Hrvatska

Društvo, kretanja, politika... Prije svega šljiva Tarabića, i tisućljetni snovi...
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Re: Lijepa naša..

Post Postao/la laga-nini »

..os rec ustaše sto se stidiš .. :blabla
0
Mehaning
Proleter
Reactions: 6639

Post Postao/la Mehaning »

laga-nini je napisao/la: 13 nov 2020, 09:00 ..os rec ustaše sto se stidiš .. :blabla
Ustaše su bili samo dio tadašnjih Nacista... :ovaj

I ne baš jako važan dio... :meha1
0
storm
Administrator
Reactions: 38080

Post Postao/la storm »

Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 08:58
storm je napisao/la: 13 nov 2020, 08:56

Zadar je katastrofa po tom pitanju, definitivno najgora regija po ultra nacionalizmu...
Jug, niže od makarske, dosta je normalniji... I sjever, primorje, Kvarner, Istra, ionako...
Jest... Fascinira količina gluposti u tim glavama...
Zašto ih ne zoveš pravim imenom... :zbunj

To su jednostavno rečeno, "Nacisti"... :meha2
Fašisti bi bilo primjerenije, ako pratimo povijesno...
Ne definiram, pošto ni oni ne znaju šta su :oo
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 09:02
laga-nini je napisao/la: 13 nov 2020, 09:00 ..os rec ustaše sto se stidiš .. :blabla

..u hr i bih nije da su bas bili nevažni.. :zbunj
0
Mehaning
Proleter

laga-nini je napisao/la: 13 nov 2020, 09:04
Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 09:02

Nisam rekao, da nisu napravili dobar dio sranja na ovim prostorima, ali u tadašnjem Naci svjetu bili su dosta nevažni i nije ih se puno pitalo... :meha1
0
Mehaning
Proleter

storm je napisao/la: 13 nov 2020, 09:03
Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 08:58

Zašto ih ne zoveš pravim imenom... :zbunj

To su jednostavno rečeno, "Nacisti"... :meha2
Fašisti bi bilo primjerenije, ako pratimo povijesno...
Ne definiram, pošto ni oni ne znaju šta su :oo
Fašizam je bio prvi koji je širio ideju Nacizma, ali sama ta ideja je još puno starija... :ovaj
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..slažem se brat i sestra fašizam i komunizam.. :meha2
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 09:07
laga-nini je napisao/la: 13 nov 2020, 09:04

Nisam rekao, da nisu napravili dobar dio sranja na ovim prostorima, ali u tadašnjem Naci svjetu bili su dosta nevažni i nije ih se puno pitalo... :meha1
Marionetski režim...ja pogotovo u kontekstu toga ne razumijem Hrvate...
Izgubili ogroman dio Dalmacije i otoka u tom periodu...ne izgubili, predali.
A opet se neki furaju na to i tvrde kako vole Hrvatsku...suludo.
0
Mehaning
Proleter

laga-nini je napisao/la: 13 nov 2020, 09:13 ..slažem se brat i sestra fašizam i komunizam.. :meha2
Nebi se složio... :ovaj

Istina, da su obje ideje ekstremno glupe, ali nemaju dovoljno zajedničkih, da bi mogao reči, da su jednake... :ovaj
0
Mehaning
Proleter

storm je napisao/la: 13 nov 2020, 09:15
Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 09:07

Marionetski režim...ja pogotovo u kontekstu toga ne razumijem Hrvate...
Izgubili ogroman dio Dalmacije i otoka u tom periodu...ne izgubili, predali.
A opet se neki furaju na to i tvrde kako vole Hrvatsku...suludo.
Moj prvi rođak je izjavio:

"Neka me kradu, dok me kradu moji"... :zid

Zašto gubiti vrijeme, razpravljajuči o njegovoj pameti... :ccc
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 09:15
laga-nini je napisao/la: 13 nov 2020, 09:13 ..slažem se brat i sestra fašizam i komunizam.. :meha2
Nebi se složio... :ovaj

Istina, da su obje ideje ekstremno glupe, ali nemaju dovoljno zajedničkih, da bi mogao reči, da su jednake... :ovaj
Nacional- socijalizam= nacizam...
jaka država, kult osobe, državni neprijatelji, izostanak svake normalne demokracije, masovna umorstva u ime države...i nema nekih bitnijih razlika...nemoj gledati kroz prizmu SFRJ...mi na sreću ipak nismo osjetili baš striktno taj režim...
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..da nismo osjetili Bleiburg goli otok kadroviranje to je bio teror nevidjeni razmjera..osude bez sudjenja ne vidim razlike
0
Mehaning
Proleter

