Vecinom oni imaju nesto novca sa sobom. Evo, ne znam jesi li vidio onajvideo gdje nasa dva policajca ( zaista su osramotili i nas i svoje kolege), traze od njih 2000 Eura i tuku ih.dmr je napisao/la: ↑22 aug 2020, 15:13sad ja nesto kontam, moze se preci granica bez problema, pronaci cu i ja sam takvih mjesta koliko hoces, samo kako napredovati dalje, pretpostavljam da u hr nije problem samo granica, nego gdje god te uhvate, nema šetkanja kao kroz bih, a pogotovo voznje autobusom i slicno. Znaci, pregazim Unu, Savu, kako dalje, ici po sumama, po noci?nije lako, ali cemu su se nadali. Jedino se zavuci u kakav kamion ili nesto.
Oni taj novac cuvaju bas zato jer znaju da ce im trebati kada vecjednom predju granicu. Znaju da moraju nekoga dobro platiti da ih privatnim prevozom odveze tamo gdje su posli. Jer, uzalud ti je preci granicu, pa stpirati na autoputu, gdje ces odmah biti prijavljen. Pjesice, da i ne pominjem. Mene su mijenjali da sam negdje sa Bliskog istoka ili Turske, onda mozes misliti njih.

1
2