira tu pricu nebi komsic nikad bio izabran..al ok sto je bilo bilo izborni zakon se moze izmjenit a ko nece da ga minja..bakir
0
..ovo je tipičan primjer koji ti govori suprotno..a ne raspravljati o promjeni zakona nego u znak dobre volje usvojit
0
Pa I ovom tvrdnjom zapravo kazes da vjerujes u Bakirovu nevjerovatno veliku moc nad bosnjackim glasackim tijelom.
Izvini, ali to je jedna od nevjerovatnijih teorija zavjere.
0
Ne znam, kako bi se to riješilo, osim da federacija ima samo jednog predsjednika...
Dva entiteta, dva predsjednika.
Ali nije ništa logično u bih... Tko će tu odrediti, tko je pravi Hrvat, a tko pravi Bošnjak?
To kako Hrvatska strana želi, moguće je jedino da se uspostavi treći entitet.
Ja o Komsicu nemam neko naročito mišljenje (nemaju danas ni bošnjaci) ali reci nelegitiman, glupost je...
0
Re: Vučićeva stranka podržava ideju o automatskom državljanstvu Srbije za građane bh. entiteta RS
..evo praktično cu objasnit s Hrvatima iz bih..imas putovnicu s kojom nož di oces ko i Hrvati u hr..osobnu hrvatsku s prebivalištem u bih..tako s njom imas mogućnost kretanja al nemas prebivalište tj gradjanin si bih s svim obvezama prema RH ko i neki Bošnjak s bošnjačkom ..ne znam jesam libuspionobjasnit ako ne moze konkretnonpitanje
0
..kako ti nije jasno..zar mislis da on predstavlja Hrvate pa on je veći Bošnjak od tebe.. 
0
Nema povjerenja... To ti je.
Ključan problem bih.
Da hdz desetljećima ne radi na rasturanju bih, sve bi se moglo dogovoriti...
0
Teško... Ali recimo
Željko je
Nebitno... Takav je izborni zakon, pitajte covica isto, zašto... Ne samo Bakira
0
..ubi se od rasturanja..bio bi glup narod kad bi to radio a ja umišljam da nisubtj nismo..to je bošnjačka Paranoja o nekakvim podjelama inslicno..nadam se da kod vucica nije bilo salveta..

0
Postavljaju se tu I razna druga pitanja oko dvojnog drzavljanstva, pogotovo kad se ovako masovno dijeli.
Ova pitanja su postavljana I u drugim drzavama.
Recimo, da li je dvojni drzavljanin u konfliktu interesa ako sluzi u zakonodavnoj Ili izvrsnoj vlasti jedne od drzava cije drzavljanstvo ima.
Ovo mozda nije vazno ako neko ima kanadsko i bosansko drzavljanstvo, I bude Izabran u, recimo, kanadski parlament. Mala je mogucnost da upadne u konflikt interesa.
Ali dole u regionu ....
Recimo, pitanje je osnovne logike kako Dodik moze biti clan Predsjednistva BIH ako ima drzavljanstvo Srbije.
Pa primjeni na sve ostale primjere.
Ova pitanja su postavljana I u drugim drzavama.
Recimo, da li je dvojni drzavljanin u konfliktu interesa ako sluzi u zakonodavnoj Ili izvrsnoj vlasti jedne od drzava cije drzavljanstvo ima.
Ovo mozda nije vazno ako neko ima kanadsko i bosansko drzavljanstvo, I bude Izabran u, recimo, kanadski parlament. Mala je mogucnost da upadne u konflikt interesa.
Ali dole u regionu ....
Recimo, pitanje je osnovne logike kako Dodik moze biti clan Predsjednistva BIH ako ima drzavljanstvo Srbije.
Pa primjeni na sve ostale primjere.
1
1
Treba ukinuti dvojno drzavljanstvo 
0
ALPHA ET OMEGA