Evo mene drugi tjedan, u sredu u Dalmaciji... :face
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 10:39 Evo mene drugi tjedan, u sredu u Dalmaciji... :face
..nes virovat fest litara travarice bas sad uz mene ..prave nemoj da te Primorci zalome oce oni..
0
Mehaning
Proleter

Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 10:39 Evo mene drugi tjedan, u sredu u Dalmaciji... :face
Bem ti državu, gdje ja moram zvati javnog bilježnika i opozoravati ga, kad su državni praznici... :face

Dolazim u petak... :meha2
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Mehaning je napisao/la: 13 nov 2020, 12:40
Bem ti državu, gdje ja moram zvati javnog bilježnika i opozoravati ga, kad su državni praznici... :face

Dolazim u petak... :meha2
..to sigurno Srbin pa ignorira praznik.. :valja
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

... IZREČENA je presuda u ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, njegovim nekadašnjim suradnicima, ali i HDZ-u kao prvoj stranci optuženoj za korupciju zbog izvlačenja novca preko marketinške agencije Fimi Media.

Sanader je u ponovljenom suđenju nepravomoćno proglašen krivim i osuđen je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 8 godina, dok HDZ mora platiti 3.5 milijuna kuna kazne i u proračun vratiti 14.6 milijuna.

> Presuda HDZ-u: 14,7 milijuna kuna stekli su kaznenim djelima

> Ovdje možete pogledati izjave odvjetnika nakon presude

"Kod Barišića su nađena skupa odijela za koja se tereti Sanader", rekla je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković. > Opširnije

Odvjetnik HDZ-a: Žalit ćemo se

"HDZ je proglašen odgovornim za radnje fizičkih osoba, Sanadera i Pavošević. To je objektivna odgovornost. Kažnjen je s 3.5 milijuna kuna i oduzima im se imovinska korist od 14.6 milijuna. Držim da ovo vijeće nije otklonilo naloge Vrhovnog suda glede utvrđivanja činjenica. Odbilo je dokazne prijedloge HDZ-a, držim da ćemo u žalbi uspjeti. Vrh stranke i članstvo nema nikakve veze s kriminalnim radnjama fizičkih osoba", rekao je odvjetnik HDZ-a nakon izricanja presude.

HDZ mora platiti kaznu i vratiti 14.6 milijuna

Uz bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera, kažnjenog s osam godina, zatvorske kazne u slučaju Fimi Media dobili su i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević.

Barišić je nepravomoćno osuđen na dvije godine i 10 mjeseci, dok je Pavošević kažnjena s godinom i četiri mjeseca zatvora. Glasnogovornik Sanaderove vlade i stranke Ratko Maček, koji je u prvom postupku jedini dobio uvjetnu kaznu, sada je oslobođen optužbe.

Zagrebački Županijski sud je utvrdio da je Sanader nezakonito stekao 275.000 kuna, a njegovoj obitelji, postane li presuda pravomoćna, odlukom suda oduzet će se preko 15.8 milijuna kuna za koje nije dokazano porijeklo.

Od tvrtke Fimi Media oduzet će se, u slučaju pravomoćnosti, 11.9 milijuna kuna, dok je za njenu vlasnicu, koja je u međuvremenu preminula, utvrđeno da je ostvarila nešto više od 2.5 milijuna kuna nezakonite koristi.

Dio novca koji HDZ mora vratiti već je blokiran

Dio novca koji će, postane li presuda pravomoćna, morati vratiti HDZ kao prva stranka osuđena za korupciju, već je blokiran.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi Media počelo je 2016., godinu nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu koju je još 2013. donijela zagrebačka sutkinja Ivana Kršul.
Na prvom suđenju Sanader je dobio 9 godina zatvora
Na prvom suđenju Sanader je nepravomoćno kažnjen s devet godina zatvora i povratom preko 15 milijuna kuna nepripadajuće koristi, dok je HDZ trebao vratiti više od 24 milijuna kuna te platiti pet milijuna kuna kazne.
Baršić, Pavošević i Jurak su 2013. nakon priznanja osuđeni na blaže zatvorske kazne i povrat novca, a na novom su suđenju, za razliku od prvog postupka, negirali krivnju. Maček je jedini uz Sanadera od početka odbacivao sve što mu je Uskok stavljao na teret, a na prvom je suđenju kažnjen uvjetno.
Sanader, koji od 2019. izdržava zatvorsku kaznu zbog slučaja Planinska, u međuvremenu je nepravomoćno osuđen zbog primanja mita od mađarskog MOL-a prilikom preuzimanja Ine, a 2018. za profitersku proviziju od austrijske Hypo banke. Nepravomoćno je oslobođen optužbi za prodaju jeftinije HEP-ove struje tvrtki Roberta Ježića.
0
Odgovori

Natrag na “EXYU”