Bogić Bogićević

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Re: Bogić Bogičević

Post Postao/la Nice try »

Nije se pronašao u svemu ovome, a možda je i bolje tako.
0
storm
Administrator
Reactions: 38078

Post Postao/la storm »

Nice try je napisao/la: 25 mar 2021, 14:00 Nije se pronašao u svemu ovome, a možda je i bolje tako.
Bolje za njega... Još bolje za Skaku i ekipu, da se ne dobije uvid u sve radnje.
Ali ne ide se na izbore za bolje političara, nego za bolje ljudi.
2
2 slika
Nice try
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 25 mar 2021, 14:55
Nice try je napisao/la: 25 mar 2021, 14:00 Nije se pronašao u svemu ovome, a možda je i bolje tako.
Bolje za njega... Još bolje za Skaku i ekipu, da se ne dobije uvid u sve radnje.
Da, u nekom donekle normalnom svijetu.
Mozda je i on ovo jedva docekao, mozda ne želi u svom dobu, godinama da se ulaze u nesto za sta nema snage...
Nije to kao u bajci, dolazi princ na konju, aždaje bježe kad ga ugledaju...
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Nice try je napisao/la: 26 mar 2021, 07:58
storm je napisao/la: 25 mar 2021, 14:55

Da, u nekom donekle normalnom svijetu.
Mozda je i on ovo jedva docekao, mozda ne želi u svom dobu, godinama da se ulaze u nesto za sta nema snage...
Nije to kao u bajci, dolazi princ na konju, aždaje bježe kad ga ugledaju...
Ne znam više šta reći...više što saznam, manje znam objasniti.
Sve što vidim, je suluda stranačka odanost, i nije to samo kritika na SDA, nego kompletno poimanje političkog pluralizma. Očito je poput genetskog koda usađeno iz vremena KPJ. Po svaku cijenu, pa i vlastitog boljitka.
Ja sam ovdje podržao na izborima za 4 stranke do sad...ustvari samo za jednu sam dva puta. Ne pokažu se dobrima, dovedu nekog kretena u vrh stranke, uočim zaokret u smjeru politike, koaliraju neprincipijelno...ma ćao.
0
Nice try
Etablirani član
Etablirani član

Re: Bogić Bogićević

Idealista, vjera u moguće bolje sutra...imaš par lijepih osobina, ali ... ne znam. Ova naša stvarnost je za žešćeg proučavanja.
Ne može se ništa ni na izborima riješiti, ni ovako, ni onako. Došlo je do toga, prikloniti se vladajućim strankama ili se izgubiti preko grane.
Sredine nema. Ovo je ludilo.

Pa jucer citam, kaze pokušali smo nabaviti vakcine ali nam nesto ne ide :valja :valja
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Nice try je napisao/la: 26 mar 2021, 08:22 Idealista, vjera u moguće bolje sutra...imaš par lijepih osobina, ali ... ne znam. Ova naša stvarnost je za žešćeg proučavanja.
Ne može se ništa ni na izborima riješiti, ni ovako, ni onako. Došlo je do toga, prikloniti se vladajućim strankama ili se izgubiti preko grane.

Pa jucer citam, kaze pokušali smo nabaviti vakcine ali nam nesto ne ide :valja :valja
Znam da je u bih i ta prokleta nacionalna komponenta uvelike u igri, znam i da je kao institucija zamršena do bola sa svim nivoima vlasti (mene znaju pitati ovdje, šta to kantoni, ministarstva, domovi, vijeće ministara....kako to ide redom? I uglavnom ne uspijevam dočarati :D )

Ali sve stane u ovaj kratki video...
2
2 slika
Nice try
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 26 mar 2021, 08:30
Nice try je napisao/la: 26 mar 2021, 08:22 Idealista, vjera u moguće bolje sutra...imaš par lijepih osobina, ali ... ne znam. Ova naša stvarnost je za žešćeg proučavanja.

Znam da je u bih i ta prokleta nacionalna komponenta uvelike u igri, znam i da je kao institucija zamršena do bola sa svim nivoima vlasti (mene znaju pitati ovdje, šta to kantoni, ministarstva, domovi, vijeće ministara....kako to ide redom? I uglavnom ne uspijevam dočarati :D )

Ali sve stane u ovaj kratki video...
Samo reci, eto ih tamo :djed
0
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Ne znam bi li se smijala, ili plakala :oo
Ali, kod nas samo ovakvi i dobijaju izbore, ključne funkcije, bitna imenovanja...
Nije mi žao naroda, jer veliki dio ljudi podcjenjuje znanje, ismijava se svemu dobrom i bili bi isti ovakavi, ili čak i gori da su na nekoj funkciji...
Sirovine poput ovih su njihovi uzori, idoli....
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Eno sad :D

Gradski vijećnici glasali za Bogića Bogićevića
Radiosarajevo.ba

Na današnjem nastavku Gradsko vijeća Grada Sarajeva izabrani su predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Vijeća.

