Migranti u BiH
Moderator/ica: Moderator
Re: Migranti u BiH
..Milanović je svojevremeno pustio ako se sicas onim vlakom migrante prema madjarskoj i kad su madjari poludili..koli je išla tamo da izgladi stvari..u medjuvrimenu
je Zoki pa dosa je HDZ i inzistirali su da će pustit samo one koji imaju dokumentaciju a iz bih su stigle kritike na račun hr uz naravno istaknuto to kao mržnja prema muslimanima..sad kad je kriza s imigrantima došla na vrhunac naravno da se problem apostrofira i u hr..i košta to..
je Zoki pa dosa je HDZ i inzistirali su da će pustit samo one koji imaju dokumentaciju a iz bih su stigle kritike na račun hr uz naravno istaknuto to kao mržnja prema muslimanima..sad kad je kriza s imigrantima došla na vrhunac naravno da se problem apostrofira i u hr..i košta to..
0
Ja ljude u BIH razumijem
Nema BIH nikakav kapacitet da se bori sa problemom migranata. Jos im samo to treba.
Sa druge strane, razumijem i Hrvatsku.
Nema BIH nikakav kapacitet da se bori sa problemom migranata. Jos im samo to treba.
Sa druge strane, razumijem i Hrvatsku.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Pa u zemljama odakle dolaze su ženama prilično ograničena prava po pitanju svega. Na njima počiva kuća i porodica. Muškarac je taj koji ide u svijet.
Koje su to kod nas žene išle prvo kad je potpisan sporazum o gastarbajterima šezdesetih?
Koliki je procenat žena od ljudi koji su ilegalno napustili Jugoslaviju tokom pedesetih i početkom šezdesetih godina?
Koliko ja ljudi znam da su napustili ratnu BL a ostavili dole porodice jer ih iz mnogih razloga nisu mogli povesti sa sobom?
Šta mislite koliko košta da te krijumčar provede nekuda?
Ljudi, ne budite naivni.
Yebo je majku ko se dao na taj put.
Koje su to kod nas žene išle prvo kad je potpisan sporazum o gastarbajterima šezdesetih?
Koliki je procenat žena od ljudi koji su ilegalno napustili Jugoslaviju tokom pedesetih i početkom šezdesetih godina?
Koliko ja ljudi znam da su napustili ratnu BL a ostavili dole porodice jer ih iz mnogih razloga nisu mogli povesti sa sobom?
Ljudi, ne budite naivni.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
ne izvlaci se i ne brani sda
0
sigurno nije rekla medju migrantima ima isilovaca sto i mi sami mislimo i mislili smolaga-nini je napisao/la: ↑18 nov 2020, 17:58..sto zamisli rekla da u bih ima isilovaca..lagala..MarlboroGold je napisao/la: ↑18 nov 2020, 17:52 Kolinda je proglašena neprijateljem BiH od strane Bošnjaka iz drugih razloga... ih da su samo migranti u pitanju pa tad bi bili najbolji susjedi igdje. Jedva dočekala da i migrante upakuje u svoju retoriku protiv BiH.
0
Upravo tako.
Hrvatska čini ono što treba činiti. Nije normalno puštati ljude bez dokumentacije u vlastitu državu. BiH je tu očigledno nemoćna pogotovo u svojoj podjeljenosti. Navodno najviše ilegalno pristižu iz Šepka i imaju rute većinom preko bošnjačkih naselja sve do Tuzle i dalje.
Hrvatska nama nije kriva što mi vlastiti problem sa migrantima ne možemo riješiti.
1
1
Drugo smo mi. Komunisticki sistem je imao takav sistem kontrole da si svakom migrantu iz Jugoslavije mogao provjeriti ko je, sta je, koju je skolu zavrsio, ima li krivicnih djela, itd. Ovo se je poslije koristilo i devedesetih.Ommadawn je napisao/la: ↑18 nov 2020, 19:03 Pa u zemljama odakle dolaze su ženama prilično ograničena prava po pitanju svega. Na njima počiva kuća i porodica. Muškarac je taj koji ide u svijet.
