Republika Srpska
Moderator/ica: Moderator
Re: Republika Srpska
Budala svugdje ima ali najendemičniji su na Balkanu.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ko se to nama ukakio?!
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31149
bakir bgm nije glup nego je lisicaSarajka je napisao/la: ↑30 sep 2021, 21:17Socrates je napisao/la: ↑30 sep 2021, 21:06 Ma nije stvar ratovanja, to je uvijek na dugom štapu, nego je čovjek primitivčina teška koja ruši ugled bilo kojem političkom entitetu koji predstavlja, i bilo kojem narodu, u ime kojeg navodno priča.
Kao što sam pričao na drugoj temi, bez doze licemjerja, politika je djelatnost životinja. A ovaj se baš odlučio da sve saspe u lice svima. Na kraju krajeva, jačina njegove stranke u RS je relativna. On sam vjerovatno ima nešto veći ugled, ali, ni to nije nešto posebno značajno.
A i zamjerio se svim političarima iz drugih stranaka u RS-u.
Krkan. Teški.
Kirba je ono hinjav, poglup i ima slab fond riječi, no ugladjeniji pristup.
sad na ljeto ga stisnuse hrvati, brisel, vasington i bgm im ne nade izborni zakon. i haj sto je imo citav zapad protiv sebe nego i nasi politicari su bili za, al dzaba im jaci je bakir sam od njih svih
jos poslije ko pravi mangas kaze sta mi mogu, cime ce me bolan ucijenit
0
1811
Srbi su nebeski narod. Moramo se naučiti pobjeđivati u miru kao što pobjeđujemo u ratu”, poručila je Trivić
U genocidnoj politici ništa novo, ni nakon izbora.
1
1
Šta čujem uhapsilo četnićuljka ministra sigurnosti?
Jbt i prezime nisam zapamtio
Ali krenulo je puštanje niz vodu
Jbt i prezime nisam zapamtio
Ali krenulo je puštanje niz vodu
0
Eno ga se hud razbolio, baš k’o i Dodik.
Nego jesi prolazio kroz BL? Kad budeš, vidjećeš zgradu Vlade. Ogromna građevina, sva od stakla, izgleda onako pompezno. Pompezno, s vana.
Unutra je da te Bog dragi sačuva.
Čak ni slike koje krase zidove nisu prave nego štampano pa da izgleda kao ulje na platnu.
Ja stao i gledam u jednu i onako smješkam se a jedna gospođa mi onako jedva čujno reče “Znam šta misliš. Ja sam odrasla pored jednog umjetničkog ateljea”.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Bio sam samo jednom u banja luciOmmadawn je napisao/la: ↑28 dec 2024, 13:55Eno ga se hud razbolio, baš k’o i Dodik.
Nego jesi prolazio kroz BL? Kad budeš, vidjećeš zgradu Vlade. Ogromna građevina, sva od stakla, izgleda onako pompezno. Pompezno, s vana.
Čak ni slike koje krase zidove nisu prave nego štampano pa da izgleda kao ulje na platnu.
Ja stao i gledam u jednu i onako smješkam se a jedna gospođa mi onako jedva čujno reče “Znam šta misliš. Ja sam odrasla pored jednog umjetničkog ateljea”.
Fotkao ferhadiju, crkvu, ovo čudo nisam upratio
Nako, tužan mi grad, mada sam i bio u ružnom periodu, negdje pred božić
Mislim da je ljeti druga priča
0
Ja sam bio tri puta ove godine. Proljece/zima, ljeto i jesen.storm je napisao/la: ↑30 dec 2024, 06:20Bio sam samo jednom u banja luciOmmadawn je napisao/la: ↑28 dec 2024, 13:55
Eno ga se hud razbolio, baš k’o i Dodik.
Fotkao ferhadiju, crkvu, ovo čudo nisam upratio
Nako, tužan mi grad, mada sam i bio u ružnom periodu, negdje pred božić
Mislim da je ljeti druga priča
Znas kako, nista se BL ne razlikuje od ostalih gradova u BiH po tom pitanju.
Na prvu bi pomislio da je cist sve dok ne pocnes zalaziti u dijelove gdje ljudi zive.
Centralni dio su sredili, cak i one dijelove koje apsolutno nije trebalo dirati ali eto, valja Drasku namikariti sebi poena za gradonacelnicko mjesto.
Konacno je i Kastel osvijetljen pa je predvecer lijepo prosetati pored Vrbasa.
Eh sad, moja licna veza s BL su donedavno bile traume i izbjegavao sam taj grad sto je vise bilo moguce. A onda su se neke stvari izdesavale u zivotu i jednostavno sam u martu ove godine otisao da se obracunam s BL jednom i zauvijek.
