Komšije i Susjedi - Srbija i Hrvatska

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

Odgovori
storm
Administrator
Reactions: 38080

Re: Vučićeva stranka podržava ideju o automatskom državljanstvu Srbije za građane bh. entiteta RS

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 14 okt 2020, 19:20 ..a ovo sto se dešava je direktni produkt komsiceva izbora i svake opstrukcije bakira..prica se ponavlja ko i s njegovim ocem koji je svaki dogovor s hr u razno vrime izigra jebiga ne izmišljam to takav je lik bio into pouzdano znam..
Pa negdje je sve počelo...pusti sad Aliju i rat, mada bi i tu mogli o izigravanju, ali nije tema (Karađorđevo, Beč, itd)
Napisao sam već...kako je u federaciji, da se bira zajedno...sasvim je prirodno, da se neće birati osoba, koja se svim silama trudi razvaliti istu državu...pa kad to godinama činiš, te onda birači to kazne, kukaj i zapomagaj...
Vrlo loše...vrlo loše...
2
2 slika
PRODUCENT
Novi behar
Novi behar
Reactions: 133

Re: Vučićeva stranka podržava ideju o automatskom državljanstvu Srbije za građane bh. entiteta RS

Post Postao/la PRODUCENT »

sva ta sjela,to je tako ruzno,odvratno
koje ponizenje za te ljude,koji se nazivaju demokratama
sta li je u glavama njihovih biraca
2
2 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..zaključak ružni prljavi Srbi i Hrvati tj. ustaše i cetnici ugnjetavaju jadne Bošnjake..cemu opce rasprave..svi žele srušit bih samo bosnjaci ne ..oni samo žele stvorit gradjansku državu..ok..a sto vise napisat
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Zar ga nisu i prije imali?
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17581

Post Postao/la Ommadawn »

Ne daj se Kirba, legendo...
0
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

laga-nini je napisao/la: 14 okt 2020, 18:04 Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u srijedu je odbacio kritike koje mu je zbog sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uputio čelnik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kojega je istodobno pozvao da poštuje ranije dogovore čiji je cilj osigurati izmjene izbornog zakona BiH.

U intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" Čović je kazao kako je u ponedjeljak tijekom susreta s Vučićem u Beogradu na kojemu je bio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik glavna tema bila izvještaj Europske komisije o napretku BiH.

Čelnik HDZ-a taj je dokument opisao kao "dosta siv" uz ocjenu kako bi u tim okolnostima bilo veliko postignuće ukoliko bi BiH naredne godine dobila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

Čović je kazao kako je s Vučićem razgovarao i o predstojećim lokalnim izborima u BiH zakazanim za 15. studenog a ponovio je svoje ranije ocjene kako je Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) u sadašnjem sastavu nezakonito.

"Nije tajna da neke političke opcije žive posljednjih desetak godina isključivo na izbornom inženjeringu koji se provodi u izbornom procesu", kazao je Čović aludirajući na "slučaj Komšić" odnosno činjenicu da je on kao hrvatski član Predsjedništva BiH izabran uz potporu SDA na čijem je čelu Izetbegović.

Čelnik vladajuće bošnjačke stranke ranije ovog tjedna kritizirao je Čovićev i Dodikov sastanak s Vučićem uz ocjenu kako oni namjerno izbjegavaju čuti njegovo mišljenje o stanju u BiH. Izetbegović je kazao kako je BiH "tronožac" koji ne može stajati bez treće strane, u ovom slučaju Bošnjaka.

Čović mu je na to sada odgovorio porukom kako je upravo u pregovorima između HDZ BiH i SDA koji su trenutačno blokirani potrebno pokazati koliko je bitan taj tronožac u BiH te koliko je važno da razgovaraju predstavnici tri naroda.

"Vjerujem da će Izetbegović prihvatiti tu realnost i da ćemo provesti naše dogovore oko Mostara i izbornog zakona do konca godine", kazao je Čović dodajući kako ima dojam da SDA sada traži način kako izigrati sporazum kojega su on i Izetbegović potpisali u lipnju kada su definirana nova izborna pravila za Mostar i ujedno dogovoreno da se do kraja godine nađu rješenja za izmjene izbornog zakona odnosno način biranja članova Predsjedništva BiH i zastupnika u Domu naroda parlamenta Federacije BiH.

Unatoč tom sporazumu pregovori su blokirani a SDA je postavila zahtjev da se prije izmjene izbornog zakona uspostavi nova vlada Federacije BiH koja je u tehničkom mandatu još od izbora 2018. godine. HDZ BiH na to ne pristaje a Čović je u srijedu to i potvrdio kazavši kako ne vidi zbog čega bi uopće sastavljali novu entitetsku vladu ako se postignuti dogovori ne provode.
A da se nisu sastali radi presude suda u USA? :ooo
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 14 okt 2020, 19:28
laga-nini je napisao/la: 14 okt 2020, 19:20 ..a ovo sto se dešava je direktni produkt komsiceva izbora i svake opstrukcije bakira..prica se ponavlja ko i s njegovim ocem koji je svaki dogovor s hr u razno vrime izigra jebiga ne izmišljam to takav je lik bio into pouzdano znam..
Pa negdje je sve počelo...pusti sad Aliju i rat, mada bi i tu mogli o izigravanju, ali nije tema (Karađorđevo, Beč, itd)
Napisao sam već...kako je u federaciji, da se bira zajedno...sasvim je prirodno, da se neće birati osoba, koja se svim silama trudi razvaliti istu državu...pa kad to godinama činiš, te onda birači to kazne, kukaj i zapomagaj...
Vrlo loše...vrlo loše...
Svaku srecu ti u zivotu zelim. Kratko, konzicno - i, najvaznije, tacno. Kada to prika shvati, i kada mozda neko drugi zamijeni Covica i HDZ-a kakav je sa njim, sve bi bilo drugacije.