Ljudi, ne budite naivni.
Zato su izbjeglice (I generalno migranti) iz BIH imale laksi pristup zemljama Zapada kad je poceo rat devedesetih. Svaka zemlja koja je primala nase ljude je mogla lako provjeriti svakog bivseg Jugoslovena. Tu I tamo se neki provukao sa krivicnim djelima, ili cak ratnim zlocinima, ali to je svedeno na minimum.
Sa nekim drugim zemljama nije tako. Mada postoje I tu sofisticiraniji nacini provjere, cak I za zemlje Bliskog Istoka. Ali, kad je Sirija usla u rat, sve je to poremeceno, jer je Damask bio centar takvih aktivnostima.
0
Mora li ovaj poštovalac lika i djela dr. Franje Tuđmana usrati svaku temu time kako BiH ugrožava hrvatski narod i Hrvatsku?
Yebote...
Yebote...
0
..dosadan si i blokiracu te..oprostio bi ti sto si dosadan da si barem razuman..ideš klinac na ignore i ne obraćaj mi se vise jer nisi vridan komunikacije..
0
Pa prika, ja sam sa falsifikovanim pasošom došao u Swe.Socrates je napisao/la: ↑18 nov 2020, 19:11Drugo smo mi. Komunisticki sistem je imao takav sistem kontrole da si svakom migrantu iz Jugoslavije mogao provjeriti ko je, sta je, koju je skolu zavrsio, ima li krivicnih djela, itd. Ovo se je poslije koristilo i devedesetih.Ommadawn je napisao/la: ↑18 nov 2020, 19:03 Pa u zemljama odakle dolaze su ženama prilično ograničena prava po pitanju svega. Na njima počiva kuća i porodica. Muškarac je taj koji ide u svijet.
Ljudi, ne budite naivni.
Zato su izbjeglice (I generalno migranti) iz BIH imale laksi pristup zemljama Zapada kad je poceo rat devedesetih. Svaka zemlja koja je primala nase ljude je mogla lako provjeriti svakog bivseg Jugoslovena. Tu I tamo se neki provukao sa krivicnim djelima, ili cak ratnim zlocinima, ali to je svedeno na minimum.
Sa nekim drugim zemljama nije tako. Mada postoje I tu sofisticiraniji nacini provjere, cak I za zemlje Bliskog Istoka. Ali, kad je Sirija usla u rat, sve je to poremeceno, jer je Damask bio centar takvih aktivnostima.
Ne bježi niko od vruća kolača.
A sad, ima li potencionalnih terorista među njima - ima sigurno koliko je i naših ratnih zločinaca bilo tokom devedesetih.
Otkud sam ja mogao znati da je moj komšija ratni zločinac za što mu se godinama kasnije sudilo kad su ga uhapsili u BiH nakon rata.
0
Nemoj života ti, ja se samo zajebavao, eto...
0
Pa ne kazem da nije moglo. Moglo je. Al' ti je falsificirani pasos bio jugoslovenski.Ommadawn je napisao/la: ↑18 nov 2020, 19:21Pa prika, ja sam sa falsifikovanim pasošom došao u Swe.Socrates je napisao/la: ↑18 nov 2020, 19:11
Drugo smo mi. Komunisticki sistem je imao takav sistem kontrole da si svakom migrantu iz Jugoslavije mogao provjeriti ko je, sta je, koju je skolu zavrsio, ima li krivicnih djela, itd. Ovo se je poslije koristilo i devedesetih.
Ne bježi niko od vruća kolača.
A sad, ima li potencionalnih terorista među njima - ima sigurno koliko je i naših ratnih zločinaca bilo tokom devedesetih.
Otkud sam ja mogao znati da je moj komšija ratni zločinac za što mu se godinama kasnije sudilo kad su ga uhapsili u BiH nakon rata.
Sta god mi mislili o procesu migracija, ugled (zemlje ili naroda) igra ulogu. Ugled, u svakom smislu te rijeci.
