Migranti u BiH

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Re: Migranti u BiH

Post Postao/la Fatih »

dmr je napisao/la: 22 aug 2020, 15:13
Fatih je napisao/la: 22 aug 2020, 15:08

Svakako, nista nije slucajno. I, uvijek su pokusavali preci granicu u grupama... Ne, ne mislim da su bas toliko glupi.
sad ja nesto kontam, moze se preci granica bez problema, pronaci cu i ja sam takvih mjesta koliko hoces, samo kako napredovati dalje, pretpostavljam da u hr nije problem samo granica, nego gdje god te uhvate, nema šetkanja kao kroz bih, a pogotovo voznje autobusom i slicno. Znaci, pregazim Unu, Savu, kako dalje, ici po sumama, po noci? :hm nije lako, ali cemu su se nadali. Jedino se zavuci u kakav kamion ili nesto.
Vecinom oni imaju nesto novca sa sobom. Evo, ne znam jesi li vidio onajvideo gdje nasa dva policajca ( zaista su osramotili i nas i svoje kolege), traze od njih 2000 Eura i tuku ih.

Oni taj novac cuvaju bas zato jer znaju da ce im trebati kada vecjednom predju granicu. Znaju da moraju nekoga dobro platiti da ih privatnim prevozom odveze tamo gdje su posli. Jer, uzalud ti je preci granicu, pa stpirati na autoputu, gdje ces odmah biti prijavljen. Pjesice, da i ne pominjem. Mene su mijenjali da sam negdje sa Bliskog istoka ili Turske, onda mozes misliti njih.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37718

Post Postao/la dmr »

Fatih je napisao/la: 22 aug 2020, 15:18
dmr je napisao/la: 22 aug 2020, 15:13

sad ja nesto kontam, moze se preci granica bez problema, pronaci cu i ja sam takvih mjesta koliko hoces, samo kako napredovati dalje, pretpostavljam da u hr nije problem samo granica, nego gdje god te uhvate, nema šetkanja kao kroz bih, a pogotovo voznje autobusom i slicno. Znaci, pregazim Unu, Savu, kako dalje, ici po sumama, po noci? :hm nije lako, ali cemu su se nadali. Jedino se zavuci u kakav kamion ili nesto.
Vecinom oni imaju nesto novca sa sobom. Evo, ne znam jesi li vidio onajvideo gdje nasa dva policajca ( zaista su osramotili i nas i svoje kolege), traze od njih 2000 Eura i tuku ih.

Oni taj novac cuvaju bas zato jer znaju da ce im trebati kada vecjednom predju granicu. Znaju da moraju nekoga dobro platiti da ih privatnim prevozom odveze tamo gdje su posli. Jer, uzalud ti je preci granicu, pa stpirati na autoputu, gdje ces odmah biti prijavljen. Pjesice, da i ne pominjem. Mene su mijenjali da sam negdje sa Bliskog istoka ili Turske, onda mozes misliti njih.
nisam gledao videa, ali cujem ili procitam stalno da ih pljackaju svi redom, srbi, bosanci, hrvatska "eu" policija cini mi se ponajvise da je poznata po tome. bas ono jadno, premlate ih, otmu im pare, mobitele i vrate ovamo nama. pretpostavljam da je cilj toga i poruka novima da se ne usudjuju.
jadni su, nabelajili su, zao mi ih je, ali isto tako mislim da se nesto mora rijesiti, ovo je dugorocno neodrzivo. ili prodji ili nazad. ili ko ima zelju da se uklapa ovdje, takmici na trzistu rada, sta ja znam, mozda mu treba dati priliku. samo sto sumnjam da ima zainteresovanih.
1
1 slika
make your move :damir
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10490

Post Postao/la WhiskeyPete »

dmr je napisao/la: 22 aug 2020, 14:42 Kazu da ih ima iz Maroka :sok pa kuda ste vi krenuli okolo, hiljade i hiljade kilometara dalje. kao da je i poenta u nekom lutanju bez cilja.
Ruta apsurda Maroko - alžir - Libija - Egipat, pa nekako preko Sredozemnog mora do Turske, ili Grčke i onda redovnom Balkanskom rutom. To je dovraga dugačak put, koji se prelazi i po par mjeseci, ako ti škripi sa novcem i nemaš nekoga s vana da te stalno sponzorira, jer valja isplaćati sve krijumičare koji nemaju baš jeftine tarife, a ovi kao da nisu poznazi kao lihvari na rutama.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator
Reactions: 38078

Post Postao/la storm »

