dzamiju smo napravili ove godine. to je sad trend na pesteru, svako selo gradi svoju dzamiju, a ni jedno selo nema preko 10 stanovnika
moje selo je nekad bilo poveliko, imalo je preko 200 ljudi, pa su oni skupili pare i napravili ovu dzamiju
Pretpostavljam da je vecina preselila u Sarajevo. Allah vas nagradio. Samo pravite. Svaka domacinska kuca treba da ima dzamiju.
ovo nase selo je vecinom u frankfurtu, msm da su samo dvije kuce u sa
amin brt ❤
Hannibal je napisao/la: ↑22 nov 2020, 00:52
dosta moje rodbine je otislo tad u tursku. morali su da mijenjaju prezime tamo ☹ jedan momak iz turske studira sad sa mnom, nije znao nikako jezik kad je doso ocm
to je politika Turske, ko god dobije državljanstvo mora promjeniti prezime u neko njihovo.
i ja imam dosta rodbine i prijatelja koji su se davno iselili.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran
Gore je bilo bugarskim muslimanima (Pomacima) i Turcima tokom osamdesetih u Bugarskoj. Njima su bukvalno preko noci mijenjali imena i vjeru, te branili da medjusobno komuniciraju na svom jeziku.
Ono sto nisu pobili, protjerali su - ko god se protivio. Preko 300.000 ljudi je samo tokom ljeta 1989 godine protjerano u Tursku.
2
11
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Ommadawn je napisao/la: ↑11 maj 2021, 08:26
Gore je bilo bugarskim muslimanima (Pomacima) i Turcima tokom osamdesetih u Bugarskoj. Njima su bukvalno preko noci mijenjali imena i vjeru, te branili da medjusobno komuniciraju na svom jeziku.
Ono sto nisu pobili, protjerali su - ko god se protivio. Preko 300.000 ljudi je samo tokom ljeta 1989 godine protjerano u Tursku.
Bugari su i inače meni onako... Da ne generaliziram, ali sve, samo ne miroljubiva nacija...
I kao komunisti mahniti, a sad i kao nacionalisti...
Bio sam tamo i upoznao jako finih ljudi ali u generali - onako balkanski blesavi. Ne razlikuju se mnogo od nas, mada ih je ruska cizma prilicno oblikovala.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.