Znam da ces radi mog komentara zaraditi josbar 3-4epiteta, ali znam da si ti "plecat za nositi" te tepalice. :valja
2
1 slika 1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

laga-nini je napisao/la: 14 okt 2020, 20:08 ..zaključak ružni prljavi Srbi i Hrvati tj. ustaše i cetnici ugnjetavaju jadne Bošnjake..cemu opce rasprave..svi žele srušit bih samo bosnjaci ne ..oni samo žele stvorit gradjansku državu..ok..a sto vise napisat
Ko ima najmanje efektivne kontrole u BiH? Bas tako, cemu uopce rasprava. :keke
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Fatih je napisao/la: 14 okt 2020, 22:41

Vrlo loše...vrlo loše...
Svaku srecu ti u zivotu zelim. Kratko, konzicno - i, najvaznije, tacno. Kada to prika shvati, i kada mozda neko drugi zamijeni Covica i HDZ-a kakav je sa njim, sve bi bilo drugacije.

Znam da ces radi mog komentara zaraditi josbar 3-4epiteta, ali znam da si ti "plecat za nositi" te tepalice. :valja
..uvik će te vi nac nekog covica..il dodika..vama jedino odgovara paraziti Ala komsic.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Vrlo loše...vrlo loše...

Lako je meni za te "tepalice" :D
Mislim stvari su jako jasne, kad čovjek nema nacionalističkog sljepila na očima...
Takodjer prijatelju, i ja tebi svaku sreću želim :ok
2
1 slika 1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

laga-nini je napisao/la: 14 okt 2020, 22:46

..uvik će te vi nac nekog covica..il dodika..vama jedino odgovara paraziti Ala komsic.
Mi nasli Covica? Daj prika... Razumijem nezadovljstvo zbog Komsica. Zaista razumijem. Ali svako bi uradio isto, i u normalnijem podneblju, da imas takav izbor pred sobom. Sve dok Covic bude trazio partnera u Dodiku, uvijek ce biti "komsica", koliko zelis.
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..sve dok vi ne budete paranoični i pušili fore o rušenju bih nema sriče..ajmo sist popričat opustit di triba..ugledajte se u plenkija koji se ispriča Srbima i pomalo se normalizira situacija s Srbima..naravno pod vi ne mislim na forum nego na sda prije svega
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 14 okt 2020, 22:52 ..sve dok vi ne budete paranoični i pušili fore o rušenju bih nema sriče..ajmo sist popričat opustit di triba..ugledajte se u plenkija koji se ispriča Srbima i pomalo se normalizira situacija s Srbima..naravno pod vi ne mislim na forum nego na sda prije svega
Koje paranoje?
Dodik ne prestaje sa otcijepljenjem priču, a našao je jazavca Covketa, koji zna, ukoliko ga podrži, i uspije, ima šanse da ostvari UZP planove...
To su realni pokazatelji ponašanja, nikakve paranoje.
Plenkovič u cijeloj situaciji korektan, to se mora priznati... U startu je na sastanku u zagrebu sasjekao dodika, kad je počeo trabunjati oko toga...
2
2 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

:apl ..ne mogu virovat da si to reka..nes moć spavat noćas zbog toga..
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..jos jednom spomeni UZP i ignoriracu te.. :kiss
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 14 okt 2020, 22:59 :apl ..ne mogu virovat da si to reka..nes moć spavat noćas zbog toga..
Pa istina je, što se tiče onoga sastanka...
Jasno je poručio, da od jednostranog narušavanja daytonskog sporazuma, nema ništa..
Još da shvati, da se bilaterala vodi u Zagrebu i Sarajevu - ne u Mostaru... Moglo bi se nešto dalje...

Zasto te smeta UZP?
Haški sud, je herceg Bosna projekt okarakterizirao, optužio, presudio, kao UZP... To nisam ja izmislio, kako ni, da Covic radi u tom smjeru, opisao sam gore...
Nakon svega, ali svega, biti politički saveznik (a tu onda nije ni vojni daleko) sa Srbima... Nema pametan čovjek komentara...
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..zato sto je zo sto je bilo prošlost i nema veze s temom..jos i kad spominjete salvete..kafanski nivo al ne zamjeram takav je i sda koji nikad nije ima lidera od formata..oce li iza bakira bit sin il zena..takav nepotizam ni u Kazahstanu ne postoji
0
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”