U gradu jos zivi ono sto je zapoceto devedesetih, tu su simboli, tu su imena ulica cetnickih vojvoda i tako ta klasicna prica. Ali ako malo zagrebes po povrsini, ti vidis da je to sve na silu, da je isforsirano, da se nikako tu ne uklapa.
Bez obzira na sve, ljudi, 31 godinu nakon sto su se promijenili nazivi ulica, naselja i skola u neka posrbljena imena, jos uvijek sve zovu starim imenima. Gornji Seher je Srpske Toplice samo na tabli, bas kao sto je Mejdan - Obilicevo, Hiseta - Kocicev venac, Budzak - Lazarevo itd.
Stari prijatelji su ostali prijatelji sve ove godine, obraduju ti se vise nego rodjena rodbina.
U iznajmljenom stanu u kojem sam boravio, cekam lift, udje jedna starica i sacekace sa mnom. Onako malo u pricu, cujem srbijanski naglasak i ekavicu, kaze tu je od 1973 godine. Pita mene jer vidi da nisam iz te zgrade i kazem joj sta i kako i naglasim da sam rodjeni Banjalucanin ali da sam grad morao da napustim prije trideset godina. Zena uzdahnu duboko, pogleda me i rece "Drago dete, da bogdom nisi...".
Sto vise zalazis dalje od centra, sve vise su jos uvijek oronule zgrade, sve vise izgleda tuznije, naselja gdje je vecinsko muslimansko odnosno katolicko (rijetko koji Banjalucanin sebe zove Hrvatom, pa i bosanskim) zivlje su pomalo zapustena, tj asfalt je mnogo losiji ali ne moze se reci ni da je negdje drugo mnogo bolje.
Grade se kucerine, nadogradjuju, sto se ono kaze po principu "cardak ni na nebu ni na zemlji", masa finih naselja i kuca od kulturne bastine su unistena novogradnjom, sve je nekako nakaradno.
Pri malo jacem pljusku stvara se poplava a niz padinska naselja se slijeva sljunak.
Imao bih ti svasta tu napisati ali sazeto receno - isforsiran grad.
2
1
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Za vecnost rodjena…
Cetnici opet slave 9. januar kao Dan Republike Srpske. Treba ih bombardovati isto kao Srbiju.
Nisu svi Srbi cetnici, ali vecina Srba slave Milosevica i podrzava Vucica i Dodika, zato ih treba spokojno bombardovati - niko se nece buniti - kao Drezden i Hirosimu i pretvoriti odvratnu i depresivnu Banja Luku u rusevinu poput Gaze, gdje se Izrael brani od nicim izazvanih palestinskih ekstremista.
Ako se Covic i podle ustase budu bunile, to nece biti problem. Svi Hrvati u Herceg-Bosni mogu stati u Dom za stare i nemocne u Kiseljaku i tamo praviti drustvo korisniku Vinku Puljicu.
Tek onda kada se rjesimo cetnika i ustasa Bosna ce postati turska Svajcarska ili Singapur, prosperitetna zemlja slobodnih ljudi jednakih prava. Nece im padati nadstresice na glavu niti ce penzioneri traziti hranu po kontejnerima kao u Hrvatskoj.
Srpski svet ce na kraju stati pod jednu sljivu.
Cetnici opet slave 9. januar kao Dan Republike Srpske. Treba ih bombardovati isto kao Srbiju.
Nisu svi Srbi cetnici, ali vecina Srba slave Milosevica i podrzava Vucica i Dodika, zato ih treba spokojno bombardovati - niko se nece buniti - kao Drezden i Hirosimu i pretvoriti odvratnu i depresivnu Banja Luku u rusevinu poput Gaze, gdje se Izrael brani od nicim izazvanih palestinskih ekstremista.
Ako se Covic i podle ustase budu bunile, to nece biti problem. Svi Hrvati u Herceg-Bosni mogu stati u Dom za stare i nemocne u Kiseljaku i tamo praviti drustvo korisniku Vinku Puljicu.
Tek onda kada se rjesimo cetnika i ustasa Bosna ce postati turska Svajcarska ili Singapur, prosperitetna zemlja slobodnih ljudi jednakih prava. Nece im padati nadstresice na glavu niti ce penzioneri traziti hranu po kontejnerima kao u Hrvatskoj.
