Crna Gora

Društvo, kretanja, politika... Prije svega šljiva Tarabića, i tisućljetni snovi...
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 34833

Re: Crna Gora

Post Postao/la dmr »

da, sve se vise prica o srpskohrvatskom savezu u BiH
0
:damir
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..nužda brate.. :djed
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17260

Post Postao/la Ommadawn »

Zole je napisao/la: 03 sep 2020, 13:59
Nasrudin hodža je napisao/la: 02 sep 2020, 22:22

Nema vama niko ništa da predbacuje, samo ono što se od vas traži jeste...Ne barkaj u Bosnu i šape k sebi Brnjo!!!
Cemu vredjanje? Nisam napisao nista uvredljivo. Ja sam napisao da Srbi iz RS-a imaju razloga da se boje i da se politicki bore za RS. Ne barkam ti ja ni u sta. Pa evo, koliko sam mogao primetiti, izgleda da sam jedini Srbin na ovom forumu. I odmah sam "Brnjo". Znam da bih ja dobio ban verovatno, da sam se ja tako obratio tebi. Ali, slobodno mi recite ako nisam pozeljan ovde. Necu se iznenaditi.
Kao prvo što će uopšte RS u Bosni i Hercegovini?
Nikad nije bila i sad odjednom je tu.
I znamo šta se dešavalo na teritoriji kad se stvarala.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..to to je Alija potpisa.. :malagani
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17260

Post Postao/la Ommadawn »

Nakon što su ga Ameri pritisli.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9997

Post Postao/la WhiskeyPete »

@Vladimire, jesi li to tI?
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Zole
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak
Reactions: 2

Post Postao/la Zole »

laga-nini je napisao/la: 03 sep 2020, 14:23 ..to to je Alija potpisa.. :malagani
Evo, kao da sam ti odgovorio i ja. Dodacu samo, ne samo Alija, nego celo tadasnje bosnjacko rukovodstvo. Nije mi jasno jasno zasto ste prema meni zauzeli takav stav, sa sve dodavanjem ruznih imena. Ja ne branim ovde ratne zlocince niti sam to pominjao. Ali, valjda se od mene ocekuje da se izvinjavam za nesto sa cim niti imam veze, niti bih ikad podrzao.
0
Zole
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak

Post Postao/la Zole »

Ommadawn je napisao/la: 03 sep 2020, 14:34 Nakon što su ga Ameri pritisli.
Pa dobro, njega pritisli. A pre toga Srbe nisu zracnim napadima? Po meni, ovo drugo je daleko ucinkovitije "pritiskanje".
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

Nasrudin hodža je napisao/la: 02 sep 2020, 22:22

Nema vama niko ništa da predbacuje, samo ono što se od vas traži jeste...Ne barkaj u Bosnu i šape k sebi Brnjo!!!
Cemu vredjanje? Nisam napisao nista uvredljivo. Ja sam napisao da Srbi iz RS-a imaju razloga da se boje i da se politicki bore za RS. Ne barkam ti ja ni u sta. Pa evo, koliko sam mogao primetiti, izgleda da sam jedini Srbin na ovom forumu. I odmah sam "Brnjo". Znam da bih ja dobio ban verovatno, da sam se ja tako obratio tebi. Ali, slobodno mi recite ako nisam pozeljan ovde. Necu se iznenaditi.
Trebas razlikovati dvije stvari; svoju nacionalnost od onoga sto pises.

Eto, dacu ti primjer. Pitas se (nas) u jednom postu "Da li je Srbija kriva sto BIH ima Ustav kakav ima?"

Vidis, bilo koji covjek koji istoriju sagledava realno zna da je Srbija itekako kriva sto BIH ima takav Ustav. Normalno je onda da ce ovdje ljudi takvo pitanje smatrati kao provokaciju.

Slazem se da su te gore uvrijedili pretjerano.

Ali ne ocekuj da svi forumasi na provokacije (ili totalne nepromisljenosti) odgovaraju miroljubivo.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Zole
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak

Post Postao/la Zole »

Socrates je napisao/la: 03 sep 2020, 15:41

Trebas razlikovati dvije stvari; svoju nacionalnost od onoga sto pises.

Eto, dacu ti primjer. Pitas se (nas) u jednom postu "Da li je Srbija kriva sto BIH ima Ustav kakav ima?"

Vidis, bilo koji covjek koji istoriju sagledava realno zna da je Srbija itekako kriva sto BIH ima takav Ustav. Normalno je onda da ce ovdje ljudi takvo pitanje smatrati kao provokaciju.

Slazem se da su te gore uvrijedili pretjerano.