Trafalgar Law je napisao/la: 22 aug 2020, 16:10
dmr je napisao/la: 22 aug 2020, 14:42 Kazu da ih ima iz Maroka :sok pa kuda ste vi krenuli okolo, hiljade i hiljade kilometara dalje. kao da je i poenta u nekom lutanju bez cilja.
Ruta apsurda Maroko - alžir - Libija - Egipat, pa nekako preko Sredozemnog mora do Turske, ili Grčke i onda redovnom Balkanskom rutom. To je dovraga dugačak put, koji se prelazi i po par mjeseci, ako ti škripi sa novcem i nemaš nekoga s vana da te stalno sponzorira, jer valja isplaćati sve krijumičare koji nemaju baš jeftine tarife, a ovi kao da nisu poznazi kao lihvari na rutama.
Ja sam bio dosta uključen u migrantsku krizu 2015...
Priča mi čovjek iz Iraka... Do EU, koštalo ga 30.000usd
Najgore mu bilo sirijsko turska granica...
Prodaju sve što imaju, a i pomoć već doseljenih ovdje je nužna...
Sta hoću reći... Rijetki uopće i mogu pomisliti na taj put.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17522

Post Postao/la Ommadawn »

BiH je od EU-fondova dobila oko 8666 eura po glavi migranta.
Sad skontajte gdje su te pare otišle. Za namjenu nisu sigurno.
1
1 slika
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Kod nas se nemilice kralo u jeku rata, a i dalje kupe kajmačinu na tenderima, sada se stekao dojam da je još manje nemoralnije krasti i od migranata.

Do sada je se od EU donacija mogao napraviti veliki, dobro osiguran prihvatni kamp, sa svom pratećom infrastrukturom, krenuvši od vodovodnih crpki do sanitarne jedinice za hite intervencije. Svi bi bilo dovoljno održivo iz učešće domaćeg i Euro fonda....

Ima li bi kontrolu nad migrantima, ograničavali kretanje onh migranata dok se ne utvrdi njihov identiet, sačuvali naše građane od nepotrebnih sukoba, migrantima obezbjedili osnovne potrebe.

Kako "državetina" ni u osnovi nije funkcionalna država, teško je očekivati da ćemo u zimu imati fer demokratske izbore.

Eno već u radikalnom bošnjačkom magazinu Stav vidim naručene predizborne tekstove o nepoželjnim bošnjacima, tj. nekim novim Dritanima koji nisu dovoljno autentični bošnjaci kao oni koji su između sebe podjelili goleme sume Dolara i petro-Dolara, dok su njihovi certificirani šverceri po nevjerovatnim cijenama prodavali dobar dio humanitarne pomoći.
3
3 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Ponovo neredi, ovaj put u naselju Oteš...
Nožem ozlijeđene tri osobe, od kojih je jedna žrtva podlegla ranama.
Sve što zasad pišu portali, je da se radi o obračunu između migranata...
0
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Ja sam čitao komentare i pišu da su migranti napadači, a žrtve neki momci iz sarajeva
2
1 slika 1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

pink floydd je napisao/la: 18 nov 2020, 07:53 Ja sam čitao komentare i pišu da su migranti napadači, a žrtve neki momci iz sarajeva
Ne znam...nema nigdje službeno ništa još..
Sve što znam, da je ovo postalo suludo...na stranu sve, treba pomoći tim ljudima, ali da ugrožavaju lokalno stanovništvo, tu je zero tolerance..
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21636

Post Postao/la Miss Y. »

Dečko je sa Otesa/Ilidža ne zelim da pisem ime.
Na fb mnoge moje kolege su objavile i žale ga. Fin dečko. Tuga.
3
1 slika 2 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

3
2 slika 1 slika

hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31197

Post Postao/la hani_jong_un »

zbo ga s ledja 😭
1
1 slika
Zadnja izmjena: hani_jong_un, dana/u 18 nov 2020, 09:15, ukupno mijenjano 1 put.
1811
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

I brat mu tesko povrijeđen.
Jadna njihova mati :plaki
3
1 slika 2 slika

hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

a govna arapska dje god da su pravice probleme, eno jucer nadjose one momke sto su u dresdenu opljackali muzej, ukrali stvari vrijednih preko milijardu, clanovi onog arabische klana 😑
1
1 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

Miss Y. je napisao/la: 18 nov 2020, 09:13 I brat mu tesko povrijeđen.
Jadna njihova mati :plaki
kaze piju po cijelu noc u kafani, ne plate i ispale se. pa mu daj marku, kupi maramice 🙄
1
1 slika
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Užas...
Evo sad čitam, ljudi bijesne, ako se ovo brzo ne reagira, još će biti žrtava.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Čekati da Seelmo Cikotich ponudi neko sexy riješenje.

Nešto se mora hitno poduzeti da se ne bi našla neka domaća glava luda među masom, ili više njih, što bi moglo rezultirati nekim baš, baš krvavim ishodom.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”