0
Drugačije gledali Švabe iz Zap. Njemačke a drugačije nas iz ex-Yu.
Najozbiljnije ti velim.
Najozbiljnije ti velim.
0
Niko ne voli da mu u zemlju pustaju ko god to zatrazi, bez ikakvog dokumenta ili nacina da se provjeri ko je. Ili da samo migranti ulaze bez ikakve kontrole.
Niko nije protiv migracija ali mora postojati red.
Evropa nije ni blizu sistemu koji Kanada ima. Nemaju nikakav sistem. Doduse, nama pomaze i da smo preko Okeana i da je Amerika tamo gdje jeste.
Ameri opet imaju problem koji moraju drugacije rjesavati.
Niko nije protiv migracija ali mora postojati red.
Evropa nije ni blizu sistemu koji Kanada ima. Nemaju nikakav sistem. Doduse, nama pomaze i da smo preko Okeana i da je Amerika tamo gdje jeste.
Ameri opet imaju problem koji moraju drugacije rjesavati.
0
za ml gos.oma....ok..valjda si iskren ako ne neda mi se vise svadjat nastojim komunicirat normalno i ničim nisam usra temu..i nevjerojatne imam empatije prema izbjeglicama prije svega jer sam vjernik a zatim sto je moj narod to nažalost bio od početka dvadesetog stoljeća tada ekonomski do 45 i dalje zbog politički da ne govorim o kolonama koje su na današnji dan i za vrime cilog domovinskog rata...niko nije ostavio svoju kuću pokupio prnje i prosa silna poniženja i pljačke i maltretiranje iz hira mora je imat dobar razlog i nedaj Bogu nikome to..i oni koji su unutar bih morali prominit svoju lokaciju su jedan dio toga osjetili..čak i oni iz Bobanova sela nose bol u duši iako ti to ne virujes..al proces o kojoj je tema je širi od osjećaja i o tome nastojimo izbit mišljena i ne zelim vise trpit vrijeđana mozes izbit kontra mišljenje mozes sto oces al bez provokacija na osobnoj razini..i naravno da sam poklonik lika oca domovine ko sto je velika većina hr naroda albto tebi nebi tribalo smetat..
0
A je li?
A kad si meni lijepo prije par mjeseci rekao kako nisam imao muda braniti svoj grad (iako dobro znas prika da sam ja tad bio dijete i jos bolje znas da sam od oruzja imao kuhinjski noz i srafciger) nego sam pobjegao - to je jel de okej?
Pa si tu rekao kako nisam bio hrabar za razliku od tebe, koji si kako kazes za razliku od mene branio svoju zemlju, narod i grad - njih pet u uniformama i sa puskama, udaraju nogama mene jednog koji lezim (tek navrsenih 14 godina) a ja im u tom momentu velim "Zar ne mozete udariti jace, mamu vam yebem cetnicku?". Samo me spasilo to sto je intervenirao covjek koji je vojno lice (ime mu ne znam ali zahvalan sam mu do zivota) i otjerao ih a inace je pitanje da li bih ti ovo i pisao.
Moderatori izvinite - morao sam.
A kad si meni lijepo prije par mjeseci rekao kako nisam imao muda braniti svoj grad (iako dobro znas prika da sam ja tad bio dijete i jos bolje znas da sam od oruzja imao kuhinjski noz i srafciger) nego sam pobjegao - to je jel de okej?
Pa si tu rekao kako nisam bio hrabar za razliku od tebe, koji si kako kazes za razliku od mene branio svoju zemlju, narod i grad - njih pet u uniformama i sa puskama, udaraju nogama mene jednog koji lezim (tek navrsenih 14 godina) a ja im u tom momentu velim "Zar ne mozete udariti jace, mamu vam yebem cetnicku?". Samo me spasilo to sto je intervenirao covjek koji je vojno lice (ime mu ne znam ali zahvalan sam mu do zivota) i otjerao ih a inace je pitanje da li bih ti ovo i pisao.
Moderatori izvinite - morao sam.
0