Ali ne ocekuj da svi forumasi na provokacije (ili totalne nepromisljenosti) odgovaraju miroljubivo.
Pa nije mi zaista bila namera da bilo koga vredjam. Eto, nepromisljenost bih mogao prihvatiti, obzirom da jeste cinjenice da je Milosevic potpisivao DMS. Ali, ne zeleci da ga branim (nikada nisam bio politicki blizak njegovoj viziji icega), ipak nije on organizovao Dejton. Pa i on je tamo bio zato sto je morao.

Sta da kazem vise... dok je Vucic na celu srbije, ne mozemo ocekivati neki pomak. A i sa celom garniturom BiH politicara.
0
Zadnja izmjena: Zole, dana/u 03 sep 2020, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Prijatelju, sve je pocelo puno puno prije DMSa, to zna svako ko god zeli da zna.
0
Zole
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak

Post Postao/la Zole »

dmr je napisao/la: 03 sep 2020, 15:55 Prijatelju, sve je pocelo puno puno prije DMSa, to zna svako ko god zeli da zna.
Pa to je ono sto i sam govorim. Ali, kriviti Srbiju sto postoji RS nema logike. Upravo zato sto je sve pocelo mnogo pre DMS. Pre odvajanja Slovenije, cak. Ja samo zelim da kazem da Srbi u RS, nakon zavrsetka rata strahuju za njen opstanak. A, secesija i Dodik, to su nebuloze. Taj je sve samo ne nacionalista. On bi RS prodao za par stotina miliona u njegov dzep i azil gde zeli.
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Zole je napisao/la: 03 sep 2020, 16:14
dmr je napisao/la: 03 sep 2020, 15:55 Prijatelju, sve je pocelo puno puno prije DMSa, to zna svako ko god zeli da zna.
Pa to je ono sto i sam govorim. Ali, kriviti Srbiju sto postoji RS nema logike. Upravo zato sto je sve pocelo mnogo pre DMS. Pre odvajanja Slovenije, cak. Ja samo zelim da kazem da Srbi u RS, nakon zavrsetka rata strahuju za njen opstanak. A, secesija i Dodik, to su nebuloze. Taj je sve samo ne nacionalista. On bi RS prodao za par stotina miliona u njegov dzep i azil gde zeli.
I trebate strahovati...
1
1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Da prije odvajanje Slovenije, onda kad su oteti magacini Teritorijalne odbrane i premješteni u skladišta JNA, zatim kad je svo to silno naoružanje JNA dato na raspolaganje samo jednoj strani u sukobu, naravno u reziji Srbije i njenog vrha. Neki dan citam na krstarici, svadjaju se Srbi iz Srbije i RS o angazmanu u ratu, pomoci Srbije, kaze ovaj RS-ovac, "i nasi su roditelji godinama odvajali od plata i ulagali u naoruzanje JNA" ... Sta bi im covjek rekao? :D :D
0
Zole
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak

Post Postao/la Zole »

dmr je napisao/la: 03 sep 2020, 16:21 Da prije odvajanje Slovenije, onda kad su oteti magacini Teritorijalne odbrane i premješteni u skladišta JNA, zatim kad je svo to silno naoružanje JNA dato na raspolaganje samo jednoj strani u sukobu, naravno u reziji Srbije i njenog vrha. Neki dan citam na krstarici, svadjaju se Srbi iz Srbije i RS o angazmanu u ratu, pomoci Srbije, kaze ovaj RS-ovac, "i nasi su roditelji godinama odvajali od plata i ulagali u naoruzanje JNA" ... Sta bi im covjek rekao? :D :D
Mislio sam na stvarii koje su krenule izvan bivse nam drzave.
0
Zole
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak

Post Postao/la Zole »

storm je napisao/la: 03 sep 2020, 16:16
Zole je napisao/la: 03 sep 2020, 16:14

I trebate strahovati...
Zasto opet u mnozini? Ja ovdje isnosim ono sto ja mislim, eventualno iznesem sto primetim u Srbiji a tice se RS-a. A RS strahuje, ali bez potrebe. Ko ce da je ukine? SDA? Ne budi smesan.
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Zole je napisao/la: 03 sep 2020, 16:26
storm je napisao/la: 03 sep 2020, 16:16

I trebate strahovati...
Zasto opet u mnozini? Ja ovdje isnosim ono sto ja mislim, eventualno iznesem sto primetim u Srbiji a tice se RS-a. A RS strahuje, ali bez potrebe. Ko ce da je ukine? SDA? Ne budi smesan.
Ne može nitko iznutra, da je sda ne znam kakva... RS može nestati samo vanjskim utjecajima... Kad nekome više dosadi sve ovo.
Kako je i Milo dosadio...
0
Odgovori

Natrag na “EXYU”