Za predsjedavajućeg GV izabran je Jasmin Ademović(Narod i pravda), a iz reda Ostalih izabrana je Mirela Džehverović(Naša stranka) i iz reda Srpskog naroda Dragan Stevanović(SDP BiH).

U nastavaku sjednice Vijećnici su izabrali članove Komisije za izbor i imenovanje.

Vijećnici su glasali o gradonačelniku Grada Sarajeva.

Prijedlog da Bogić Bogićević bude gradonačelnik Sarajeva usvojen je jednoglasno.

Da li će Bogičević predomisliti teško je prognozirati.

Kako je predsjedavajući Ademović kazao izabrani kandidat mora se neposredno poslije izbora izjasniti da li prihvata ili ne ovu odluku.

"Zbog otga što on nije prisutan, dajemo pauzu od sat vremena da dođe na sjednicu i izsjasni se o tome da li će ovaj Grad voditi u naredne četiri godine", kazao je Ademović.
0
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Kakav cirkus, koji mentoli. Pa prave čovjeka budalom....ako cijeni sam sebe odbit će ih jednoglasno
1
1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10490

Post Postao/la WhiskeyPete »

Izgleda da je na kraju stvar čitavog niza međusobnih dogovora; ko će naslijeđivati koje pozicije, koliko će ih dugo obnašati, ko će eventualno biti predložen za naredni ciklus izbora. Nevjerovatno će biti ukoliko BB prihvati nečiju volju, jer je očigledno da sve ovisi o raspoloženju određnog sloja ljudi, mada su prvo izložili njegovu ličnost na probu. Čovjek je prije nepunih 24.sata dao neopozivu ostavku, sada ga kanom izabiraju i žele nazad. Da je imalo bilo iskrenost u njihovim namjerama, stvar bi već bila gotova još juče, ovako su svi zajedno priredili jednan cirkus sa "smjenom" Srdića i širenjem pogode genetske linije. I odjenom se opet Bogićević našao u neobranog grožđu "Vrati se, narod te želi". Nije problem što narod žeili Bogićevića, već je problem što se manipuliše sa voljom građana, koja se na kraju koristi kao "ispravka" za sve one sprege i nesuglasice na relaciji aktuelna vlast vs opozicija, a koje su se mogle i trebale riješavati, ali ne preko leđa građana.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Ima svoje za, i da prihvati... Ali još više, da sa gađenjem odbije.
U redu je, ako nije dobio, nije dobio, idemo dalje... Ali ovo u zadnja dva tri dana, idi mi, dođi mi, je čisti mindfuck građana...
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Bogićević: Moje povlačenje je bilo neopozivo, današnje glasanje je suvišno

Klix.ba

Bogić Bogićević, ako je suditi prema pismu koje je poslao novoizabranom predsjednku Gradskog Vijeća Sarajevo Jasminu Ademoviću, neće odustati od svoje odluke da ne želi biti gradonačelnik glavnog grada BiH.

Kako je u pismu rekao Bogićević, ne trebaju očekivati njegovo izjašnjenje o današnjem "izboru" za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno.

"Prije dva dana javno i neopozivo povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje neopozivo povlačenje kandidature", piše Bogićević.

Kako je rekao, radi zaustavljanja daljih manipulacija njegovim imenom, traži da javnost bude obavještena o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da je 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o njemu u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

"Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio", zaključuje Bogićević.
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Normalno... Još jedno brzo predavanje, kako se nosi kičma, i čemu služi...svaka čast :ok
Nekima služi samo da im glava u guzicu ne propadne...
1
1 slika
Mrachni
Mrachno
Reactions: 1277

Post Postao/la Mrachni »

pa čitavo GV mu nije dostojno cipele obrisati
0
You know who is coming for you, you've always known.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Evo na face uzivo, haos desavanja i sta su uradili Bogicevicu. Uzas.
1
1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10490

Post Postao/la WhiskeyPete »

Vratio sam nazad da krenem od početka.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”