Srpski svet ce na kraju stati pod jednu sljivu.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Ne treba bombardovati Republiku koja je spremna za proslavu jednog dana izdvojiti pet miliona maraka u jednom gradu koji nema ni bolnicu koja funkcioniše kako treba (moram li reći da se od 1979-e dobar dio odjeljenja uopšte nije promijenio), infrakstrukturu, bolesni se liječe putem sms-donacija, više se djece rađalo u Banjaluci u jednom danu 1990-e nego danas u cijeloj toj Republici, mladi prosperitet vide negdje vani, škole su zapuštene i neopremljene, radnička prava samo imenica na papiru, plate kasne i to po najmanje par sedmica…
Ako je sve ovo, plus masa toga, razlog za proslavu i paradu sve sa zastavama i simbolima, repetiranjem oružja - ne treba to bombardovati.
Samouništenje tu odlično odrađuje stvar a novi naraštaji ne vjerujem da će još dugo pušiti tu priču.
Ako je sve ovo, plus masa toga, razlog za proslavu i paradu sve sa zastavama i simbolima, repetiranjem oružja - ne treba to bombardovati.
Samouništenje tu odlično odrađuje stvar a novi naraštaji ne vjerujem da će još dugo pušiti tu priču.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
I eno opet RS nije spremna za čišćenje ulica i puteva kada padne novi snijeg.
Ali parada, eee to…
Ali parada, eee to…
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Moram se pozaliti na ljude.
Uvijek neko kurcenje-moze ovo, bomba ova, ova raketa itd...
A uvijek im vatra i voda problem.
Ne mogu ugasiti pozar, a da kisu ne cekaju...
Uvijek neko kurcenje-moze ovo, bomba ova, ova raketa itd...
A uvijek im vatra i voda problem.
Ne mogu ugasiti pozar, a da kisu ne cekaju...
1
1
Treba samo par tomahawka opaliti na Beograd svakih par decenija. To je rješenje za četništvo i po mogućnosti da nema civila kao žrtava. Onako više opaliti kao upozorenje.
Taj ideološki kancer je nemoguće istrijebiti i to trebaju uraditi oni kao društvo iznutra, a ako nisu spremni na to - samo upaliti tomahawk kad krenu divljati.
Drugi recept ne postoji za tu četničku bagru. I što je najgore od svega vodi ih upravo četnik.
I nije više samo u pitanju Bosna... oni sami sebi trebaju biti prioritet da se očiste od toga.
Ja protiv Srba nemam apsolutno ništa, ali imam protiv četnika. Jedan od najboljih jarana je Srbin i on se slaže sa mnom oko ovog.
Taj ideološki kancer je nemoguće istrijebiti i to trebaju uraditi oni kao društvo iznutra, a ako nisu spremni na to - samo upaliti tomahawk kad krenu divljati.
Drugi recept ne postoji za tu četničku bagru. I što je najgore od svega vodi ih upravo četnik.
I nije više samo u pitanju Bosna... oni sami sebi trebaju biti prioritet da se očiste od toga.
Ja protiv Srba nemam apsolutno ništa, ali imam protiv četnika. Jedan od najboljih jarana je Srbin i on se slaže sa mnom oko ovog.
2
2
Tomahawk?
Ne, ne treba. Neces sa tim nista rijesiti.
Opalio im je NATO i nije nista sa tim dobijeno nego samo se dolilo ulje na vatru, plus jos vece izigravanje zrtve pogotovo sad ovih zadnjih dana dok bukte pozari u L.A.
Da bi se rijesio cetnistva i zapravo te fasisticke ideologije, treba se prvo pokazati koliko je ista stetna po narod koji je propagira. Ti ljudi ocito jos toga nisu potpuno svjesni ali s obzirom da se desavaju protesti ovih zadnjih dana, pokazalo se da se budi neka nova svijest, nova generacija.
A bombardiranjem neces nista rijesiti. Ni nacizam nije bombardiranjem iskorijenjen.
I najvise ga danas ima, paradoksalno, u istocnoevropskim zemljama odnosno istocnoj Njemackoj.
Vidimo da su se dobro parkirali u Austriji.
Ne, ne treba. Neces sa tim nista rijesiti.
Opalio im je NATO i nije nista sa tim dobijeno nego samo se dolilo ulje na vatru, plus jos vece izigravanje zrtve pogotovo sad ovih zadnjih dana dok bukte pozari u L.A.
Da bi se rijesio cetnistva i zapravo te fasisticke ideologije, treba se prvo pokazati koliko je ista stetna po narod koji je propagira. Ti ljudi ocito jos toga nisu potpuno svjesni ali s obzirom da se desavaju protesti ovih zadnjih dana, pokazalo se da se budi neka nova svijest, nova generacija.
A bombardiranjem neces nista rijesiti. Ni nacizam nije bombardiranjem iskorijenjen.
I najvise ga danas ima, paradoksalno, u istocnoevropskim zemljama odnosno istocnoj Njemackoj.
Vidimo da su se dobro parkirali u Austriji.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem